Zaanstad 2018-12-06T16:34:35+00:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Irma de Groot

Bereikbaar via: 06-12140374 of irma@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Zaanstad

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Zaanstad steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irma@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor jongen van 9 uit Zaandam

We zoeken een steungezin dat op zondag om de week, een jongetje van 9 jaar op wil vangen.

Het gaat om een actief jongetje, dat zich maar kort kan concentreren en snel afgeleid is. School vindt hij eigenlijk maar stom, want hij houdt niet van stilzitten. Hij houdt wel van buiten spelen, van spelletjes zoals Uno en van Playmobil. Ook houdt hij erg van gamen, zoals Fortnite.

Door ziekte van zijn moeder en overbelasting in het gezin, zou het heel fijn zijn als hij regelmatig naar een steungezin zou kunnen gaan, zodat zijn ouders weer even op adem kunnen komen.

Hij speelt het liefst met jongens en zou ook heel graag naar een steungezin willen gaan met een trampoline (maar ook als je geen trampoline hebt, kun je natuurlijk reageren!).

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 10 uit Wormerveer

Welk steungezin wil om het weekend op zaterdag dit leuke jongetje van 10 jaar een fijne plek bieden om te kunnen spelen? Hij houdt van zowel buiten als binnen spelen, voetbal, Lego, Playmobil en zwemmen.

Door zijn dyslexie gaat het op school momenteel niet zo goed. Ook is hij in het verleden op school gepest. Zijn ouders maken zich daar zorgen over. Een steungezin met ervaring met dyslexie zou fijn zijn, om eens hierover te kunnen sparren en mogelijk wat tips te horen. Maar ook als je hier geen ervaring mee hebt, kun je je aanmelden als steungezin.

De ouders van dit jongetje hebben op dit moment moeite om alle ballen in de lucht te houden, door overbelasting en ziekte. Het zou heel fijn zijn, als zij af en toe even op adem kunnen komen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongetje van 5 in Zaanstad

Voor een jongetje van 5 jaar zoeken we steungezin waar hij een keer per week of per twee weken doordeweeks na schooltijd lekker kan spelen. Het is een heel vrolijk, enthousiast knulletje en hij houdt van mensen.

Hij heeft een ontwikkelingsachterstand, wat er o.a. voor zorgt dat hij niet altijd goed verstaanbaar is. Hij heeft graag 1 op 1 aandacht en daarom zou een gezin met oudere kinderen of zonder thuiswonende kinderen ideaal zijn. Of natuurlijk een opa en oma die het leuk vinden om lekker met hem naar buiten te gaan naar de speeltuin of de kinderboerderij. Want buiten spelen en lekker rennen vindt hij heerlijk!

(meer…)

Steungezin gezocht in Krommenie voor jongetje van vijf

We zoeken een steungezin in Krommenie of omgeving dat op dinsdag of donderdag na schooltijd een jongetje van 5 jaar kan opvangen. Het gaat om een nieuwsgierig en ondernemend jongetje dat erg van buiten spelen houdt. Een gezin met een tuin, zou dus ideaal zijn. Zijn moeder staat alleen voor de zorg en doet haar uiterste best om alle touwtjes aan elkaar te knopen. Ze werkt dan ook hard, maar het combineren van werk en opvoeden is niet altijd makkelijk. Haar zoontje zou wat extra tijd en aandacht goed kunnen gebruiken.

Hij houdt van auto’s, bouwen, blokken, fietsen en buiten spelen. Het is een echte jongen, die lekker actief is. Een gezin met andere jongens zou daarom ideaal zijn.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor twee meisjes van 7 en 8 jaar in Wormerveer

Welk steungezin heeft een warm welkom voor twee zusjes van 7 en 8 jaar voor bijvoorbeeld een zondag om de week of regelmatig een middag na schooltijd?
Deze lieve meiden hebben helaas geen familie. Hun alleenstaande moeder gunt ze graag een opa en oma, die eens leuke dingen met ze gaan doen, zoals wandelen in het bos, naar de speeltuin, koekjes bakken, etc.

