Zaanstad 2019-01-15T19:03:43+00:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Irma de Groot

Bereikbaar via: 06-12140374 of irma@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator:
Francis Bak-van Leeuwen

Bereikbaar via: 06-24778784 of francis@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Zaanstad

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Zaanstad steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irma@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Welk liefdevol gezin in Wormerveer biedt baby van 12 maanden een tweede thuis?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin waar een baby van 12 maanden regelmatig welkom is.

Zijn ouders hebben elkaar leren kennen in het krakersmilieu en hebben beiden een moeilijke jeugd achter de rug en veel meegemaakt. Ze zijn gek op hun zoontje en voor hem hebben ze gekozen voor stabiliteit en een ‘burgerlijk’ leven, zoals ze het zelf noemen.

De vader vertrekt ’s morgen al vroeg naar zijn werk en de moeder staat door de weeks alleen voor de zorg voor hun kindje. Ze wonen nog maar kort in Wormerveer en kennen daardoor nog weinig mensen in de buurt. Voor de moeder is het belangrijk dat ze een keer per week aan vrijwilligerswerk kan doen, om zo onder de mensen te zijn. En daarom zijn we op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een keer per week op haar zoontje te passen.

Bij voorkeur op donderdag, maar het mag ook een ochtend of middag op een andere dag.

(meer…)

Speelt jouw zoontje ook graag buiten?

Voor een 7-jarige jongen uit Zaandam zijn wij op zoek naar een gezin waar hij een middag in de week zou kunnen spelen.

Deze jongen speelt nu vaak mee met de vrienden van zijn oudere broer en dat brengt wat strijd met zich mee. Er wonen weinig kinderen van zijn leeftijd in de buurt. Hij speelt graag met Playmobil en Lego. Hij kan schaken en vindt bordspellen en kwartetten ook heel leuk om te doen. Daarnaast speelt hij buiten, zeker als hij een vriendje heeft om mee te spelen.

(meer…)

Is Italië jouw favoriete vakantiebestemming?

Voor een Italiaans meisje van 6 jaar uit Zaandam zijn wij op zoek naar een warm gezin waar zij twee middagen uit school kan spelen. Zij is in november 2018 naar Nederland verhuist en leert al snel de Nederlandse taal. Ben jij gek van Italië en wil je dit meisje de Nederlandse cultuur en taal bijbrengen? Wie weet leer je zelf nog wat Italiaanse woorden van haar.

Dit meisje zou graag in een gezin komen met jonge kinderen van 0-6 jaar, omdat ze zelf geen broertje of zusje heeft. Ze speelt met LOL-poppetjes, barbies, houdt van knutselen en vindt buitenspelen ook heerlijk. Ze is dol op dieren, vooral katten vindt ze erg lief. Ze is wel een beetje verlegen in nieuwe situaties.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een jongen van 11 jaar in Zaandam

Voor een jongen van 11 jaar zijn we op zoek naar een flexibel en actief steungezin in Zaandam met kinderen rondom de leeftijd van 11 jaar, waar hij een dagdeel elk weekend of een hele dag om het weekend heen kan. We zoeken een steungezin dat echt in Zaandam woont, zodat hij zelfstandig naar dit gezin toe kan fietsen. Een steungezin dat ervoor openstaat deze jongen ook eens doordeweeks met huiswerk te helpen als hij er zelf niet uitkomt.

Deze jongen houdt erg van gamen, is behulpzaam, maakt makkelijk contact en koken vindt hij leuk. Gezien zijn overgewicht (waar hij lang voor in behandeling is geweest) is het belangrijk dat hij gezond eet. Hij houdt ook van voetballen, zwemmen (is momenteel zijn A diploma aan het halen) en van het strand. Daarnaast vindt hij indoor speelparken erg leuk, zoals Monkey Town, Darteldome en Ballorig.

(meer…)

Welk steungezin in Zaandijk is op woensdag beschikbaar?

Voor een jonge alleenstaande moeder met 2 kinderen van 10 maanden en 3 jaar zoeken we een steungezin in de omgeving van Zaandijk. De moeder staat alleen voor de zorg van de kinderen, wat ze ondanks haar jonge leeftijd heel goed doet.

Ze heeft al veel ellende in haar leven meegemaakt, zo is ze onder meer in haar jeugd erg veel gepest en is ze in aanraking geweest met mensen die misbruik van haar gemaakt hebben. Ze is nu op de goede weg om haar leven weer op te bouwen. Op woensdag volgt ze therapie en het is niet handig om 2 jonge kinderen hiermee naar toe te nemen.

Daarom zijn we op zoek naar een steungezin dat op woensdag beschikbaar is en op deze 2 kleintjes wil passen. Het meisje van 3 houdt van knutselen, tekenen en in de speeltuin spelen. Ze is ook helemaal gek op Frozen en Prinses Elsa. Haar kleine broertje lacht veel en is de wereld aan het ontdekken.

Wie wil deze leuke kindjes een fijne plek bieden?

(meer…)

Steungezin gezocht voor lief meisje van bijna 2 in Zaandam

Voor een meisje van bijna 2 jaar, zoekt Buurtgezinnen.nl een steungezin waar zij regelmatig doordeweeks kan spelen. Een gezin dat zelf ook jonge kinderen heeft zou ideaal zijn. Maar een opa en oma kan ook.

