Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Op de koffie bij de vraagmoeder, ontmoet ik hun drie geweldige kinderen. Een jongens-tweeling van bijna 4 jaar en een meisje van bijna 6 jaar. Ze komen oorspronkelijk uit Macedonië. En hoewel ze al heel goed Nederlands kunnen verstaan en zelfs een beetje spreken en schrijven, praten ze vooralsnog veel Engels.

Het gezin woont nu een jaar in Nederland. En hebben het heel goed naar hun zin. Hun netwerk is echter nog beperkt, waardoor zeker de vraagmoeder veel alleen is met de kinderen. En de combinatie van kleine kinderen in een redelijk kleine flat is bij tijden eigenlijk niet te doen. Wat ervoor zorgt dat ze het zo nu en dan best zwaar heeft en niet de moeder kan zijn die ze eigenlijk wil zijn.

Het vraaggezin staat open voor elk soort ondersteuning. Zoals bijvoorbeeld er samen met een ander gezin eens op uittrekken. Of om de handen eens vrij te hebben en zelf eens een keer wat anders kan ondernemen. Daarbij is het voor dit vraaggezin vanzelfsprekend dat zij soms ook wat voor het steungezin (terug)doen.

Indien nodig kunnen de kinderen ook apart naar een steungezin gaan. Eén van de jongens houdt van puzzelen, lego en boeken en is over het algemeen de rustigste van de twee. De andere jongen is heel gek op alles wat met auto’s te maken heeft. Ze vinden het allebei heel leuk om buiten te spelen. En allebei zijn ze sociaal en innemend.

Het meisje vindt eigenlijk alles wel leuk. Zoals tekenen, boeken lezen, met lego spelen en noem maar op. Ze kan goed met andere kinderen opschieten en leert, net als haar broertjes, heel snel.

Welk gezin ziet het wel zitten om voor dit migrantengezin iets te betekenen?

Profiel steungezin

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin:

  • Dat het leuk vindt om met dit vraaggezin op te trekken en hun netwerk te vergroten. Al dan niet met de kinderen erbij.
  • Dat het leuk vindt om de kinderen (of één van de kinderen) een keer per week wat extra aandacht te geven. (Dit zou kunnen op: ma-di-do na 14:30 uur of wo-vr. na 12:00 uur).

Bijzonderheden:

  • De ouders en kinderen spreken Engels.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.