Zelf heeft de moeder van deze meisjes een chronische ziekte waardoor het niet mogelijk is om veel dingen te ondernemen. De meiden houden van naar de kinderboerderij gaan, wandelen in het bos, buiten spelen, paarden, spelletjes spelen zoals Monopoly en knutselen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 4 in Kogerveld

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een steungezin dat elke woensdagmiddag een meisje van 4 jaar op kan vangen vanaf 14.00 uur.  Het is een slim meisje dat wel wat verlegen is. Ze kijkt altijd eerst de kat uit de boom. Ze houdt van buiten spelen, dus een gezin met een tuin zou ideaal zijn. Ook knutselt en tekent ze graag en houdt ze van puzzels en lego.

Haar moeder is overbelast en het is daarom lastig voor haar om alle ballen in de lucht te houden. Als haar dochter op woensdag ergens anders kan spelen, geeft haar dat even wat lucht om het allemaal vol te kunnen houden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 8 uit Wormerveer

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een steungezin dat elke woensdagmiddag of regelmatig in het weekend, een jongetje van 8 jaar op wil vangen. Er zijn andere kinderen in het gezin aanwezig die ziek zijn, waardoor zijn ouders minder tijd aan hem kunnen besteden dan dat ze graag zouden willen.

Het gaat om een enthousiast jongetje, dat weet wat hij wil. Hij is sociaal, speelt graag buiten met andere kinderen, houdt van zwemmen, knutselen en lego.

Het is belangrijk om te weten, dat hij geen computerspelletjes met geweld mag spelen, dus geen Fortnite. Spelletjes zonder geweld mogen wel, al gaat de voorkeur er naar uit dat hij bij het steungezin ook lekker buiten kan spelen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 7 in Koog aan de Zaan

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een pienter meisje van 7 jaar zoeken we een steungezin waar zij regelmatig naar toe kan gaan. Ze houdt van knutselen, spelletjes, lego friends en ze zit op judo. Ook houdt ze van buiten spelen, dus een gezin met een tuin zou ideaal zijn.

Thuis zijn veel spanningen en voor de ouders is het niet altijd makkelijk om alle ballen in de lucht te houden en om positief te blijven. Ze gunnen hun dochter een fijne plek om regelmatig te kunnen spelen. Ook kunnen zij dan zelf weer even op adem komen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 10 in Assendelft

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van 10 uit Assendelft zijn we op zoek naar een steungezin met veel opvoedervaring. Het gaat om een meisje dat is opgegroeid in een instabiel gezin. Ze heeft een hoop meegemaakt in haar jonge leven. Op dit moment is er thuis veel ruzie en boosheid richting haar moeder. Waardoor de situatie thuis nou niet bepaald gezellig is.

Ter ondersteuning van de moeder en dochter, zou het fijn zijn als er een steungezin wordt gevonden, waar dit meisje regelmatig naar toe kan gaan. Dat mag een middag door de weeks na schooltijd zijn, maar het kan ook in het weekend.

Het meisje zit op voetbal, ze is een echt jongensmeisje, houdt van buitenspelen maar ook van spelletjes als Levensweg.

(meer…)

Steungezin gezocht in Assendelft voor jongentje van zeven

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zoeken een steungezin in Assendelft voor een lief jongetje van 7 jaar. Het zou fijn zijn als hij om het weekend op zaterdag of zondag bij het steungezin kan komen spelen.

Zijn moeder staat alleen voor de zorg en er is geen familie in de buurt, dat maakt het soms best pittig voor haar. Niet alleen voor zichzelf zou de moeder het fijn vinden als er een steungezin wordt gevonden, maar vooral ook voor haar zoon. Ze wil graag een steungezin met een vaderfiguur, want dat mist hij nu.

Hij houdt van lego, tekenen, buiten spelen. En in het begin kijkt hij altijd de kat uit de boom. Hij vindt rustige situaties prettig, als het ergens heel druk is, of er zijn drukke kinderen aanwezig, vindt hij dat minder fijn.

(meer…)

Tips in Zaanstad

Financiële ondersteuning

Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. Je ontvangt geen geld, maar bijvoorbeeld een jaar lidmaatschap van een vereniging. De vergoedingen worden vanuit de webshop rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging of instelling. Meedoen Zaanstad is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Jeugdcultuurfonds (JCF), Jeugdsportfonds (JSF) en de Zaanse sport- en cultuurorganisaties.

Meer info: website

Gratis onafhankelijke ondersteuning over zorg, wonen, werken en opvoeding.

Meer info: website