Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vraaggezin in de Kroeven zijn we op zoek naar een rustig en stabiel steungezin dat nét dat beetje extra wil investeren in deze intelligente en bijzondere jongen. De jongen woont samen met zijn moeder en bonuspapa en over een aantal maanden verwelkomt het gezin een broertje of zusje.

De moeder gunt haar – nu al Engels denkende en sprekende – zoon, die gek is op spelletjes doen, erg nieuwsgierig is en snel leert, een fijn extra plekje waar hij zichzelf mag zijn. De moeder en bonuspapa werken allebei en de jongen is intensief in zijn emoties en in het beleven van de wereld.

Als hij van school komt, heeft hij het nodig even “te landen” en moet er een duidelijk plan liggen over wat de dag verder brengt voor hem. Hij is op sommige vlakken erg vooruit t.o.v. leeftijdsgenoten of zelfs wat oudere kinderen. Op andere vlakken heeft hij vooral begrip, erkenning en geduld nodig in de begeleiding. Een “gewone” bso is te druk voor hem; moeder vindt het fijn als er een gezin zou zijn, dat zich zou willen verdiepen in hem en zou willen aansluiten bij zijn belevingswereld. Dan kan zij haar hoofd wat leger maken en zich meer in rust voorbereiden op de komst van de baby.

De moeder vertelde dat ze graag een speelmaatje voor haar knul zou willen in het steungezin. Wel vindt hij het nog moeilijk samen te spelen, ook al omdat hij andere interesses heeft, snel denkt en niet altijd begrijpt wat een ander kindje wil. Een steungezin waarvan de kinderen al zelfstandig zijn of bijvoorbeeld als steunopa/-oma zou de moeder ook vinden passen.

Kan jouw rustige en begripvolle gezin zich op vaste middagen en/of op een vakantiedag ontfermen over deze lieve jongen en net dat beetje extra aandacht geven dat hij nodig heeft?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl in Roosendaal zoekt een steungezin:

  • Bij voorkeur woonachtig in de Kroeven of op fietsafstand daarvan (er is geen auto in het gezin) of de bereidheid hem van school op te halen (Vondelschool) en weer thuis te brengen
  • Dat begrip heeft voor zijn bijzonderheden, daar op aan kan sluiten, niet te snel oordeelt en hem structuur en duidelijkheid kan geven
  • Met kinderen waar hij eventueel mee kan spelen of waar hij met behulp van de steun(groot)ouders zijn eigen gang kan gaan
  • Dat op de woens- en/of vrijdagmiddagen (eventueel direct uit school) deze jongen een fijn extra plekje kan bieden

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Miranda van Houwelingen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Roosendaal, via miranda@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-31390565.

Aanmelden
Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.