Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wat een hecht en liefdevol gezin! Dat is het eerste wat ik dacht toen ik met deze moeder en haar twee kinderen aan een kop thee zat tijdens onze eerste kennismaking.

Een aantal jaren geleden hebben ze een moeilijke periode doorgemaakt, maar met wat hulp en veel liefde van oma hebben ze het met z’n drieën toch maar fijn voor elkaar. Helaas is oma een aantal maanden geleden ernstig ziek geworden. Ondanks het feit dat ze haar aandacht zo goed mogelijk probeert te verdelen tussen de zorg voor haar kinderen, haar moeder en haar paar middagen werk in de week, merkt deze moeder dat haar kinderen juist nu meer nodig hebben.

“Na alles wat we hebben meegemaakt, gun ik het ze om onbezorgd kind te kunnen zijn. Dat ze zich op een positieve manier kunnen ontwikkelen tot zelfstandige pubers. En dat ze zien hoe andere vaders en moeders met hun kinderen dat doen. Dat lukt me nu niet alleen en daarom hoop ik dat er een steungezin is dat ons hierbij kan helpen”, vat de moeder het samen aan het einde van mijn tweede bezoek.

De 14-jarige dochter is een lief en rustig meisje. Qua sociaal-emotionele ontwikkeling en interesses loopt ze iets achter op leeftijdsgenootjes. Ze zou graag nieuwe vriendinnen maken, maar haar verlegenheid zit haar soms zo in de weg. Ze speelt graag gitaar en sport eens per week. Haar broertje van 13 is een vrolijke kletskous en speelt ook een instrument. Samen vinden ze veel dezelfde dingen leuk, zoals lekker buiten voetballen, vissen, zwemmen, gezelschapsspelletjes spelen en natuurlijk gamen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar steungezinnen in Woerden-Oost:

  • met kinderen in de leeftijd vanaf ongeveer 11 jaar;
  • waar deze tieners mee mogen draaien in het gezinsprogramma;
  • die de kinderen wellicht incidenteel kunnen helpen met vragen over huiswerk;
  • een halve dag beschikbaar zijn (bij voorkeur op zaterdag of vrijdag);
  • voor beide kinderen of voor alleen de jongen of het meisje;
  • waar niet gerookt wordt.

Zijn jullie dat open en gezellige steungezin waar deze tieners eens per week een dagdeel welkom zijn om gewoon mee te draaien met jullie programma en kunnen ervaren hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat? Meld je dan aan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Woerden: Iris Meijerink via 06-48154190.