De Ronde Venen2018-12-06T14:50:49+01:00

Gestart: januari 2017

Coördinator:
Hanna ter Welle

Bereikbaar via: 06-31691720 of hanna@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in De Ronde Venen

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente De Ronde Venen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via hanna@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Harmonieus en stabiel gezin gezocht voor jongen van 7

Stel je voor; je bent 7 en woont samen met je moeder in Mijdrecht. Je gaat naar het SBO (speciaal basisonderwijs) en dat is niet in de buurt. Daardoor heb je geen vriendjes met wie je kunt afspreken. Ook je moeder heeft nauwelijks tijd voor sociale contacten, omdat ze mantelzorger is voor haar ouders. Daardoor ben je eigenlijk altijd samen. En dat vinden deze moeder en zoon allebei best lastig (en jammer)!

Daarom zoeken we een fijn steungezin voor dit gezin. Een steungezin wat een stevige basis, stabiliteit en structuur kan bieden. Een twee-ouder gezin waar het gezellig is en waar gelachen wordt. Een plek waar deze 7-jarige op woensdagmiddag of in het weekend af en toe een dagje mag zijn.

(meer…)

Zorgzame steunouder(s) gezocht!

Deze jonge moeder heeft veel ballen hoog te houden. Ze heeft haar werk, twee jonge kinderen en een man met gezondheidsproblemen. De opvoeding en het huishouden komen op haar neer en daardoor heeft ze geen tijd om tot rust te komen en raakt ze steeds meer overbelast. Het gezin heeft geen familie in de buurt, of andere mensen op wie ze een beroep kunnen doen.

Daarom zoeken we een fijn steungezin voor de kinderen, ze zijn (bijna) 3 en 1 jaar oud. Een tweede vertrouwde omgeving waar ze een dag(deel) in de week mogen zijn, een plek waar ze zich thuis gaan voelen en waar ze de ruimte en aandacht krijgen om zich te ontwikkelen. Voor het meisje (de oudste) zou het fijn zijn als ze kan spelen met een ander kindje, of als ze wordt voorgelezen zodat ze de achterstand die ze heeft hopelijk kan inlopen.

Ook als je liever steungezin bent voor één kindje, ben je van harte welkom om te reageren!

(meer…)

Bij wie is deze enthousiaste 10-jarige af en toe welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van (net) 10 is Buurtgezinnen op zoek naar een fijn steungezin voor zaterdag óf zondag, om de week. Hij komt uit een liefdevol en warm gezin, maar hij vindt het soms lastig om goed te reageren op z’n zussen en raakt snel overprikkeld.

Het lijkt hem zelf ontzettend leuk om af en toe bij een steungezin te mogen zijn en hij weet ook prima wat bij hem past. Het zou fijn zijn als er één of geen andere kinderen zijn. Een jongen zou leuk zijn, leeftijd maakt dan niet eens zo veel uit. Maar ook een gezin waarvan de kinderen al uit huis zijn of een ‘opa en oma’ lijkt hartstikke leuk!

Hij is erg creatief, hij houdt van lego en clics, maar ook van gamen en buiten spelen. Kortom een brede interesse! Met duidelijke afspraken en structuur voelt deze jongen zich het meest op zijn gemak en dan zul je hem leren kennen als een behulpzame en gezellige jongen.

(meer…)

Gezellig gezin gezocht waar een 8-jarige af en toe mag ‘meedraaien’

Wat een supermoeder! Dat is het eerste wat ik dacht toen ik met deze moeder aan een kopje thee zat om te bespreken wat voor ondersteuning zij nodig heeft. Zij staat er alleen voor met haar 2 jongens en werkt daarbij onregelmatige diensten in de zorg. Daardoor kan ze niet altijd de aandacht geven, die vooral haar jongste van 8 nodig heeft. Daarom zoeken we voor hem een fijn steungezin!

Deze jongen is heel enthousiast, kletst graag en vindt ontzettend veel dingen hartstikke leuk. Een spelletje doen, vissen, fietsen, naar het bos, knutselen, zwemmen, voetballen… Het belangrijkste is, is dat hij mag meegenieten van de gezelligheid van een ander gezin. Gewoon thuis spelen of misschien een keer mee ergens naar toe!

