Zaanstad 2019-01-15T19:03:43+00:00

Gestart: januari 2016

Coördinator:
Irma de Groot

Bereikbaar via: 06-12140374 of irma@buurtgezinnen.nl

Interview

Coördinator:
Francis Bak-van Leeuwen

Bereikbaar via: 06-24778784 of francis@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Zaanstad

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Zaanstad steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via irma@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor een jongen van 10 jaar uit Zaandam

Buurtgezinnen.nl is voor een jongen van 10 jaar op zoek naar een steungezin in Zaandam of omgeving. Deze jongen houdt van buiten en actieve dingen doen, hij houdt van (bord)spellen en speelt Fortnite en Roblox. Hij heeft een oudere broer met een autismespectrumstoornis. Vanaf zijn geboorte is hij gepest door zijn oudere broer. Inmiddels weet hij zijn mannetje te staan. De weekenden zijn een aaneenschakeling van ruzies. Door het vele pesten loopt de emotionele ontwikkeling van deze jongen achter.

We zijn op zoek naar een actief gezin met een positieve opvoedstijl, waarbij belonen en complimenteren vanzelfsprekend is. Deze jongen heeft namelijk veel complimentjes nodig om emotioneel te kunnen groeien. Een gezin met kinderen rondom dezelfde leeftijd, die hem om het weekend een dag of weekend een harmonieus huis kan bieden.

Hij komt uit een liefdevol gezin, waarbij moeder en stiefvader heel betrokken zijn. Zijn broer woont alleen in het weekend thuis, vandaar dat zij hem in het weekend een rustig gezin gunnen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een meisje van 8 jaar uit Zaandam

Voor een meisje van 8 jaar zijn we op zoek naar een steungezin in Zaandam of omgeving. Haar ouders zijn verhuisd naar Zaanstad en hebben hierdoor geen netwerk in de buurt, waar dit meisje soms kan spelen.

Dit meisje houdt van LOL-poppetjes, knutselen, tekenen, dansen en zingen en buiten spelen. Ze kan zich goed zelf vermaken, alleen zou het juist zo leuk zijn om samen te knutselen en spelen.

We zoeken een steungezin met een dochter rondom de leeftijd van 8 jaar of een opa en oma, waar dit meisje doordeweeks kan komen spelen uit school. Dit meisje zit op de Kogerveldschool in Zaandam en is om 14.00 uur uit. De voorkeur heeft de maandag of donderdag uit school, maar op zich maakt de dag niet uit.

De ouders van dit meisje werken beiden veel en hebben hun familie en vrienden door de verhuizing niet meer in de buurt zitten. Zij gunnen hun dochter een fijne speelplek uit school.

(meer…)

Welk actief steungezin neemt deze 9-jarige jongen mee naar buiten?

We zoeken een steungezin dat op zondag om de week, een jongetje van 9 jaar op wil vangen.

Het gaat om een actief jongetje, dat zich maar kort kan concentreren en snel afgeleid is. School vindt hij eigenlijk maar stom, want hij houdt niet van stilzitten. Hij houdt wel van buiten spelen, van spelletjes zoals Uno en van Playmobil. Ook houdt hij erg van gamen, zoals Fortnite.

Door ziekte van zijn moeder en overbelasting in het gezin, zou het heel fijn zijn als hij regelmatig naar een steungezin zou kunnen gaan, zodat zijn ouders weer even op adem kunnen komen.

Hij speelt het liefst met jongens en zou ook heel graag naar een steungezin willen gaan met een tuin. Mocht je ook nog huisdieren hebben, bijvoorbeeld een hond, dan is dat ook leuk voor hem!

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 14 uit Zaanstad

Voor een hoogbegaafde jongen van 14 jaar zoeken we een steungezin in Zaandam of omgeving. Omdat hij autisme heeft is het fijn als een steungezin hier ervaring mee heeft.

Zoals zoveel jongens is hij gek op zijn spelcomputer en speelt hij Fortnite en Rocket League. Ook vindt hij het leuk om mee te doen aan Pokemon raids en gaat hij met vrienden de stad in om Pokemons te vangen. We zoeken voor hem een steungezin met oudere kinderen, waar hij bijvoorbeeld een weekend in de maand naar toe kan gaan of om het weekend een dag. Het liefst een energiek/actief gezin dat hem lekker mee naar buiten kan nemen.

Hij komt uit een liefdevol gezin, waarbij de ouders heel betrokken zijn. Door omstandigheden is het op dit moment heel lastig om alle ballen in de lucht te houden voor het gezin.

Wie heeft plek voor deze leuke jongen?

(meer…)

Steungezin(nen) gezocht voor meisje van 2 en haar zusje van 5 uit Zaandam

Voor een meisje van 2 en haar zusje van 5 jaar zoeken we een steungezin voor 1 weekend in de maand. Het zou leuk zijn als de meisjes samen naar een steungezin kunnen gaan, maar twee aparte steungezinnen is ook mogelijk. Beide meisjes zijn vrolijk en enthousiast en houden van spelen, zowel binnen als buiten en van knutselen, tekenen en ‘meisjesdingen’.

De alleenstaande jonge moeder van de meisjes heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze doet het ontzettend goed met haar meiden. Maar het is niet altijd makkelijk om 24/7 met de kinderen bezig te zijn en geen tijd voor haar zelf te hebben. Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te kunnen vallen.

