Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met twee jonge kinderen is Buurtgezinnen.nl op zoek naar een steungezin. Voor haar jongens van 8 en 3 jaar zoeken we een steungezin of een opa en oma die af en toe met hen willen optrekken en zo de moeder kunnen ondersteunen in de zorgtaken. Moeder komt uit Sierra Leone en heeft daarom geen familie in de buurt. De Nederlandse taal is voor de jongens en de moeder geen probleem.

Het zijn twee vrolijke jongens die graag naar buiten gaan maar zich ook goed kunnen vermaken met  auto’s, lego en natuurlijk met een voetbal…

De moeder kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Door haar matige gezondheid is ze niet altijd in staat om alles te geven wat haar kinderen nodig hebben. Een steungezin of een opa en oma om af en toe mee naar de speeltuin te gaan… van het idee worden de jongens erg blij!

Waar moeder nu heel erg mee geholpen zou zijn is het brengen en halen van de oudste zoon naar zwemles. Dit is nodig op dinsdag en/of vrijdag van 17:45 uur tot 18:15 uur.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt een steungezin of opa en oma in Wageningen

  • flexibel zijn en af en toe een dagdeel vrij hebben om leuke dingen te ondernemen met de jongens
  • die de jongens af en toe van school of speelzaal halen en thuis laten spelen zodat moeder iets meer tijd voor zichzelf heeft.
  • die het leuk vinden om af en toe samen te eten met het hele gezin
  • het liefst in Wageningen of directe omgeving.
  • de mogelijkheid hebben om één of twee dagen de oudste naar zwemles te brengen op dinsdag en/of vrijdag.