Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jong gezin met een vader, moeder en twee dochters van 4 en 2 jaar zoeken we een ander gezin met jonge kinderen. De moeder werkt vaak in de avond en soms overdag. Voor de moeder is het lastig tijd vrij te maken om een kennissenkring op te bouwen of de deur uit te gaan. Hierdoor is zij veel thuis. Ze zou graag iemand hebben om te praten over opvoeden. Soms gewoon even horen of ze het goed doet, maar ook leren van een andere opvoeder. Het netwerk van het gezin is klein. Een nieuw gezin zal hun wereld vergroten. Het zou haar ondersteunen wanneer zij met haar jongste, in de buurt een gezin zou hebben waar ze af en toe samen naar toe kunnen gaan.

De speelse, temperamentvolle dochter van 2 jaar houdt van diertjes, knuffelen, muziek en dansen. Het meisje tekent graag.  Zij is aan mama gehecht en het is goed als haar wereldje groter zou worden. Zij geniet van positieve aandacht. De vrolijke, behulpzame dochter van 4 jaar, is wat verlegen en een echt doe meisje, ze geniet van bakken, knutselen en kleien. Voor haar is de vraag om een steungezin alleen in de vakanties, dat ze dan mee mag komen met haar zusje.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen in Nieuwegein zoekt een steungezin:

  • dat woont in Nieuwegein Noord/- Centrum;
  • met jonge kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd;
  • waar de moeder en haar jongste om de week ‘op de koffie’ mogen komen en waar het meisje lekker kan spelen met een kind van ongeveer haar eigen leeftijd;
  • dat bereid is om met dit gezin een band op te bouwen;
  • waar de moeder contact mee onderhoud en dat haar wil helpen bij opvoedingsvragen.

Bijzonderheden:

  • De moeder zou het leuk vinden als de gezinnen af en toe samen iets kunnen ondernemen met alle kinderen. Bijv. tijdens de schoolvakantie, een keer met zijn allen naar de kinderboerderij of naar een speeltuin in de wijk.

Heb je na het lezen van deze oproep het idee dat je hier meer over wilt weten?
Dan kun je coördinator Atie van Nieuwegein bellen, 0624268314, of mail naar atie@buurtgezinnen.nl

Je kunt je ook direct aanmelden op de website www.buurtgezinnen.nl .