De Ronde Venen 2017-05-21T12:18:51+00:00

Gestart: januari 2017

Coördinator:
Hanna ter Welle

Bereikbaar via: 06-31691720 of hanna@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in De Ronde Venen

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente De Ronde Venen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via hanna@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Wie geeft twee meisjes van bijna 5 en 3 wat extra aandacht?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Mijdrecht waar twee meisjes van (bijna) 5 en 3 een middag in de week welkom zijn voor gezelligheid en wat extra aandacht. Ook zou het fijn zijn als ze af en toe bij het steungezin mogen logeren in het weekend. De meisjes zijn vrolijk en sociaal en houden van kleuren, knutselen en van ‘meiden dingen’.

De moeder is overbelast en ze heeft geen familie of netwerk in buurt waar ze een beroep op kan doen. De hulp van een steungezin zou voor de moeder een belangrijk rustpunt in de week betekenen en haar de gelegenheid geven om weer op adem te komen.  Naast een vast steungezin, vindt de moeder het ook belangrijk om haar netwerk uit te breiden. Zij komt daarom ook graag in contact met gezinnen die incidenteel willen helpen en voor wie zij dat dan weer terug kan doen als dat nodig is.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor vrolijk jongetje van 5 jaar

Buurtgezinnen.nl is voor een vrolijk jongetje van 5 jaar op zoek naar een warm steungezin. De jongen woont samen met zijn moeder en zijn twee oudere broers. Het is een hecht gezin en de kinderen doen het ontzettend goed. De alleenstaande moeder kan door een lichamelijke beperking niet alles alleen doen en zeker niet op het tempo dat een jong gezin soms vraagt. Zij is een krachtige en positieve vrouw, maar heeft het wel nodig om af en toe even op te laden.

De jongen is lief en sociaal en hij houdt van buitenspelen, vooral van klimmen, klauteren en zwemmen. Daarnaast kan hij ook genieten van Lego of zijn Ipad (niet te vaak :-)).

We zoeken een gezin dat het leuk vindt om deze jongen af en toe een plekje te geven binnen hun gezin. Het gaat bij voorkeur om de woensdagmiddag (anders ev. de vrijdagmiddag). Daarnaast is ook andere steun van harte welkom; de moeder wordt binnenkort geopereerd en dan is het brengen naar en halen van school een acute hulpvraag voor een aantal weken.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een jonge moeder met een zoontje van 7

In Vinkeveen zijn wij op zoek naar een warm steungezin voor een jonge alleenstaande moeder met een zoontje van zeven. Ondanks het vrijwilligerswerk dat zij doet, is het opbouwen van sociale contacten lastig, terwijl zij hier wel behoefte aan heeft.

De moeder zou graag een steungezin vinden voor het sociale contact en voor opvoedondersteuning, daarnaast heeft zij soms tijd voor zichzelf nodig en zou het fijn zijn als haar zoontje een paar (dinsdag of woensdag) middagen per maand bij een steungezin mag spelen. De jongen zit op judo en zwemles en vindt het leuk om met andere kinderen te spelen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee lieve meisjes

Voor een alleenstaande moeder met twee lieve dochtertjes van 5 en 3 1/2 zoeken we een steungezin in De Ronde Venen (Mijdrecht). Het oudste meisje is sociaal en maakt graag vriendjes. Het jongste meisje praat nog niet, ze heeft een taal- en leerachterstand en is erg gericht op haar moeder. Ze kunnen allebei goed zichzelf vermaken en zijn gek op kleuren en met barbies en (poppen)wagens spelen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor 4-jarige jongen

Voor een moeder en haar 4-jarig zoontje zoeken we een lief steungezin in De Ronde Venen. Zij wonen pas sinds kort in Mijdrecht waardoor zij nog niemand kennen. Daarnaast is de moeder slechthorend, wat het leggen van contact lastig maakt.  De moeder staat alleen voor de zorg voor haar zoontje en zij zijn eigenlijk altijd samen. De jongen speelt graag met andere kinderen, maar doet dat nooit omdat hij (nog) geen vriendjes heeft. Dat maakt hun wereld klein…

(meer…)

Warm steungezin waar jongen van 4 welkom is

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met drie jongens zijn wij op zoek naar een steungezin in De Ronde Venen. De moeder is chronisch ziek en heeft geen familie of netwerk waar zij een beroep op kan doen. De moeder gunt haar zoontjes een zo zorgeloos mogelijke jeugd, maar heeft daar hulp bij nodig.

De kinderen vragen alle drie op hun eigen manier veel aandacht. Daarom is Buurtgezinnen.nl op zoek naar gezinnen die de jongens onafhankelijk van elkaar willen opvangen. Voor de oudste twee is dit al gelukt, maar voor het jongetje van 4 zoeken we nog een steungezin waar hij één keer in de 3 weken een weekend mag logeren. Daarnaast zou het fijn zijn als hij af en toe, in overleg, in de vakantie of een middag in de week ergens mag spelen. Kan jouw gezin iets betekenen voor dit gezin?

(meer…)

Tips in De Ronde Venen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor iedereen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Bij sommige kinderen zijn er op enig moment vragen of zorgen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek voor ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals. Naast preventieve gezondheidsonderzoeken kun je in het Centrum voor Jeugd en Gezin altijd gratis terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Je kunt bellen, langs komen, mailen of kijken op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente. Ook vinden er cursussen plaats.

Meer info: website

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente. Ouders Lokaal is een samenwerking met het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin).

Ouders Lokaal kent de volgende initiatieven:

  • Mama Lokaal: wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en moeders van jonge kinderen
  • Workshops Lokaal: inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen
  • School Lokaal: creëert ontmoetingsplekken in school voor ouders
  • Droom Lokaal: projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen)
  • Jongeren Lokaal: activiteiten door ouders voor kinderen

Meer info: website

Het Servicepunt Wonen, Welzijn en Zorg geeft advies en informatie aan alle inwoners van de gemeente De Ronde Venen onder andere op het gebied van opgroeien, opvoeden, relaties, zorg en gezondheid. Gratis en vrijblijvend. Op de website is ook informatie te vinden over activiteiten die worden georganiseerd in De Ronde Venen op het gebied van ontmoeting en ontspanning.

Meer info: website

Tympaan-De Baat is een professionele welzijnsorganisatie in de regio De Ronde Venen. De mens staat centraal in ons werk, in individuele begeleiding en in groepsverband. De organisatie bevordert zelfredzaamheid, sociale samenhang en verhoogt de inzet voor en deelname aan de samenleving.

Samen met 450 vrijwilligers organiseren ze activiteiten voor zowel jongeren als ouderen en zijn actief in buurten, wijken en dorpen.

Meer info: website

Stichting Mama Vita nodigt alle moeders van kinderen met autisme uit om deel te nemen aan een Mama Vita-bijeenkomst. Mama Vita biedt steun aan moeders van alle leeftijden, verschillende culturele achtergronden en met verschillende hulpvragen.

Regiomoeder Charlotte Meynen organiseert elke derde dinsdag van de maand een bijeenkomst. Tijdens een bijeenkomst wordt een lezing of workshop gegeven. Ook kan een thema centraal staan, zoals autisme in het gezin, eten & slapen, PGB/WLZ, respijtzorg. Doel van de bijeenkomsten is moeders te ondersteunen om weer in hun eigen kracht te komen en weer zelfvoorzienend te zijn.

Meer info: website