Het zou fijn zijn als het steungezin er van houdt om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld naar het bos of het strand. Maar ook dingen als koekjes bakken of lekker naar de speeltuin zijn erg welkom. Wie wil deze leuke meisjes een fijne plek bieden?

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 10 uit Zaandam

Voor een hoogbegaafd meisje van 10 jaar zoeken we een steungezin. Een gezin waar ze bijvoorbeeld een weekend in de maand of om het weekend een dag heen kan gaan. Het gaat om een lief en rustig meisje, ze houdt van knutselen/tekenen, spelletjes (zoals Rummikub) en lego. Ze is muzikaal en creatief.

Het zou fijn zijn als het steungezin er regelmatig lekker op uit wil gaan naar het bos of de natuur in. Ook houdt dit meisje van dieren, dus huisdieren zijn een pre.

Binnen haar eigen gezin zijn thuis veel spanningen, dit heeft te maken met een van de andere kinderen. Haar ouders zijn aan het eind van hun latijn en hebben weinig netwerk om op terug te vallen. Het meisje heeft last van alle spanningen en daarom gunnen haar ouders haar een fijn steungezin waar ze het leuk kan hebben in het weekend, zodat ze ook even uit de thuissituatie is.

Wie wil dit leuke meisje een fijne plek bieden?

(meer…)

Steungezin gezocht voor broer en zus van 7 en 2 jaar uit Zaandijk

We zoeken een steungezin dat een keer per maand of per 3 weken van zaterdagmiddag tot zondagmiddag een jongetje van 7 jaar en zijn zusje van 2 op wil vangen.

Het gaat om een actief jongetje, dat houdt van voetbal, kickboksen en lekker buiten spelen. Hij heeft veel vriendjes en is erg sociaal. En hij is heel erg lief naar zijn zusje. Vanwege een allergie, kan hij niet naar een gezin met katten. Zijn zusje van 2 is een echt jongensmeisje en houdt heel erg van lekker spelen, klimmen en klauteren.

Tussen de ouders van de kinderen zijn veel spanningen en ruzie en zij gaan dan ook apart wonen. De vader van de kinderen is chronisch ziek. Om het gezin te ontlasten en de kinderen een fijne plek te bieden waar ze zorgeloos kunnen spelen en plezier maken, zoeken we een steungezin.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 10 uit Wormerveer

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Welk steungezin wil om het weekend op zaterdag dit leuke jongetje van 10 jaar een fijne plek bieden om te kunnen spelen? Hij houdt van zowel buiten als binnen spelen, voetbal, Lego, Playmobil en zwemmen.

Door zijn dyslexie gaat het op school momenteel niet zo goed. Ook is hij in het verleden op school gepest. Zijn ouders maken zich daar zorgen over. Een steungezin met ervaring met dyslexie zou fijn zijn, om eens hierover te kunnen sparren en mogelijk wat tips te horen. Maar ook als je hier geen ervaring mee hebt, kun je je aanmelden als steungezin.

De ouders van dit jongetje hebben op dit moment moeite om alle ballen in de lucht te houden, door overbelasting en ziekte. Het zou heel fijn zijn, als zij af en toe even op adem kunnen komen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongetje van 5 in Zaanstad

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongetje van 5 jaar zoeken we steungezin waar hij een keer per week of per twee weken doordeweeks na schooltijd lekker kan spelen. Het is een heel vrolijk, enthousiast knulletje en hij houdt van mensen.

Hij heeft een ontwikkelingsachterstand, wat er o.a. voor zorgt dat hij niet altijd goed verstaanbaar is. Hij heeft graag 1 op 1 aandacht en daarom zou een gezin met oudere kinderen of zonder thuiswonende kinderen ideaal zijn. Of natuurlijk een opa en oma die het leuk vinden om lekker met hem naar buiten te gaan naar de speeltuin of de kinderboerderij. Want buiten spelen en lekker rennen vindt hij heerlijk!

(meer…)

Steungezin gezocht in Krommenie voor jongetje van vijf

We zoeken een steungezin in Krommenie of omgeving dat op dinsdag of donderdag na schooltijd een jongetje van 5 jaar kan opvangen. Het gaat om een nieuwsgierig en ondernemend jongetje dat erg van buiten spelen houdt. Een gezin met een tuin, zou dus ideaal zijn. Zijn moeder staat alleen voor de zorg en doet haar uiterste best om alle touwtjes aan elkaar te knopen. Ze werkt dan ook hard, maar het combineren van werk en opvoeden is niet altijd makkelijk. Haar zoontje zou wat extra tijd en aandacht goed kunnen gebruiken.

Hij houdt van auto’s, bouwen, blokken, fietsen en buiten spelen. Het is een echte jongen, die lekker actief is. Een gezin met andere jongens zou daarom ideaal zijn.

(meer…)

Tips in Zaanstad

Financiële ondersteuning

Meedoen Zaanstad maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met lage inkomens kunnen sporten of deelnemen aan culturele activiteiten. Je ontvangt geen geld, maar bijvoorbeeld een jaar lidmaatschap van een vereniging. De vergoedingen worden vanuit de webshop rechtstreeks overgemaakt naar de vereniging of instelling. Meedoen Zaanstad is een samenwerking van de gemeente Zaanstad, Jeugdcultuurfonds (JCF), Jeugdsportfonds (JSF) en de Zaanse sport- en cultuurorganisaties.

Meer info: website

Gratis onafhankelijke ondersteuning over zorg, wonen, werken en opvoeding.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten