Dit gezin, bestaande uit een moeder en 2 dochters (5 en 2,5 jaar) zoekt ondersteuning. Al enige tijd staat zij er alleen voor. De vader is wel in beeld, maar hier kan zij niet op rekenen. Ze woont nog niet zo lang in Amstelveen en heeft geen vriendinnen in de buurt die haar kunnen helpen.

De zorg voor de 2 meisjes valt haar de laatste tijd zwaar. Bijvoorbeeld het halen en brengen van de oudste naar zwemles rond etenstijd is lastig te organiseren en vraagt veel energie. Omdat ze geen echte contacten heeft in de nabije omgeving mist ze andere moeders om eens te sparren over de opvoeding of de gang van zaken op school.

De oudste dochter, is een spontaan meisje die graag loopt te hollen en ook heerlijk met de barbies kan spelen. Zij gaat  met plezier naar school, maar wat extra voorlezen zou haar goed doen. Haar levendige karakter vraagt veel energie van haar moeder, wat zij niet altijd heeft.

Daarom zoeken wij een steungezin die wil helpen om wat meer lucht te brengen in dit gezin. Als de oudste ergens af en toe mag spelen, ergens waar ze lekker kan hollen maar ook wat rust kan vinden, kan de moeder zich opladen. Ook zou het fijn zijn als er wat ondersteuning kan zijn rond de zwemles, halen, brengen of de jongste juist even opvangen zodat ze niet mee hoeft.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen:

  • dat kan ondersteunen bij de zwemles, of
  • waar de oudste in het weekend om de week een middag zou kunnen spelen,
  • bij voorkeur een twee ouder gezin,
  • met kind(eren) in dezelfde leeftijdsgroep

Bijzonderheden:

  • De moeder zou het fijn vinden naar behoefte wat te kunnen sparren over de opvoeding van de meiden

Meld je aan als steungezin via de website. Coördinator Nicole komt dan graag met jullie in gesprek hierover.