Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

“We hopen dat onze zoon de taal goed leert spreken”, vertelt de moeder uit dit gezin. “En we vinden het ook belangrijk dat hij iets meekrijgt van de Nederlandse manier van opvoeden”, vult de vader aan tijdens mijn bezoeken aan dit gastvrije gezin met een zoontje van 3 en een baby op komst.

De vader woont hier al lange tijd en is volledig ingeburgerd. De moeder is hier 5 jaar geleden komen wonen en voelt zich soms nog wat onzeker in het spreken van de taal. Samen vormen ze een hecht gezin. Echter, ze hebben geen mensen in de buurt om op terug te vallen. De ouders willen de wereld van hun zoontje graag iets groter maken.

We zijn dan ook op zoek naar een gezin waar hij, spelenderwijs, een paar uurtjes per week terecht kan voor een extra ‘dosis’ Nederlandse taal. Een plek ook waar hij welkom is en zich thuis mag voelen. Dag en tijden in overleg en flexibel is mogelijk. Het is een actief en ondernemend jochie. Hij gaat twee dagen per week naar de PSZ en speelt thuis graag met treintjes, autootjes en dino’s. Ook muziek maken vindt hij leuk.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt voor dit gezin:

  • Een open en gezellig gezin dat open staat voor kennismaking met mensen met een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse en waar thuis Nederlands wordt gesproken.
  • Een gezin met een of meerdere kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd.
  • Bij voorkeur in de wijk Snel & Polanen.

Opmerking:

  • Het jongetje heeft een koemelk-, gluten- en huisdierenallergie.

Is deze peuter welkom in jullie gezin en vinden jullie het leuk om een band met hem op te bouwen? Meld je dan als steungezin via onze website of bel voor meer informatie met de coördinator van Buurtgezinnen.nl in Woerden: Iris Meijerink via 06-48154190.