(meer…)

Hulp gewenst!

Stel je voor… een gezin waarvan één van de kinderen autisme heeft. Dat betekent dat het leven in de dagelijkse praktijk vaak in het teken van hem staat. Deze jongen (13 jaar) heeft behoefte aan rust, regelmaat en structuur, dat lukt natuurlijk niet altijd en dan is de sfeer thuis al snel gespannen. Dat kost iedereen enorm veel energie. Het zou zó veel betekenen als hij eens in de 3 weken een weekend (zaterdag/zondag) mag logeren bij een gezin waar niet te veel prikkels zijn, waar hij geaccepteerd wordt zoals hij is; waar hij niet continu met de druk van school en de ‘ingewikkelde’ wereld om hem heen wordt geconfronteerd.

(meer…)

Gezellige meid zoekt steungezin

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt een steungezin voor een leuke, positieve en spontane meid van (net) 14. Haar moeder is alleenstaand en heeft veel meegemaakt waardoor ze gezondheidsklachten heeft. Ze is overbelast en dat maakt dat het ouderschap in combinatie met werken veel is voor haar. Ze staat er echt alleen voor en dat is stressvol.

Voor de broer van dit meisje hebben we al een fijn steungezin waar hij om het weekend mag zijn. Nu zoeken we nog een fijn steungezin voor dit meisje. Ze is gemakkelijk, ze houdt van een spelletje doen, gewoon gezellig kletsen met een kopje thee, of even het dorp in.

(meer…)

Veilige plek gezocht voor vrolijk meisje van één!

Het jonge gezin in dit profiel heeft al heel wat tegenslagen voor hun kiezen gekregen. Ze zijn veerkrachtig en blijven overeind. De vader werkt full-time en doet thuis wat hij kan. De moeder heeft het dringende advies gekregen om nu ook aan zichzelf te denken en hulp te zoeken.

Om dit mogelijk te maken zoeken we een liefdevol steungezin waar het dochtertje van één jaar een dagdeel in de week mag zijn. In die tijd kan de moeder voor ‘zichzelf zorgen’.

Dit meisje een dagdeel opvangen is eigenlijk een feest… haar vrolijkheid en betoverende lach doen iedereen smelten.

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht!

Voor een moeder en haar bijna 6-jarig zoontje zoeken we een lief steungezin in De Ronde Venen. Zij wonen pas sinds kort in Mijdrecht waardoor zij nog niemand kennen. Daarnaast is de moeder slechthorend, wat het leggen van contact lastig maakt.  De moeder staat alleen voor de zorg voor haar zoontje en zij zijn eigenlijk altijd samen. De jongen speelt graag met andere kinderen, maar doet dat nooit omdat hij (nog) geen vriendjes heeft. Dat maakt hun wereld klein…

Waar houdt deze jongen van? Hij zit nu op zwemles en als hij zijn diploma heeft gaat hij zeker op scouting! Hij is namelijk gek op klimmen, bouwen en het bos. Maar ook van wandelen, de hond uitlaten en gewoon buiten spelen geniet hij van. Natuurlijk is hij ook wel eens lekker met een tablet op de bank te vinden.

(meer…)

Gezocht: een speelplek voor een sociaal mannetje

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongetje van (net) 6 zoeken wij met spoed een warm en gezellig steungezin, het liefst in Vinkeveen. Zijn moeder is een sterke vrouw die heel veel ballen in de lucht kan houden; ze is liefdevol en zorgzaam voor haar zoon, ze doet een opleiding en loopt stage. Ze merkt ook dat dat allemaal maar net lukt en dat het een dun draadje is.

De jongen en zijn moeder wonen pas sinds kort in Vinkeveen, ze kennen hier nog bijna niemand en omdat hij niet hier op school zit, gaat dat ook niet zo gemakkelijk. Daardoor voelt hij zich vaak eenzaam en zou het zo fijn zijn voor hem als hij een middag in de week mag spelen bij een ander gezin met kinderen. Hij houdt van buiten spelen en zwemmen. Verder vindt hij het vooral leuk om met andere kinderen te spelen; auto’s en vliegtuigen zijn favoriet speelgoed.

