Voor een moeder met haar zoontje van 9 zijn wij op zoek naar een steungezin. De moeder staat alleen voor de zorg en de opvoeding en heeft daarnaast een drukke creatieve baan.

Ook haar zoontje is creatief, slim, houdt van uitdagingen en zoekt grenzen op. Hij zit op atletiek, judo en funrunning. Ook houdt hij van dingen uitvinden/ontdekken en knutselen. Hij vindt het fijn als je goed naar hem luistert en accepteert dan de grenzen die hij zelf niet altijd ziet. Hij is altijd vrolijk, enthousiast en houdt van gekkigheid en van schaken.

De moeder en zoon hebben een prima band, maar de zaterdag is een probleem. De moeder staat dan op de markt met mooie kleding en sieraden uit India. Haar zoontje zit in de ochtend op scouting en brengt meestal de middag bij haar door, maar daar zit hij zich te vervelen. Ze redden zich tot nu toe wel, maar het zou heel fijn zijn als er een gezin is, of een ouder echtpaar, wat met een bepaalde regelmaat op de zaterdag kan en wil bijspringen en waar hij een gedeelte van de zaterdag kan doorbrengen.

Haar familie kan geen ondersteuning bieden, ze heeft wel een goede vriendin en ook wat kennissen, maar die zijn druk met hun eigen gezinnen. De moeder heeft vroeger veel gereisd en is geïnteresseerd in andere culturen. Zij doet graag iets terug voor het steungezin.

Het lijkt hen heel fijn om kennis te maken met een gezin of een ouder echtpaar. Een wekelijkse afspraak op de zaterdag zou geweldig zijn, maar tweewekelijks kan natuurlijk ook.

Profiel steungezin:

Wij zoeken voor dit gezin:

  • Een steungezin (de samenstelling daarvan maakt niet uit) of ouder echtpaar.
  • Een gezin dat tijd en ruimte heeft en het leuk lijkt om met enige regelmaat het jongetje te ondersteunen bij het op een fijne manier doorbrengen van de zaterdag.
  • Bij voorkeur in Nieuw Zuid (Schinkelbuurt) of in een van andere buurten in Zuid

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.