Het meisje is een vrolijke en nieuwsgierige peuter, een echte hartendief! Ze vindt het heel leuk om voorgelezen te worden en is erg leergierig. Verder houdt ze van buiten spelen, puzzelen, spelletjes met tellen, blokken bouwen en met poppetjes spelen.

Haar alleenstaande moeder heeft veel meegemaakt en is op dit moment overbelast. Ze gunt haar dochtertje een fijne plek waar ze lekker kan spelen. Zodat zij zelf ook even tijd heeft om weer op adem te komen.

(meer…)

Welke steungezin wil koekjes bakken met een vrolijk meisje van 4 uit Zaanstad?

Buurtgezinnen.nl zoekt een steungezin dat een meisje van 4 een weekend in de maand kan opvangen. Het gaat om een vrolijk en enthousiast meisje dat houdt van knutselen, kleien, buiten spelen en koekjes bakken. Ze is nieuwsgierig en open naar andere mensen toe.

De alleenstaande moeder van dit meisje staat alleen voor de zorg. Ze heeft een hoop meegemaakt in haar leven en heeft weinig mensen waarop ze kan terug vallen. Het is voor haar gezondheid ook goed om een weekend in de maand even op te kunnen laden. Ook zou het fijn zijn als ze af en toe op het steungezin kan terugvallen op momenten dat ze zich niet zo lekker voelt.

(meer…)

Hoogbegaafde jongen van 14 zoekt plek om te chillen

Voor een hoogbegaafde jongen van 14 jaar zoeken we een steungezin in Zaandam of omgeving.

Zoals zoveel jongens is hij gek op zijn spelcomputer en speelt hij Fortnite en Rocket League. Ook vindt hij het leuk om mee te doen aan Pokemon raids en gaat hij met vrienden de stad in om Pokemons te vangen. Atletiek is ook een van zijn hobby’s.

We zoeken voor hem een steungezin, waar hij bijvoorbeeld een weekend in de maand naar toe kan gaan of om het weekend een dag. Het liefst een energiek/actief gezin dat hem lekker mee naar buiten kan nemen.

Hij komt uit een liefdevol gezin, waarbij de ouders heel betrokken zijn. Door omstandigheden is het op dit moment heel lastig om alle ballen in de lucht te houden voor het gezin.

Wie heeft plek voor deze jongen?

(meer…)

Steungezin gezocht voor een jongen van 10 jaar uit Zaandam

Buurtgezinnen.nl is voor een jongen van 10 jaar op zoek naar een steungezin in Zaandam of omgeving. Deze jongen houdt van buiten en actieve dingen doen, hij houdt van (bord)spellen en speelt Fortnite en Roblox. Hij heeft een oudere broer met een autismespectrumstoornis. Vanaf zijn geboorte is hij gepest door zijn oudere broer. Inmiddels weet hij zijn mannetje te staan. De weekenden zijn een aaneenschakeling van ruzies. Door het vele pesten loopt de emotionele ontwikkeling van deze jongen achter.

We zijn op zoek naar een actief gezin met een positieve opvoedstijl, waarbij belonen en complimenteren vanzelfsprekend is. Deze jongen heeft namelijk veel complimentjes nodig om emotioneel te kunnen groeien. Een gezin met kinderen rondom dezelfde leeftijd, die hem om het weekend een dag of weekend een harmonieus huis kan bieden.

Hij komt uit een liefdevol gezin, waarbij moeder en stiefvader heel betrokken zijn. Zijn broer woont alleen in het weekend thuis, vandaar dat zij hem in het weekend een rustig gezin gunnen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een meisje van 8 jaar uit Zaandam

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van 8 jaar zijn we op zoek naar een steungezin in Zaandam of omgeving. Haar ouders zijn verhuisd naar Zaanstad en hebben hierdoor geen netwerk in de buurt, waar dit meisje soms kan spelen.

Dit meisje houdt van LOL-poppetjes, knutselen, tekenen, dansen en zingen en buiten spelen. Ze kan zich goed zelf vermaken, alleen zou het juist zo leuk zijn om samen te knutselen en spelen.

We zoeken een steungezin met een dochter rondom de leeftijd van 8 jaar of een opa en oma, waar dit meisje doordeweeks kan komen spelen uit school. Dit meisje zit op de Kogerveldschool in Zaandam en is om 14.00 uur uit. De voorkeur heeft de maandag of donderdag uit school, maar op zich maakt de dag niet uit.

De ouders van dit meisje werken beiden veel en hebben hun familie en vrienden door de verhuizing niet meer in de buurt zitten. Zij gunnen hun dochter een fijne speelplek uit school.

(meer…)

Tips in Zaanstad

Financiële ondersteuning

Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. Je ontvangt geen geld, maar bijvoorbeeld een jaar lidmaatschap van een vereniging. De vergoedingen worden vanuit de webshop rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging of instelling. Meedoen Zaanstad is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Jeugdcultuurfonds (JCF), Jeugdsportfonds (JSF) en de Zaanse sport- en cultuurorganisaties.

Meer info: website

Gratis onafhankelijke ondersteuning over zorg, wonen, werken en opvoeding.

Meer info: website