Ede2018-12-06T14:53:45+01:00

Gestart: maart 2018

Coördinator:
Nienke van der Kaaij

Bereikbaar via: 06-39213569 of nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Ede

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Ede steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Wie wil er op pad met een moeder en haar twee vrolijke meiden?

Steungezin gezocht voor een moeder met twee vrolijke meiden van 5 en 3 jaar oud uit Ede-Zuid. Dit gezin is gevlucht uit Somalië en doordat er geen contact is met de vader van de kinderen, staat deze moeder er alleen voor. Zij voelt zich best eenzaam en vreemd in dit land en heeft heel wat moeten doorstaan. In korte tijd heeft zij Nederlands geleerd en ze wil graag contact met Nederlanders om de taal nog beter te leren spreken.

Haar twee dochters zijn vrolijke meiden, maar wel heel verschillend. Het oudste meisje heeft meer structuur en zorg nodig. Dit meisje leeft vaak in haar eigen fantasiewereld en gaat naar het speciaal basisonderwijs. Ze is vrolijk en lacht veel. Ze wil haar wereld op dit moment graag klein en overzichtelijk houden. Het jongste meisje wil juist meer vrijheid en uitdaging en is dol op andere kinderen. Ze houdt veel van dansen, bewegen en spelletjes doen.

(meer…)

Logeeradres voor pienter meisje van 7 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is voor een 7-jarig meisje op zoek naar een gezellig gezin in Ede. Het meisje woont met haar jongere zusje van 5 en broertje van 1 bij haar ouders. Ze vindt het lastig om de aandacht met haar zusje en broertje te delen. Haar ouders gunnen dit meisje juist wat extra aandacht om tot bloei te komen.

Ze heeft een lief karakter, is levendig, gevoelig en slim. Spelletjes doen, creatief bezig zijn en buiten spelen vindt ze heel leuk. Het is belangrijk dat ze bij een gezin terecht kan, waar duidelijkheid, structuur en gezelligheid voorop staan. Daar heeft dit meisje veel baat bij.

Het zou heerlijk voor haar zijn om elke week uit school een keer te mogen spelen bij een leuk steungezin. En als ze hier 1 keer per maand een nachtje zou mogen logeren. Dit zou de ouders echt helpen om de sfeer in het gezin goed te houden.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor 8-jarige jongen

Voor een moeder met een jongen van 8 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning in het weekend of tijdens studiedagen.

Door de fysieke beperking waarmee haar zoon geboren is en daarna een scheiding, is er veel op het bordje van deze moeder terecht gekomen. Voor deze moeder heeft alles in het teken gestaan van de gezondheid en zorg voor haar zoon.

Langzaam aan ontstaat er ruimte om naast de zorg en opvoeding voor haar zoon, haar leefwereld wat groter te maken. De moeder wil graag aan het werk gaan onder schooltijd. Tijdens studiedagen, vakanties of soms in het weekend zou de moeder geholpen zijn met een liefdevol gezin waar haar zoon lekker kan komen spelen.

(meer…)

Liefdevol stabiel steungezin gezocht voor baby van 6 maanden

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is in Ede op zoek naar een steungezin waar wekelijks een baby van 6 maanden 1-2 dagdelen kan worden opgevangen.

De baby woont met zijn ouders en een oudere broer in wijk Veldhuizen in Ede. Dit gezin heeft in de afgelopen tijd veel stress en problemen gehad, waardoor het gezin uit balans is. De moeder is overbelast geraakt en heeft meer tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. Met een jonge baby die zorg en aandacht nodig heeft, komt ze hier niet aan toe.

De moeder wil zich ook op iets positiefs voor zichzelf gaan richten en is daarom begonnen aan een opleiding. 1-2 dagdelen per week hulp van een steungezin zou dit gezin helpen om meer lucht te krijgen en bezig te zijn met eigen ontwikkeling. Het baby jongetje is een vrolijke baby, die volop de wereld aan het ontdekken is.

Wie wil deze baby een fijne plek bieden?

(meer…)

Dynamisch gezin zoekt helpende hand

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een levendig gezin met vijf zonen (tussen 1½ en 10 jaar oud) een steungezin. Het gezin uit Ede Zuid staat onder druk, doordat de vader 6 dagen per week moet werken in zijn eigen bedrijf en de zorg op de schouders van de moeder ligt. De ouders hebben geen familie in de buurt waarop ze kunnen terugvallen. De moeder zou graag even op adem willen komen. Daarom zijn we op zoek naar een gezellig gezin, waar de jongste zoon welkom is en waar zo af en toe ook ëén van zijn broers kan komen spelen.

