Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol gezin van een alleenstaande moeder met drie zoons, zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin voor de tweeling van 5 jaar.
De moeder is sinds haar echtscheiding overbelast door de combinatie van haar werk in de zorg en de zorg voor haar kinderen. Alhoewel ze zeer betrokken is bij haar kinderen kan ze hen soms toch niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Ze gunt hen die extra aandacht en zou het fantastisch vinden als zij in een ander warm en gezellig gezin welkom zijn. Zij zelf vindt het ook fijn om nieuwe contacten te maken.

De jongens zijn verschillend van aard. Een is een dromer die zo fantasierijk is dat hij met alles kan spelen. De andere jongen is initiatiefrijk, zelfstandig en maakt eigen keuzes. Hij houdt niet zo van dieren en is er zelfs wat angstig voor.
Samen binnenspelen kunnen zij heel goed, zij maken hun eigen speelwereld. De jongens zijn sociaal en houden van echte ‘jongensdingen’.  Buiten doen zij ook veel samen en vinden het heerlijk om met (oudere) kinderen te voetballen.

Hoewel de tweeling het prima met elkaar kan vinden, zou het fijn zijn als de kinderen ook eens om de beurt mogen komen. Dan kunnen zij even individuele aandacht krijgen, zowel het kind dat naar het steungezin gaat als het andere, dat dan thuis blijft.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein meerdere steungezinnen:

  • Een steungezin waar één of beide jongens van 5 jaar een dagdeel in de week welkom zijn.
    Dat kan samen, maar ook ‘om en om’.
  • Eventueel kan een steungezin met een lief huisdier ook aanmelden. Dat zou de jongen met angst voor dieren kunnen helpen om aan dieren te wennen.
  • Steunouders die het netwerk van de moeder willen helpen vergroten en met wie de moeder ook af en toe kan sparren over opvoedvragen.