Ede2018-12-06T14:53:45+01:00

Gestart: maart 2018

Coördinator:
Nienke van der Kaaij

Bereikbaar via: 06-39213569 of nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Ede

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Ede steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Liefdevol stabiel steungezin gezocht voor baby van 6 maanden

Buurtgezinnen is in Ede op zoek naar een steungezin waar wekelijks een baby van 6 maanden 1-2 dagdelen kan worden opgevangen.

De baby woont met zijn ouders en een oudere broer in wijk Veldhuizen in Ede. Dit gezin heeft in de afgelopen tijd veel stress en problemen gehad, waardoor het gezin uit balans is. De moeder is overbelast geraakt en heeft meer tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. Met een jonge baby die zorg en aandacht nodig heeft, komt ze hier niet aan toe.

De moeder wil zich ook op iets positiefs voor zichzelf gaan richten en is daarom begonnen aan een opleiding. 1-2 dagdelen per week hulp van een steungezin zou dit gezin helpen om meer lucht te krijgen en bezig te zijn met eigen ontwikkeling. Het baby jongetje is een vrolijke baby, die volop de wereld aan het ontdekken is.

Wie wil deze baby een fijne plek bieden?

(meer…)

Dynamisch gezin zoekt helpende hand

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een levendig gezin met vijf zonen (tussen 1½ en 10 jaar oud) een steungezin. Het gezin uit Ede Zuid staat onder druk, doordat de vader 6 dagen per week moet werken in zijn eigen bedrijf en de zorg op de schouders van de moeder ligt. De ouders hebben geen familie in de buurt waarop ze kunnen terugvallen. De moeder zou graag even op adem willen komen. Daarom zijn we op zoek naar een gezellig gezin, waar de jongste zoon welkom is en waar zo af en toe ook ëén van zijn broers kan komen spelen.

Het jongste jongetje van 1½ is zeer levendig en zit vol energie om de wereld te ontdekken. Omdat deze dreumes best wat aandacht vraagt, zou de moeder erg geholpen zijn als hij een dagdeel in de week ergens lekker kan spelen. Het liefst onder schooltijd, als de andere jongens naar school zijn. Zodat zij echt even tijd voor zichzelf heeft.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijk ondernemend jongetje van 3 jaar

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een zwaar belast gezin met drie kinderen (dochter (7), dochter (4) en zoontje (3) een steungezin. Het gezin uit de wijk Enka in Ede heeft het moeilijk doordat de moeder een chronische ziekte heeft. Zij kan hierdoor niet de tijd en aandacht geven aan haar kinderen die ze graag zou willen. Vooral haar zoontje gunt ze meer plezier en leuke activiteiten. Doordat ze ook weinig mensen kennen, gaat het jongetje er weinig op uit.

Het gezin woont nog maar kort in de wijk Enka en zou ook graag wat meer sociale contacten willen.

De peuter van 3 is een vrolijk mannetje die van grapjes maken houdt en gezellig kan kletsen. Hij is lekker ondernemend en speelt graag buiten. Ook maakt het jongetje makkelijk contact en speelt graag met andere kinderen.

We zoeken een gezellig gezin met jonge kinderen waar dit vrolijke jongetje een dagdeel per week kan komen spelen.

(meer…)

Liefdevol steungezicht gezocht voor 2 jongens (5 en 3)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen zoekt voor een alleenstaande moeder met twee zoontjes van 5 en 3 jaar oud een fijn steungezin. Waar haar kinderen welkom zijn en waar zij zelf ook terecht kan voor wat gezelligheid en een gesprek over opvoeding of andere dagelijkse dingen waar je als moeder mee te maken krijgt. Deze moeder heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug met gebeurtenissen die haar wereld deden wankelen. Ook is het gezin net verhuisd naar een andere wijk waar de moeder nog maar weinig mensen kent. Ze zou het fijn vinden om nieuwe contacten te maken.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor extra liefde en aandacht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is voor een alleenstaande moeder en haar 2 dochters van 6 en 5 jaar op zoek naar een ouder echtpaar, met of zonder eigen (klein)kinderen, die het leuk vinden om voor deze twee meiden de rol van opa en oma te vervullen. In hun leven is er geen sprake van een opa en oma waar ze gemakkelijk naar toe kunnen.

De moeder van het gezin heeft een pittige tijd achter de rug. Zij vind het heel fijn als er een tweede plek is waar de kinderen rust en aandacht kunnen krijgen. Het zijn twee vrolijke meiden die het goed met elkaar kunnen vinden. Spelletjes doen, knutselen of erop uitgaan vinden ze heel leuk. Maar ze kunnen zichzelf ook goed vermaken.

(meer…)

Gezellig, jong steungezin gezocht voor een vrolijk meisje van 2 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een gastvrij gezin in Ede voor een meisje van 2 jaar. Het meisje woont samen met haar moeder in Ede. Haar moeder is een tienermoeder van 19 jaar. Als je zo jong bent, is 24 uur verantwoordelijkheid best zwaar. Zeker als je geen/weinig netwerk hebt om die zorg samen mee te delen of eens te bespreken hoe je dingen aan kunt pakken. Daarnaast is het voor haar eigen ontwikkeling ook goed om eens uit te gaan of met vriendinnen af te spreken, zodat er af en toe wat afleiding is en zij er daarna weer helemaal kan zijn voor haar dochter. Want ze is dol op haar en vindt het eigenlijk wel moeilijk om de zorg even uit handen te geven. Ze zoekt een steungezin waar ze zich prettig voelt en waar ze zelf ook zo nu en dan welkom is en eens wat opvoedvragen kan bespreken.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor alleenstaande vader met 2 jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen in Ede is op zoek naar een steungezin waar een alleenstaande vader met 2 jongens van 8 en 5 jaar welkom zijn. Het gezin komt uit Syrië en heeft veel meegemaakt. Het gezin woont sinds een paar jaar in Nederland. De vader heeft zelf buurtgezinnen benaderd, omdat hij graag Nederlandse gezinnen wil leren kennen. Ook wil hij graag zijn Nederlands verbeteren. Het gezin wil graag met een ander gezin optrekken en vindt het leuk om bij elkaar op bezoek te komen of er samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld: Lekker samen naar een speeltuin of het bos.

Voor deze vader is de zorg voor 2 kinderen best pittig en hij zou het fijn vinden als dit steungezin ook af en toe de kinderen zou kunnen opvangen. De oudste jongen is dol op praten en de jongste kijkt ondeugend en vrolijk uit zijn ogen. Beide jongens houden van gezelligheid.

Daarom is Buurtgezinnen op zoek naar een gezin met een zoon of zonen van ongeveer dezelfde leeftijd als deze jongens.

(meer…)

Steungezin gezocht, waar een moeder en haar zoontjes van 4 en 1 welkom zijn

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het gezin bestaat uit een alleenstaande moeder en 2 jongetjes van 4 en 1 jaar. Het gezin komt uit Kameroen en woont nu 5 jaar in Nederland. De moeder is een echte doorzetter. In korte tijd heeft zij in Nederland haar HBO opleiding gehaald en ze spreekt al goed Nederlands. Zij wil graag  meer sociale contacten met andere moeders met jonge kinderen. Ze mist haar familie erg en hoopt dit gemis voor een klein stukje op te kunnen vullen met een steungezin.

Een steungezin waar ze ook zelf terecht kan voor een stuk gezelligheid, maar waar ze haar kinderen ook naar toe kan brengen als ze wat tijd voor zichzelf nodig heeft. De moeder wil graag iets terug doen en geeft aan dat ze het leuk vindt om te koken voor het steungezin.

De jongens zijn enthousiast en houden van buiten spelen en lekker klauteren en rennen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 14 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Bij welk gezin zou een jongen van 14 een dagdeel in de week mee kunnen draaien? Het liefst in een gezin met jongens van zijn eigen leeftijd, waar hij gewoon mee kan praten, lol kan maken, samen kan sporten of lekker gamen. Mocht in een gezin een steunvader zijn die tijd en aandacht voor hem heeft, dan vindt hij dat ook leuk.

De jongen komt uit een pools gezin, bestaande uit een alleenstaande moeder met 3 zoons van 14, 9 en 7 jaar. Ze hebben veel meegemaakt waardoor er spanningen en ruzies zijn, met name tussen de moeder en de zoon van 14. Deze jongen heeft zich wat teruggetrokken en gaat dan meestal naar zijn kamer om te gamen. Zelf geeft hij aan zich vaak te vervelen. Ook mist hij de aansluiting met jongens van zijn eigen leeftijd.

Welk gezin wil deze jongen warmte, vertrouwen en duidelijkheid bieden zodat hij weer vol energie in het leven kan staan?

(meer…)

Speelgezin gezocht voor vrolijk meisje van 7 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Bij welk steungezin zou een meisje van 7 jaar met een verstandelijke beperking een dagdeel per week mogen spelen en plezier maken? Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin waar dit meisje  een dagdeel in de week welkom is.

Het meisje is eigenlijk altijd vrolijk en maakt makkelijk contact. Ze is dol op liedjes, boekjes lezen en spelletjes doen. Ook vindt ze het fijn om voorop de tandem rondgereden te worden. (De tandem kan ook door het steungezin meegenomen worden zodat ze lekker naar buiten kan).

We zijn op zoek naar een rustig gezin met oudere kinderen of een gezin zonder thuiswonende kinderen. Met steunouders die het leuk vinden om met dit vrolijke meisje iets te ondernemen.

Het meisje woont met haar vader, moeder en broertje van 4 in Ede. Doordat de vader lichamelijk niet in orde is, komt de zorg voor de kinderen voornamelijk bij de moeder terecht. Het meisje vraagt met haar beperking best wat zorg. Wat zou het heerlijk zijn als moeder een dagdeel in de week 1 op 1 aandacht kan geven aan het jongere broertje van 4.

(meer…)

Tips in Ede

Bij locatie Ede is het niet noodzakelijk om gezinnen aan te melden via organisaties of professionals. Ook particulieren kunnen een gezin aanmelden. Weet jij bijvoorbeeld dat je buren veel baat zouden hebben bij de VoorleesExpress, ga het gesprek met ze aan en meld ze aan als ze dit graag willen.

Meer info: website