Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“Eigenlijk kan het zo niet meer. Ik loop over”, laat de jonge, alleenstaande moeder weten. Sinds deze zomer is ze samen met haar drie kinderen (3, 2 en 1 jaar oud) in Woerden komen wonen.

Enerzijds fijn dat ze nu dichterbij haar werk woont en blij met een eigen huisje voor zichzelf en de kinderen. Pittig ook. Ze heeft immers al veel meegemaakt en is voornemens haar kinderen een betere toekomst te bieden. De combinatie van werk en zorg voor de kinderen valt haar steeds zwaarder en dat geeft stress.

Samen een spelletje doen, een boekje lezen, buiten spelen of gewoon een boodschapje doen; het zit er eigenlijk niet in. En ze gunt het haar kinderen zo.

Buurtgezinnen.nl in Woerden is dan ook op zoek naar een of meerdere gezinnen die het leuk vinden om voor langere tijd met dit jonge gezin op te trekken. Enerzijds om de moeder te ontlasten en het netwerk uit te bouwen. Anderzijds om de kinderen wat extra liefde en aandacht te geven en hen te stimuleren in hun ontwikkeling.

Het oudste jongetje is open, vrolijk, leergierig en er echt aan toe om zijn leefwereld te vergroten. De middelste is lief, zachtaardig, meer afwachtend en loopt iets achter in haar ontwikkeling. De jongste is een makkelijk en goedlachs dametje.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • Een open blik en een warm hart voor dit gezinnetje heeft.
  • In het bezit is van een auto en/of in Woerden-West woont.
  • Een dag in de week (bij voorkeur van einde ochtend tot na het avondeten) mogelijkheden ziet om een of meerdere kinderen op te vangen.

Bijzonderheden

  • De oudste twee kinderen zijn inmiddels redelijk zindelijk. De jongste zit nog in de luiers.
  • Wij zien mogelijkheden voor gezinnen met jonge kinderen, stellen waarvan de kinderen (deels) uit huis zijn en het leuk vinden om weer een kleintje in huis te hebben, gezinnen met pubers (12+), stellen die zelf geen kinderen hebben, maar met voldoende liefde voor een kind, gepensioneerde stellen en opa’s en oma’s.

Zijn jullie dat gezin met ruimte in huis en hart? Meld je dan aan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Woerden: Iris Meijerink via 06-48154190.