Dordrecht 2018-12-06T14:51:44+00:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Judith Lorier

Bereikbaar via: 06-57642718 of judith@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Dordrecht

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Dordrecht steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via judith@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: actief, open gezin voor een zus en broer van 12 en 10 jaar uit Stadspolders!

Buurtgezinnen.nl zoekt in Dordrecht een steungezin voor twee tieners. De moeder is een alleenstaande ouder met 5 kinderen waarvan 2 in de peuterleeftijd. Voor haar oudste kinderen zoekt zij via buurtgezinnen.nl een leuk gezin waar haar kinderen af en toe mogen zijn. Door medische klachten en andere problemen is het in dit gezin best zwaar geweest. De moeder wil al het nodige doen voor haar kinderen, maar ze heeft best veel ballen in de lucht te houden. Soms is daar steun bij nodig. Zij klopte daarom aan bij buurtgezinnen.nl. Het gaat om een nuchter, levendig gezin die waarderen wat ze hebben. Kun jij deze grappige tieners een tweede thuis bieden? Mogen ze bij jullie meedraaien en af en toe ook mee op uitstapjes? Meld je dan aan als steungezin!

(meer…)

Gezocht: Liefdevolle en stabiele oma of moederfiguur voor een peuter (2)

Voor een alleenstaande jonge moeder in het centrum van Dordrecht met een jongen van 2 zoeken wij een liefdevolle ‘omafiguur’ of een rustig gezin met kinderen in dezelfde leeftijd. Deze moeder houdt onvoorwaardelijk van haar kind en heeft alles voor hem over. De moeder is verhuisd naar Dordrecht en krijgt begeleiding. Dit is niet altijd makkelijk en het is best wennen in een nieuwe plaats te wonen. Ze werkt er hard aan om een stabiele plek voor haar kind te bieden, maar dit is niet eenvoudig. Daarom zoekt ze steun bij Buurtgezinnen.nl om zo ook wat tijd voor zichzelf te hebben. Het gezin heeft humor. Het jongetje is onderzoekend en sociaal.

(meer…)

Steungezin gezocht voor leuke tienermeid

Buurtgezinnen.nl zoekt in Dordrecht een steungezin voor een leuke jonge meid van 13 jaar die van muziek houdt en graag buiten is. Soms is opvoeden met 3 verschillende kinderen die elk hun eigen aandacht vragen best uitdagend. In het leven van dit gezin zijn best wat tegenslagen geweest. Maar ze zijn positief ingesteld en ze kijken met moed naar de toekomst, het gezin heeft humor en ze zijn open.

De moeder die in Sterrenburg woont vraagt bij ons om een fijne plek voor haar dochter. Gezien de omstandigheden zou het fijn zijn als er voor haar ook een rustig plekje is waar ze positieve aandacht krijgt. Op die manier wordt de moeder wat ontlast en krijgt ze steun bij het opvoeden van haar kinderen.

(meer…)

Gezocht: Ontspannen steungezin/ vaderfiguur voor goudeerlijke jongen (15)

Buurtgezinnen.nl zoekt in Dordrecht een steungezin met een groot hart. Een alleenstaande moeder met 2 puberkinderen vraagt om steun bij buurtgezinnen.

Haar zoon heeft niet veel aansluiting bij leeftijdsgenoten en de sfeer in huis kan soms ook beter. Hij mist een vaderfiguur. Zijn moeder gunt hem een fijne plek in een ander gezin. Dat zou haar en haar dochter ontlasting geven, want 2 kinderen alleen opvoeden is niet altijd makkelijk. Het gezin heeft humor met elkaar en kan genieten van huiselijke momenten.

(meer…)

Gezocht: een logeeradres voor een open, vrolijke peuter!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Eerder vonden wij voor dit gezin met succes een steungezin. Nu is er nog een vraag bijgekomen. Deze jonge alleenstaande moeder heeft veel meegemaakt en werkt hard aan haar toekomst. Alleen opvoeden is best zwaar, het zou haar helpen als haar peuter 1x per maand een nachtje mag logeren. Bij wie is dit lieve jongetje welkom?

(meer…)

Gezocht: Positief, energiek steungezin voor een kleuter (4) en peuter (2)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een overbelaste moeder in Stadspolders een gezin dat wil steunen. De ouders hebben een dochter van 4 en een zoontje van 2 en ze vinden het opvoeden een uitdaging. Ze hebben moeite om de sfeer positief te houden. De moeder kampt met lichamelijke klachten. Door eerdere ervaringen is zij onzeker en wantrouwend geworden. De vader is voor zijn werk soms weken van huis, juist in die weken valt het opvoeden de moeder zwaar. Ze wonen nog niet zo lang in Stadspolders en zouden graag wat meer contacten krijgen. Het gezin houdt van dieren en hebben humor.

