In Amsterdam Zuid zijn we op zoek naar een of meerdere steungezinnen voor een warm gezin bestaande uit een moeder, vader en drie kleine kinderen. Beide ouders zijn door omstandigheden op jonge leeftijd, zonder familie, naar Nederland gekomen. Omdat de vader zijn handen vol heeft aan zijn eigen zaak en de moeder vnl. de zorg heeft voor de kinderen was er geen tijd om een vriendenkring op te bouwen.

Ze vormen met elkaar een warm gezin met leuke en lieve kinderen. De oudste, een jongetje van bijna 5 heeft autisme, hij volgt speciaal onderwijs en er is hulp voor hem omdat hij ook nog niet kan praten. Hij speelt het liefst een beetje alleen en wanneer je zijn aandacht krijgt, kijkt hij je vriendelijk aan en luistert naar je vraag.

Daarna een meisje van net 3, zij zit op de voorschool. Praat thuis 100 uit, maar vindt het nog moeilijk om op school met andere kinderen of met vreemden te praten. Op mijn verzoek zong ze wel een liedje voor me.

De jongste is een jongetje van 1,5. Hij kijkt nieuwsgierig om zich heen, leert al een beetje praten en is gespecialiseerd in handkusjes geven.

Voor dit gezin zoeken we een of meerdere steungezinnen om de ouders te ontlasten. De moeder zou b.v. heel graag een keertje tijd hebben voor de kapper, om te gaan sporten of om een keer samen met haar man wat te ondernemen.

We denken aan een gezin of ouder echtpaar voor het oudste jongetje. En voor het meisje een jong gezin met een meisje van 2, 3 of 4 jaar, zodat ze in een veilige omgeving kan leren samen spelen. Misschien samen met haar jongste broertje, maar ook al heel fijn als er een gezin zich meld voor haar alleen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een of meerdere gezinnen, een oma en opa of een tante voor dit gezin:

  • Voor een jongetje van 5 met autisme een steunsituatie waar hij welkom is en rustig kan spelen
  • Voor een meisje van net 3 een gezin waar ook een meisje woont van 2, 3 of 4 jaar, waarmee ze misschien vriendinnetjes kan worden
  • Bij voorkeur in de Hoofddorpplein buurt of elders in Zuid

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.