Het jongste jongetje van 1½ is zeer levendig en zit vol energie om de wereld te ontdekken. Omdat deze dreumes best wat aandacht vraagt, zou de moeder erg geholpen zijn als hij een dagdeel in de week ergens lekker kan spelen. Het liefst onder schooltijd, als de andere jongens naar school zijn. Zodat zij echt even tijd voor zichzelf heeft.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijk ondernemend jongetje van 3 jaar

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een zwaar belast gezin met drie kinderen (dochter (7), dochter (4) en zoontje (3) een steungezin. Het gezin uit de wijk Enka in Ede heeft het moeilijk doordat de moeder een chronische ziekte heeft. Zij kan hierdoor niet de tijd en aandacht geven aan haar kinderen die ze graag zou willen. Vooral haar zoontje gunt ze meer plezier en leuke activiteiten. Doordat ze ook weinig mensen kennen, gaat het jongetje er weinig op uit.

Het gezin woont nog maar kort in de wijk Enka en zou ook graag wat meer sociale contacten willen.

De peuter van 3 is een vrolijk mannetje die van grapjes maken houdt en gezellig kan kletsen. Hij is lekker ondernemend en speelt graag buiten. Ook maakt het jongetje makkelijk contact en speelt graag met andere kinderen.

We zoeken een gezellig gezin met jonge kinderen waar dit vrolijke jongetje een dagdeel per week kan komen spelen.

(meer…)

Liefdevol steungezicht gezocht voor 2 jongens (5 en 3)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een alleenstaande moeder met twee zoontjes van 5 en 3 jaar oud een fijn steungezin. Waar haar kinderen welkom zijn en waar zij zelf ook terecht kan voor wat gezelligheid en een gesprek over opvoeding of andere dagelijkse dingen waar je als moeder mee te maken krijgt. Deze moeder heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug met gebeurtenissen die haar wereld deden wankelen. Ook is het gezin net verhuisd naar een andere wijk waar de moeder nog maar weinig mensen kent. Ze zou het fijn vinden om nieuwe contacten te maken.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor extra liefde en aandacht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een alleenstaande moeder en haar 2 dochters van 6 en 5 jaar op zoek naar een ouder echtpaar, met of zonder eigen (klein)kinderen, die het leuk vinden om voor deze twee meiden de rol van opa en oma te vervullen. In hun leven is er geen sprake van een opa en oma waar ze gemakkelijk naar toe kunnen.

De moeder van het gezin heeft een pittige tijd achter de rug. Zij vind het heel fijn als er een tweede plek is waar de kinderen rust en aandacht kunnen krijgen. Het zijn twee vrolijke meiden die het goed met elkaar kunnen vinden. Spelletjes doen, knutselen of erop uitgaan vinden ze heel leuk. Maar ze kunnen zichzelf ook goed vermaken.

(meer…)

Gezellig, jong steungezin gezocht voor een vrolijk meisje van 2 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gastvrij gezin in Ede voor een meisje van 2 jaar. Het meisje woont samen met haar moeder in Ede. Haar moeder is een tienermoeder van 19 jaar. Als je zo jong bent, is 24 uur verantwoordelijkheid best zwaar. Zeker als je geen/weinig netwerk hebt om die zorg samen mee te delen of eens te bespreken hoe je dingen aan kunt pakken. Daarnaast is het voor haar eigen ontwikkeling ook goed om eens uit te gaan of met vriendinnen af te spreken, zodat er af en toe wat afleiding is en zij er daarna weer helemaal kan zijn voor haar dochter. Want ze is dol op haar en vindt het eigenlijk wel moeilijk om de zorg even uit handen te geven. Ze zoekt een steungezin waar ze zich prettig voelt en waar ze zelf ook zo nu en dan welkom is en eens wat opvoedvragen kan bespreken.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor alleenstaande vader met 2 jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in Ede is op zoek naar een steungezin waar een alleenstaande vader met 2 jongens van 8 en 5 jaar welkom zijn. Het gezin komt uit Syrië en heeft veel meegemaakt. Het gezin woont sinds een paar jaar in Nederland. De vader heeft zelf buurtgezinnen benaderd, omdat hij graag Nederlandse gezinnen wil leren kennen. Ook wil hij graag zijn Nederlands verbeteren. Het gezin wil graag met een ander gezin optrekken en vindt het leuk om bij elkaar op bezoek te komen of er samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld: Lekker samen naar een speeltuin of het bos.

Voor deze vader is de zorg voor 2 kinderen best pittig en hij zou het fijn vinden als dit steungezin ook af en toe de kinderen zou kunnen opvangen. De oudste jongen is dol op praten en de jongste kijkt ondeugend en vrolijk uit zijn ogen. Beide jongens houden van gezelligheid.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin met een zoon of zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als deze jongens.

(meer…)

Tips in Ede

Bij locatie Ede is het niet noodzakelijk om gezinnen aan te melden via organisaties of professionals. Ook particulieren kunnen een gezin aanmelden. Weet jij bijvoorbeeld dat je buren veel baat zouden hebben bij de VoorleesExpress, ga het gesprek met ze aan en meld ze aan als ze dit graag willen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten