Zaanstad2019-01-15T19:03:43+01:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Irma de Groot

Bereikbaar via: 06-12140374 of irma@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator:
Francis Bak-van Leeuwen

Bereikbaar via: 06-24778784 of francis@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Zaanstad

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Zaanstad steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irma@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezellig pubergezin gezocht voor meisje van 16

Voor een lief en rustig meisje van 16 jaar zoeken we een steungezin in Zaanstad waar ze een weekend in de maand of vaker naar toe kan gaan.

Ze houdt van gezelligheid, lekker kletsen en reuring om haar heen, dus een steungezin met zelf pubers zou ideaal zijn. Maar ook als je kinderen in een andere leeftijd hebt, mag je reageren. Voor dit meisje is het belangrijk dat ze lekker mee kan draaien in een actief gezin, zodat haar wereld ook wat groter wordt.

Ze komt uit een gezin waar veel speelt en waar hulpverlening aanwezig is. Het contact met haar ouders verloopt niet goed. En daarom gunnen we dit meisje een fijn steungezin waar ze lekker zichzelf kan zijn, kan chillen op de bank, muziek luisteren of samen een film kijken. Of er lekker op uit met z’n allen in het weekend, alles is goed.

(meer…)

In welk Zaans gezin is dit acrobatische meisje van 7 welkom?

Buurtgezinnen is op zoek naar een Zaans gezin waar een meisje van 7 jaar regelmatig welkom is op zaterdag. Dit meisje houdt van gymnastiek en hiphop dansen, ze wil graag naar een gezin waar ook andere meisjes zijn van dezelfde leeftijd of iets ouder.

Verder is ze gek op buiten spelen, maar ook op knutselen en tekenen en bordspelletjes zoals Uno en Skippo.

Haar moeder is overbelast en dit meisje maakt zich snel zorgen om haar. Ze wil ook graag voor haar moeder zorgen. Haar ouders gunnen haar echter een steungezin waar ze onbezorgd kind kan zijn en lekker kan spelen. De voorkeur gaat uit naar een steungezin voor de zaterdag om de week.

Wie wil dit lieve meisje een fijne plek bieden?

(meer…)

Steungezin gezocht voor eenzame jongen van 11 uit Westerwatering

Graag komen we in contact met een of meerdere steungezinnen uit Zaandam Westerwatering, die een jongen van 11 jaar van basisschool Het Eiland willen opvangen. Het liefst een middag per week na schooltijd, maar ook als je op zaterdag beschikbaar bent, dan kun je reageren.

Deze rustige jongen is nu na schooltijd vaak alleen thuis. Zijn alleenstaande moeder is blij dat ze werk heeft, zodat ze alle touwtjes aan elkaar kan knopen. Omdat zijn moeder de Nederlandse taal niet goed beheerst, is het voor haar lastig om een netwerk of vriendschappen op te bouwen. Er zijn dus weinig mensen op wie ze kan terugvallen.

Het jongetje houdt van buiten bij school voetballen, bordspelletjes en kickboksen. Ook is een gezin met huisdieren welkom, hij zou zelf graag een hond willen hebben en vindt vogels ook leuk. Maar het belangrijkste is dat hij het liefst naar een gezin wil gaan waar ook een jongen is van ongeveer dezelfde leeftijd.

Wie wil deze jongen een fijne plek bieden?

(meer…)

Wie wil iets betekenen voor een meisje (5) en haar broertje (2,5) uit Westerwatering?

De moeder van de kinderen gaat door een lastige periode heen. Om haar te ondersteunen zoeken we een liefdevol steungezin waar de kinderen een keer per week naar toe kunnen gaan. Haar dochtertje van 5 is een echte hartendief, vrolijk en kan lekker kletsen. Ze houdt van knutselen en buiten spelen, maar ook van poppen. Eigenlijk vindt ze alles wel leuk. Ze gaat naar basisschool Het Eiland.

Haar jongere broertje kan heel goed zelf spelen. Hij houdt van bouwspeelgoed met noppen en van duplo. Maar ook lekker naar buiten naar de speeltuin, vindt hij fijn. Op dit moment praat hij nog niet.

Het liefst vinden we een steungezin waar beide kinderen een keer in de week naar toe kunnen gaan. Dat mag doordeweeks, maar ook in het weekend. Ook als je een van beide kinderen op kunt vangen, mag je reageren.

Wie wil deze leuke kindjes een fijne plek bieden?

(meer…)

Willen jullie het verschil maken voor een jongen van 10 jaar?

Hebben jullie een hart van goud?
Staan jullie graag voor een ander klaar?
Vinden jullie het leuk activiteiten te ondernemen met kinderen?
Zijn jullie om de week of eens per maand het weekend beschikbaar?

Lees dan verder…..

Voor een jongen van 10 jaar uit Zaandam zoeken we een actief gezin. Deze jongen onderneemt het liefst veel actieve activiteiten buiten: hutten bouwen, naar het strand of bos, lekker varen. Als het weer dit niet toe laat, speelt hij met lego of gaat hij binnen timmeren of knutselen. In het verleden heeft hij veel stil moeten zitten en dat wil hij nu niet meer. Hij is dol op (boerderij)dieren.