(meer…)

Bij wie zijn dit meisje van tien en haar broertje van acht welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms zitten dingen tegen in gezinnen. In dit gezellige gezin zijn dingen bespreekbaar en is er humor. In dit gezin met 5 kinderen staat de moeder er veelal alleen voor. Samen met haar gezin is ze door een moeilijke periode gegaan. Langzaam bouwt ze haar leven weer op, maar een groot gezin alleen opvoeden is best zwaar. Het zou deze moeder helpen als ze af en toe even rust heeft, om er daarna weer tegenaan te gaan. Daarom heeft ze de stap gezet om bij buurtgezinnen.nl om steun te vragen. Het gaat om enthousiaste kinderen, die aan het begin ook verlegen kunnen zijn. Met name de jongste is gebaat bij structuur en persoonlijke aandacht.

(meer…)

Welk gezin in Dordrecht biedt rustige plek voor lief peutermeisje?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

In dit openhartige, spontane gezin uit Dubbeldam zoekt de jonge moeder een luisterend oor en af en toe opvang voor haar peuterdochter. Moeder en dochter zijn samen en hebben al best veel mee gemaakt, dit maakt dat ze voorzichtig en afwachtend zijn. De moeder zou graag wat meer netwerk in haar buurt opbouwen. Dit liefdevolle gezin heeft steun nodig bij een nieuwe fase in hun leven. Het meisje houdt van zingen en kletsen.

(meer…)

Een fijn steungezin waar een vrolijk en slim jongentje (van bijna 1) mag meegenieten

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een gezin in Dordrecht dat af en toe een kindje van bijna 1 wil opvangen. Ouders hebben het door diverse oorzaken zwaar en willen graag dat hun kind met een leeftijdsgenootje kan spelen. De familie van het gezin woont verder weg en hierdoor is hun netwerk beperkt. Het gaat om een pienter en lief mannetje die goed weet wat hij wil. Met af en toe opvang voor hun kindje zouden de ouders blij zijn.

(meer…)

Bij wie mag deze sportieve tienjarige aanschuiven?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder en haar 10-jarige zoon zoeken we een gezellig steungezin in de wijk Oudelandshoek. De moeder werkt fulltime, maakt daarbij lange dagen en doet haar uiterste best alle ballen in de lucht te houden. En dat is, met zieke familieleden en tegenslag wat de eigen gezondheid betreft, geen eenvoudige klus. Met zijn tweeën vormen ze een warm en hecht gezin. Maar wat zou het fijn zijn, als de zoon zo nu en dan eens mag aankloppen bij een gezin in de buurt waar hij even zijn verhaal kwijt mag na school.

Deze 10-jarige is een rustige, sportieve jongen die houdt van waterpolo en gamen. De jongen zit op het speciaal onderwijs, maar het gaat zo goed met hem, dat hij hoogstwaarschijnlijk naar een gewone middelbare school zal gaan. Hij mist de gezelligheid van het echte gezinsleven waar met zijn allen gegeten wordt, bijvoorbeeld.

(meer…)

Tips in Dordrecht

Taalontwikkeling voor ouders en kinderen

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.
Een voorlezer komt twintig weken bij een gezin thuis om samen met de ouders en kinderen de taalomgeving te verrijken. VoorleesExpress Dordrecht wordt uitgevoerd door Stichting Voorlezen. Gezinnen worden geworven via basisscholen en kinderdagverblijven.

Meer info: website of Facebook

Hulp voor mensen met een beperking

In gemeente Dordrecht staat MEE voor je klaar. Het Servicebureau van MEE Drechtsteden beantwoordt veel verschillende vragen. Vragen waardoor mensen weer op de goede weg worden geholpen. Bijvoorbeeld hoe een moeder in contact kan komen met andere ouders van kinderen met autisme. Of antwoord op de vraag: op welk niveau functioneert mijn dochter en wat betekent dat voor haar toekomst?

Meer info: website

Dé voordeur voor informatie, advies en ondersteuning

Heb je moeite met zelfstandig wonen of kun je niet meedoen in de samenleving zoals je dat wilt? Of heb je vragen over de ontwikkeling van je kind? Dan ben je welkom bij het Sociaal Team in jouw wijk. Het Sociaal Team ondersteunt je bij het vinden van een oplossing. Bijvoorbeeld met vragen over je werk en inkomen, je gezin, relatie of kinderen, over opvoeden en opgroeien, wonen, jeugd-zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding.

Meer info: website

Voor een veilig thuis

Stichting Veilig Thuis is er voor mensen van alle leeftijden met een vraag of probleem die zij niet alleen kunnen oplossen. Samen zoeken ze naar een oplossing op het gebied van wonen, meedoen, financiën, zorg, welzijn en opvoeden en opgroeien. Maar ook met plannen om iets te leren of voor een ander of hun buurt te doen.

Meer info: website