(meer…)

Gezocht: fijn steungezin dat wil meedenken met jong gezin!

Voor een gastvrij en jong gezin met twee kinderen (een baby en een meisje van 2) in Wilnis zijn wij op zoek naar een steungezin. Het gezin is oorlogsgebied ontvlucht en hun jongste kindje is hier geboren. Ze doen erg hun best om in Nederland een nieuw leven op te bouwen, ze volgen taalles – ze kunnen zich al goed verstaanbaar maken – en hun dochter gaat naar de peuterspeelzaal.

Voor dit gezin zijn wij op zoek naar een steungezin dat hen kan helpen om gemakkelijker te integreren, met wie ze kunnen sparren over situaties waar ze onzeker over zijn. Met name de moeder mist het contact met andere ouders. Het zou fijn zijn als het dochtertje af en toe mag spelen bij het steungezin; zodat ze spelenderwijs de taal sneller leert. Het meisje is super vrolijk en het maakt haar blij om met andere kinderen te spelen!

(meer…)

Tips in De Ronde Venen

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor iedereen Kinderen zijn voortdurend in ontwikkeling. Zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Bij sommige kinderen zijn er op enig moment vragen of zorgen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek voor ouders, kinderen en jongeren tot 23 jaar en professionals. Naast preventieve gezondheidsonderzoeken kun je in het Centrum voor Jeugd en Gezin altijd gratis terecht voor informatie en advies over opvoeden en opgroeien. Je kunt bellen, langs komen, mailen of kijken op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin in uw gemeente. Ook vinden er cursussen plaats.

Meer info: website

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders en is er op gericht om ouders/opvoeders via leuke activiteiten met elkaar in verbinding te brengen. Ouders Lokaal heeft als doel dat ouders/opvoeders het gewoon gaan vinden om met elkaar te praten over opvoeding en tevens ervaringen te delen om zo ook van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden binnen de gemeente. Ouders Lokaal is een samenwerking met het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin).

Ouders Lokaal kent de volgende initiatieven:

  • Mama Lokaal: wekelijkse ontmoeting voor zwangeren en moeders van jonge kinderen
  • Workshops Lokaal: inspireert, informeert en verbindt ouders via workshops en lezingen
  • School Lokaal: creëert ontmoetingsplekken in school voor ouders
  • Droom Lokaal: projecten bedacht door en voor ouders (en kinderen)
  • Jongeren Lokaal: activiteiten door ouders voor kinderen

Meer info: website

Het Servicepunt Wonen, Welzijn en Zorg geeft advies en informatie aan alle inwoners van de gemeente De Ronde Venen onder andere op het gebied van opgroeien, opvoeden, relaties, zorg en gezondheid. Gratis en vrijblijvend. Op de website is ook informatie te vinden over activiteiten die worden georganiseerd in De Ronde Venen op het gebied van ontmoeting en ontspanning.

Meer info: website

Tympaan-De Baat is een professionele welzijnsorganisatie in de regio De Ronde Venen. De mens staat centraal in ons werk, in individuele begeleiding en in groepsverband. De organisatie bevordert zelfredzaamheid, sociale samenhang en verhoogt de inzet voor en deelname aan de samenleving.

Samen met 450 vrijwilligers organiseren ze activiteiten voor zowel jongeren als ouderen en zijn actief in buurten, wijken en dorpen.

Meer info: website

Stichting Mama Vita nodigt alle moeders van kinderen met autisme uit om deel te nemen aan een Mama Vita-bijeenkomst. Mama Vita biedt steun aan moeders van alle leeftijden, verschillende culturele achtergronden en met verschillende hulpvragen.

Regiomoeder Charlotte Meynen organiseert elke derde dinsdag van de maand een bijeenkomst. Tijdens een bijeenkomst wordt een lezing of workshop gegeven. Ook kan een thema centraal staan, zoals autisme in het gezin, eten & slapen, PGB/WLZ, respijtzorg. Doel van de bijeenkomsten is moeders te ondersteunen om weer in hun eigen kracht te komen en weer zelfvoorzienend te zijn.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten