Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jongen van 7 jaar en zijn alleenstaande moeder zoekt Buurtgezinnen betrokken, liefdevolle buurtgenoten. Zij zijn uit een andere plaats in Noord-Holland naar de Rivierenbuurt in IJmuiden verhuisd vorig jaar zomer. De moeder en haar zoon zijn ondernemend, spontaan en creatief. Door de verhuizing zijn zij (nog) niet heel bekend en hebben een tè klein netwerk in de buurt, waar de moeder beroep op kan doen. Wat ze momenteel hard nodig hebben: behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen om zich heen!

De moeder mist opa (haar vader) erg, hij was een belangrijk figuur, zeker ook voor haar zoon. Ze zou graag een (ouder) mannelijk rolmodel vinden voor de jongen. Om hem bijvoorbeeld spelenderwijs te helpen met leren sleutelen en knutselen. Zij leren dan ook graag oudere geïnteresseerden kennen, die zich aangesproken voelen. De moeder wil graag voor haar zoon gezellige, geduldige, leuke omgang vinden.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezellige, begripvolle buurtgenoot in (de omgeving van) Rivierenbuurt IJmuiden, die:

  • Regelmatig met een energieke 7-jarige jongen op kan trekken, bijvoorbeeld om te knutselen of iets uit elkaar te halen of/en in elkaar te zetten
  • Sportief, ondernemend is en een gezellige plek bieden waar de jongen zichzelf kan zijn en spelenderwijs kan leren
  • Begrip heeft en de jongen mogelijkheid geven om van anderen te leren

Bijzonderheden:

  • We komen graag in contact met opa’s (met/zonder kleinkinderen), die zich aangesproken voelen om de jongen en zijn moeder te leren kennen en willen helpen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.