Buurtgezinnen is op zoek naar een warm steungezin dat twee jongens van 10 en 12 jaar spelenderwijs wil helpen met het maken en begeleiden van huiswerk. Het gaat om een Syrisch eenoudergezin met 5 kinderen. Het gezin heeft in Syrië veel meegemaakt en woont sinds 2 1/2 jaar in Nederland. Mede omdat de vader er helaas niet meer is, heeft de moeder veel ballen hoog te houden. Ze doen hun best om te integreren in Nederland. Haar kinderen gaan inmiddels goed op school en spreken de Nederlandse taal verrassend vlot. Zelf is ze nu ook hard aan het werk om in te burgeren. Ze wil de taal leren en daarnaast wil ze graag leren fietsen.

Voor twee jongens van 10 en 12 jaar is Buurtgezinnen op zoek naar een plek waar de jongens elke week een of twee uurtjes kunnen aanschuiven om hun huiswerk te maken. Zij hebben begeleiding nodig met rekenen en taal. Beide jongens gaan naar basisschool Triade (Wegwijzer) en zijn woonachtig in Aalsmeer Zuid.

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar een steungezin in Aalsmeer:

  • met thuiswonende kinderen of een aardig ouder echtpaar
  • dat wekelijks 1 - 2 uur per week beschikbaar is (dag is in overleg te bepalen)
  • dat het leuk lijkt om deze jongens een stapje verder te helpen

Gezinnen met kinderen, maar ook opa’s en oma’s zijn zeer welkom om te reageren. Meld je aan als steungezin of neem contact op met esther@buurtgezinnen.nl.