Buurtgezinnen is voor een alleenstaande moeder op zoek naar een maatje voor haar zoon van 18 met het Syndroom van Down. De jongen woont thuis en wordt volledig verzorgd door zijn moeder. Doordeweeks werkt hij een aantal uren per dag (dagbesteding) maar in het weekend is hij bijna altijd thuis. Door overbelasting is de moeder chronische vermoeid geraakt en valt de dagelijkse verzorging van haar zoon extra zwaar. Daarom zoekt zij iemand die de zorg voor een paar uurtjes in de week kan overnemen zodat zij even op adem kan komen.

Deze vrolijke jongen houdt van grapjes, complimentjes en stoeien. Het is een prater maar het vraagt enig geduld om hem goed te verstaan. Hij vindt bouwen met Duplo heerlijk maar ook samen een (computer-)spel- op zijn niveau- spelen. Verder helpt hij graag bij het koken, houdt hij van een autotochtje of (duo-)fietsen in de natuur en naar dieren kijken. Zijn jullie dat steungezin waar deze enthousiaste jongen zijn horizon en zijn gevoel van zelfstandigheid kan vergroten?

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Nieuwegein dat:

  • een middag in de week met deze jongen wil optrekken en iets met hem onderneemt
  • hem wat extra aandacht wil geven
  • hem structuur biedt, geduldig is en het leuk vindt om hem te stimuleren
  • het leuk vindt om een band op te bouwen met moeder en zoon
  • het interessant vindt om iets te leren over zijn beperking en hoe ermee om te gaan.

Bijzonderheden:

  • Een echtpaar met alle aandacht voor een halve dag en/of een logeerpartij zal heel fijn zijn.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Nieuwegein, via atie@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-24268314

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.