Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Zij zit nu in een fase om de beperkingen te accepteren. Haar energie is zeer beperkt en het lukt de moeder niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin, hij is voor zijn werk veel van huis. Een gezin waar de kinderen fijn kunnen spelen en zij dat extra stukje aandacht krijgen dat ze verdienen, zal voor hen een oplossing zijn. Een plek waar structuur, duidelijkheid en geduld vertrouwd is.

De oudste zoon is een gevoelige jongen die zich comfortabel voelt binnen een kleine groep. Hoewel hij veel oppikt van wat er om hem heen gebeurt, laat hij dat niet blijken. Hij vindt het lastig om zelf iets te gaan doen. Door initiatieven van zijn omgeving wordt hij wel gestimuleerd en gemotiveerd om mee toe doen.

De jongen heeft interesse in dingen als aarde, dieren en geschiedenis en voetballen. Hij trapt ook zelf graag een balletje. Naast een gamespelletje vindt hij een bezoek aan een museum ook interessant. Afwisseling in momenten van aandacht en van rust zijn voor de jongen heel belangrijk.

Profiel steungezin

Voor deze jongen zijn wij op zoek naar een steungezin:

  • dat structuur en rust kan bieden;
  • met een jongen van ongeveer dezelfde leeftijd;
  • waar hij een dagdeel per week fijn kan komen spelen.

Bijzonderheden:

  • Spelen kan flexibel, in het weekend of door de week en is nader af te stemmen met het steungezin.
  • De jongen houdt van dieren, daarom zou een huisdier in het steungezin leuk zijn.
  • Een steungezin waarvan de kinderen de deur uit zijn en dat het leuk vindt om deze jongen wat extra aandacht te geven, nodigen we van harte uit om te reageren.

Zijn jullie het gezin dat deze jongen met plezier wat extra aandacht wil geven, dan horen we graag van je!

Wil je meer weten?
Neem dan contact op met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. of bel met 0624268314
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.