Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

De moeder van de meiden is op minderjarige leeftijd als Vluchteling (AMA) naar Nederland gekomen en heeft al haar familie en vrienden achtergelaten.

Ze heeft drie kinderen, twee dochters van 5 en 3 jaar waar zij een tweede thuis voor zoekt. De meiden hebben ook nog een broertje van een paar maanden oud. De vader van de drie kinderen werkt en woont buiten de IJmond en komt soms het weekend naar Heemskerk.

De moeder woont al lange tijd met z’n vieren in een twee kamerflat in Heemskerk. Hierdoor kreeg niemand in het gezin echt rust. Sinds kort heeft de moeder urgentie gekregen van de gemeente voor een andere woning, echter is er nog geen zicht op een woning. De moeder zal hopelijk binnen een half jaar verhuizen.

De moeder van de kinderen is een warme en gezellige vrouw – halverwege haar inburgering – die een tweede huis zoekt voor haar dochters, in de nieuwe wijk waar zij gaan wonen, waar ruimte is in het huis en hart van een steungezin.

De dochters hebben tot op heden weinig tot geen vriendinnen, omdat buitenspelen niet mogelijk is. In een flatgebouw zonder andere kinderen wonen zij op de 2e verdieping, 4X8 traptreden hoog, zonder lift.  En een vriendinnetje mee naar huis nemen is dan ook geen optie.

De dochter van 5 jaar speelt graag met poppen, houdt van verven, knutselen en buiten spelen.

De jongste dochter van 3 jaar is lekker bewegelijk, een kleine ‘kletskous’ houdt van verstoppertje spelen, knutselen en buiten spelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een gezin in Heemskerk of Beverwijk, de wijk heeft op dit moment geen voorkeur
  • Eens per week/per twee weken
  • Met kinderen (jongens of meisjes) rondom de leeftijd van de meiden (5 en 3 jaar)
  • Huisdieren welkom

Bijzonderheden:

  • Beide kinderen eten en drinken Hallal.

Hebben jullie interesse om steungezin te worden? Meld je dan aan als steungezin op www.buurtgezinnen.nl. Coördinator Ingeborgh Olij-Frima neemt dan zo snel mogelijk contact op.