Dit gezin, bestaande uit een moeder, een dochter van bijna 5 en een zoontje van 3, zoekt ondersteuning. De moeder heeft een volle 5-daagse (werk)week door een voltijds opleiding, waarvoor ze ook stages loopt. Daarnaast staat ze er alleen voor als het gaat om de zorg voor de kinderen. De ouders zijn gescheiden en de vader woont zo ver weg dat de kinderen hem ongeveer een keer per maand een weekend zien. De moeder heeft geen contacten of een vangnet in de buurt die haar kunnen ondersteunen als ze hulp nodig heeft.

In het weekend geniet ze volop van haar kinderen en vindt ze het leuk om met ze naar buiten te gaan, bijvoorbeeld naar de speeltuin of samen een ijsje eten. De dochter is een stoere meid die ook graag met barbies speelt. De jongste, een jongen van 3 is een enthousiast en levendig mannetje, die graag met autootjes speelt en geniet van lekker buiten rennen. De kinderen spelen graag samen, maar kunnen elkaar, als broer en zus, ook lekker plagen.

Om deze moeder wat lucht te geven en ruimte voor zichzelf, zoeken we een steungezin. Een gezin waar de kinderen in het weekend soms mogen spelen en wat open staat om deze moeder soms wat algemene ondersteuning te bieden. Onze voorkeur gaat uit naar een gezin met een vaderfiguur, omdat de kinderen dat nu missen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen:

  • waar de kinderen in het het weekend af en toe mogen spelen
  • en/of die open staan voor wat algemene ondersteuning
  • bij voorkeur een twee-ouder gezin

Lijkt het jullie leuk om een plekje vrij te maken voor deze lieve kinderen? Meld je dan aan als steungezin op de website of stuur een mailtje naar onze coördinator nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl. Zij neemt dan contact op en komt graag kennismaken en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ook met 1 keer per maand is dit gezin al blij!