Dit gezin met drie jonge dochters woont in Bos en Lommer. De meisjes zijn 4, 3 en bijna 1 jaar oud.

Twee van de meisjes lijden aan sikkelcel, een ziekte waarbij de rode bloedcellen niet goed functioneren, wat leidt tot bloedarmoede, maar soms ook tot ergere gevolgen zoals zuurstoftekort. Deze twee meisjes hebben ook moeite met eten en hebben daardoor een groeiachterstand die door artsen in de gaten gehouden wordt.

Dit gezin heeft geen familie of bekenden in Amsterdam-West en is op zoek naar gezinnen die hen willen helpen door de drie meisjes een fijne speelplek te bieden en klaar willen staan om ze op te vangen, wanneer de moeder plots met een van hen naar het ziekenhuis moet.

De twee oudste meisjes zitten verder lekker in hun vel. De één verlegen, de ander juist een gezellige kletskous. Hun jongste zusje is een lieve en rustige baby, ze zijn allemaal dol op muziek en dansen.

We zijn op zoek naar gezinnen waar deze meisjes om de week een dag in het weekend of soms een dagdeel door de week welkom zijn en hen kan opvangen in geval van een sikkelcelcrisis.

Profiel steungezin

We zijn op zoek naar gezinnen die:

  • de meisjes samen, of eventueel alleen de oudste twee, willen verwelkomen;
  • een dagdeel in de week of 2 zaterdagen per maand tijd willen maken;
  • met energie en enthousiasme samen leuke dingen willen ondernemen.

Herkennen jullie je in dit profiel of wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam West, via shanna@buurtgezinnen.nl. of bel: 06-44816765.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.