Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op zoek voor een alleenstaande vader met een zoontje van 2,5 naar een steungezin waar deze vrolijke peuter met een bepaalde regelmaat in het weekend mag komen spelen.

De vader staat alleen voor de zorg, de moeder van het jongetje woont apart en kan vanwege privé omstandigheden niet voor het kind zorgen. Voor de vader is het heel zwaar, hij heeft een drukke baan en daarnaast woont er nog een kind uit zijn eerdere relatie een deel van de week bij hem. Hoewel dat ook wel weer heel leuk is want de kinderen spelen graag met elkaar. De familie van vader woont helaas niet in de stad, ze gaan wel logeren, maar structurele ontlasting lukt niet op die afstand.

Het zou heel fijn zijn als er een gezin, in de buurt, Centrum dus maar ook Zuid is een mogelijkheid, zich zou melden die de vader in het weekend zo af en toe kan ontlasten. B.v. door een vast dagdeel het jongetje op te vangen, of een keer in de 14 dagen een hele dag. Uiteraard worden de afspraken in onderling overleg gemaakt.

Fijn als het gezin een peuter heeft in dezelfde leeftijd, maar als er oudere kinderen zijn die het grappig vinden om met zo’n jochie te spelen natuurlijk ook heel leuk. Ook echtparen zonder kinderen (of de kinderen de deur uit) of alleenstaande vrouwen die het leuk vinden om een band op te bouwen met deze peuter zijn van harte welkom te reageren.

Profiel steungezin:

Wij zoeken voor deze vader:

  • Een harmonieus gezin/echtpaar/alleenstaande vrouw
  • Die tijd en ruimte hebben om een peuter van 2,5 jaar met enige regelmaat in het weekend op te vangen
  • Die bij voorkeur in het Centrum van Amsterdam wonen, maar Amsterdam Zuid is ook zeker een optie!

Interesse? Neem dan contact op met anjo@buurtgezinnen.nl coördinator Buurtgezinnen in Amsterdam Zuid. Of meld je direct aan als steungezin.