Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een steungezin voor hun zoon van acht. Het gezin met vader en moeder heeft drie jonge kinderen waaronder een baby van enkele maanden. Hun spreektaal is Engels/Nederlands.
De ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen vertrouwd raken met Nederlandse gewoonten en gezinsleven, zodat zij spelenderwijs kennismaken met taal en cultuur. Omdat de ouders weinig mensen kennen zoeken zij een steungezin in de buurt dat een voorbeeldfunctie heeft voor zowel henzelf als voor hun kinderen.

Hun zoon van 8 is een sportieve jongen die makkelijk vriendjes maakt en heel loyaal is. Het liefst speelt hij buiten met jongens van zijn eigen leeftijd.  De jongen kan zichzelf ook alleen ook goed vermaken. Hij is nieuwsgierig en technisch. Als een jonge Edison wil hij weten hoe iets in elkaar zit, hoe elektriciteit werkt. Hij is meer bezig met hoe computers werken dan dat hij er spelletjes op speelt.  De jongen is goed van vertrouwen naar zowel volwassenen als kinderen. Wordt hij hierin teleurgesteld dan maakt dat hem best kwetsbaar en trekt hij zich terug.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • dat een open blik heeft en warm en gezellig met kinderen omgaat;
  • dat woont in Nieuwegein Zuid
  • dat de jongen wil helpen met Nederlands spreken en lezen;
  • waar hij een dagdeel in het weekend welkom is (iedere week of om de week)

Bijzonderheden:

  • thuis is de voertaal Engels maar de kinderen spreken en lezen op schoolniveau Nederlands.

Slaat bij jou ‘de vonk over’ voor deze jongen en gun jij hem dat plekje in je gezin en in je hart?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Atie Wakkee 06 242 68 314 atie@buurtgezinnen.nl of je kunt je direct aanmelden als steungezin op deze site.