Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het duurt niet lang meer of dit vraaggezin (vader, moeder, dochter en zoon (3 jaar)) uit Kalsdonk gaat hun nieuwe baby verwelkomen!

Helaas verloopt de zwangerschap van de moeder van dit sympathieke gezin erg moeizaam en vraagt de zorg van hun zoontje – die chronisch ziek is – veel zorg en aandacht. De vader doet wat hij kan voor het gezin, maar overdag staat de moeder er alleen voor en dat wordt nu teveel. De moeder moet rusten en de opvoeding van de kinderen komt steeds meer in de knel.

Ze gunnen hun slimme dochter van bijna 7 jaar een fijn plekje waar ze zichzelf mag zijn en waar ze extra liefde en aandacht krijgt. Ook als de baby er is, vinden de ouders het belangrijk dat zij een fijne speelplek heeft en haar eigen wereld wat groter kan maken. Het nieuwsgierige meisje is zorgzaam, denkt en schakelt snel, schrijft al verhaaltjes, vindt schoolopdrachten en extra werkjes op de computer erg leuk en speelt ook graag buiten.

Wil jij dit meisje een stimulerende omgeving bieden in jouw gezellige en begripvolle gezin? En bestaat jouw gezin ook uit nieuwsgierige en leergierige kinderen van minimaal dezelfde leeftijd? Dan wil ik graag kennismaken!

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl in Roosendaal zoekt een begripvol steungezin:

  • Dat woont in de wijk Fatima/Oost/Kalsdonk/Centrum
  • Waar het meisje zichzelf mag zijn en wat extra aandacht krijgt
  • Dat begrijpt dat het meisje graag uitgedaagd wordt door interessante en uitdagende spellen (bv Squla) en gesprekken
  • Met een zoon of dochter van minimaal 7 jaar
  • Waarmee de vraagouders af en toe kunnen sparren over de opvoeding van een intelligent maar kwetsbaar kind.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Miranda van Houwelingen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Roosendaal, via miranda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-31390565.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.