(meer…)

Gastvrij gezin gezocht voor een jongen van 11 uit Wormerveer

Graag komt Buurtgezinnen in contact met een gezin dat een jongen van 11 een leuke speelplek wil bieden voor een middag in de week na schooltijd.

Het gezin waar we ondersteuning voor zoeken bestaat uit een alleenstaande moeder en haar zoon van 11 jaar. Zij zijn gevlucht uit Iran en wonen sinds kort in Wormerveer, waar ze nog niemand hebben om op terug te vallen.

De moeder gaat naar taalles en heeft soms ook andere afspraken, waarbij ze haar zoontje niet alleen thuis wil laten. Het zou fijn zijn, als hij dan bij een gezin met kinderen in de dezelfde leeftijd zou kunnen spelen. Hij houdt van buiten spelen, dus een gezin met een tuin zou ideaal zijn. Daarnaast zit hij op kickboksen, vindt hij basketbal leuk en natuurlijk houdt hij ook van gamen, zoals veel jongens van zijn leeftijd. Daarnaast vindt hij huisdieren leuk.

Zijn moeder kent weinig mensen en voelt zich vaak eenzaam. Ze zou het leuk vinden om ook af en toe gezellig samen een kopje thee te drinken bij het steungezin en de Nederlandse taal te oefenen.

(meer…)

Welk liefdevol gezin in Wormerveer biedt baby van 12 maanden een tweede thuis?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin waar een baby van 12 maanden regelmatig welkom is.

Zijn ouders hebben elkaar leren kennen in het krakersmilieu en hebben beiden een moeilijke jeugd achter de rug en veel meegemaakt. Ze zijn gek op hun zoontje en voor hem hebben ze gekozen voor stabiliteit en een ‘burgerlijk’ leven, zoals ze het zelf noemen.

De vader vertrekt ’s morgen al vroeg naar zijn werk en de moeder staat door de weeks alleen voor de zorg voor hun kindje. Ze wonen nog maar kort in Wormerveer en kennen daardoor nog weinig mensen in de buurt. Voor de moeder is het belangrijk dat ze een keer per week aan vrijwilligerswerk kan doen, om zo onder de mensen te zijn. En daarom zijn we op zoek naar een steungezin dat het leuk vindt om een keer per week op haar zoontje te passen.

Bij voorkeur op donderdag, maar het mag ook een ochtend of middag op een andere dag.

(meer…)

Speelt jouw zoontje ook graag buiten?

Voor een 7-jarige jongen uit Zaandam zijn wij op zoek naar een gezin waar hij een middag in de week zou kunnen spelen.

Deze jongen speelt nu vaak mee met de vrienden van zijn oudere broer en dat brengt wat strijd met zich mee. Er wonen weinig kinderen van zijn leeftijd in de buurt. Hij speelt graag met Playmobil en Lego. Hij kan schaken en vindt bordspellen en kwartetten ook heel leuk om te doen. Daarnaast speelt hij buiten, zeker als hij een vriendje heeft om mee te spelen.

(meer…)

Is Italië jouw favoriete vakantiebestemming?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een Italiaans meisje van 6 jaar uit Zaandam zijn wij op zoek naar een warm gezin waar zij twee middagen uit school kan spelen. Zij is in november 2018 naar Nederland verhuist en leert al snel de Nederlandse taal. Ben jij gek van Italië en wil je dit meisje de Nederlandse cultuur en taal bijbrengen? Wie weet leer je zelf nog wat Italiaanse woorden van haar.

Dit meisje zou graag in een gezin komen met jonge kinderen van 0-6 jaar, omdat ze zelf geen broertje of zusje heeft. Ze speelt met LOL-poppetjes, barbies, houdt van knutselen en vindt buitenspelen ook heerlijk. Ze is dol op dieren, vooral katten vindt ze erg lief. Ze is wel een beetje verlegen in nieuwe situaties.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een jongen van 11 jaar in Zaandam

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van 11 jaar zijn we op zoek naar een flexibel en actief steungezin in Zaandam met kinderen rondom de leeftijd van 11 jaar, waar hij een dagdeel elk weekend of een hele dag om het weekend heen kan. We zoeken een steungezin dat echt in Zaandam woont, zodat hij zelfstandig naar dit gezin toe kan fietsen. Een steungezin dat ervoor openstaat deze jongen ook eens doordeweeks met huiswerk te helpen als hij er zelf niet uitkomt.

Deze jongen houdt erg van gamen, is behulpzaam, maakt makkelijk contact en koken vindt hij leuk. Gezien zijn overgewicht (waar hij lang voor in behandeling is geweest) is het belangrijk dat hij gezond eet. Hij houdt ook van voetballen, zwemmen (is momenteel zijn A diploma aan het halen) en van het strand. Daarnaast vindt hij indoor speelparken erg leuk, zoals Monkey Town, Darteldome en Ballorig.

(meer…)

Tips in Zaanstad

Financiële ondersteuning

Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. Je ontvangt geen geld, maar bijvoorbeeld een jaar lidmaatschap van een vereniging. De vergoedingen worden vanuit de webshop rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging of instelling. Meedoen Zaanstad is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Jeugdcultuurfonds (JCF), Jeugdsportfonds (JSF) en de Zaanse sport- en cultuurorganisaties.

Meer info: website

Gratis onafhankelijke ondersteuning over zorg, wonen, werken en opvoeding.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten