West Maas en Waal 2017-07-28T15:23:23+00:00

Gestart: maart 2017

Coördinator:
Selma van Zeeland

Bereikbaar via: 06-46591683 of selma@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in West Maas en Waal

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente West Maas en Waal steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via selma@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezin. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Flexibel steungezin gezocht voor het uit school halen van 3 jongetjes

Een alleenstaande moeder met drie jonge kinderen zoekt ondersteuning. Voor haar jongens van 7, 4 en 2 jaar zoekt zij een gezin of actieve opa en oma die haar kinderen een keer uit school en peuterspeelzaal op kunnen halen als dat nodig is. Dit is niet iedere week. Zij is op zoek naar een liefdevolle plek waar haar kinderen even kunnen verblijven na peuterspeelzaal- en schooltijd totdat zij zelf weer thuis is. Dit gaat om een korte tijd. Als de jongste niet naar peuterspeelzaal gaat, dan is het fijn als hij al vroeg in de ochtend kan komen totdat zijn moeder weer terug is.

Vanwege haar eigen gezondheid en mantelzorgtaken moet zij regelmatig naar het ziekenhuis. Omdat  afspraken daar vaak uitlopen, geeft dat extra stress omdat zij op tijd haar kinderen op moet halen. Voor de oudsten gaat het om schooltijden en de voor de jongste gaat het om tijden van de peuterspeelzaal: 11 uur of 3 uur.

Het zijn stoere jongens die van buitenspelen houden en gek zijn op de speeltuin. Op de tablet spelen vinden ze ook leuk en de jongste houdt erg van auto’s en kleien.

(meer…)

Steungezin gezocht voor zesjarig meisje

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Alleenstaande moeder met drie kinderen zoekt voor haar jongste dochter van 6 jaar iemand die het meisje 1 x per 2 weken wil begeleiden tijdens het bezoek aan haar chronisch zieke vader. Het gaat om een leuke activiteit met vader en dochter zoals naar het park gaan, de speeltuin, een ijsje eten enzovoort. Het bezoek duurt ongeveer 1 à 2 uur. Het meisje is vrolijk, enthousiast en bijdehand. Ze is een stoere meid die wel van een potje voetbal houdt. Ze kan zelf goed bedenken wat ze graag tijdens het bezoek wil doen.

(meer…)

Tips in
West Maas en Waal

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website