Wageningen2019-07-11T13:23:05+01:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Nanneke Keuter

Bereikbaar via: 06-14134581 of nanneke@buurtgezinnen.nl

Interview

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Wageningen

 

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Wageningen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nanneke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht! Een warm steungezin waar een vrolijk jongentje van 1 mag meegenieten

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wij zoeken een gezin in Wageningen dat af en toe een kindje van net 1 jaar wil opvangen. De ouders hebben het door diverse oorzaken zwaar gehad en willen graag dat hun kind met een leeftijdsgenootje of oudere kinderen kan spelen. Het gaat om een pienter en lief mannetje, bijna altijd vrolijk en heel sociaal. Met af en toe opvang voor hun jongen zouden de ouders heel blij zijn. Door de zorg zo te delen hopen ze snel weer de stabiliteit te vinden die even weg was…

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor spontaan meisje van acht

Voor een vrolijke, spontane meid van acht zoeken we een warm en stabiel steungezin. De moeder heeft vanaf het begin alleen de verantwoordelijkheid gedragen voor haar dochter en het alleen opvoeden valt haar soms zwaar. De moeder zou meer met haar dochter willen ondernemen maar door haar lichamelijke beperking kan ze niet alles doen wat ze zou willen. Samen zwemmen, spelen in het bos of even naar de uiterwaarden… voor de moeder allemaal niet mogelijk. Haar familie kan weinig bijspringen en ze gunt haar dochter een tweede plek waar ze zich thuis voelt en nieuwe ervaringen op kan doen.

Bij welk gezin met een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd (tussen 8 en 10) is haar dochter welkom? Het meisje doet het goed op school, is spontaan, sociaal en vindt het heerlijk om met vriendinnetjes te spelen. Ze houdt van knutselen, spelletjes doen, filmpjes kijken. Buiten spelen doet ze niet veel. Het zou mooi zijn als dat wel meer gaat gebeuren. En zwemmen staat ook op haar verlanglijstje!

(meer…)

Wie helpt alleenstaande moeder met 2 kinderen (6 en 9)?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit gezin, bestaande uit een alleenstaande moeder, een dochter van zes en een zoon van negen, zoekt ondersteuning. De moeder heeft veel voor de kiezen gehad. Na het overlijden van haar man stond ze alleen voor de uitdaging om haar twee kids groot te brengen. Niet niks… als je dan ook kostwinner bent. Familie woont helaas niet om de hoek…

In het weekend geniet ze volop van haar kinderen en vindt ze het leuk om met ze naar buiten te gaan, tegenwoordig gaat ze boogschieten met haar zoon! De dochter is een stoere meid die erg van dieren houdt. Ze is meer van het buiten spelen dan van poppen aankleden. Haar zoon is een rustige jongen. Hij houdt van uitdaging, een computerspelletje doen maar kan zich buiten ook goed vermaken.

Om deze moeder wat lucht te geven en ruimte voor zichzelf, zoeken we een steungezin. Een gezin waar de kinderen in het weekend soms mogen spelen en logeren voor een nachtje. De kids kunnen goed met elkaar opschieten maar vinden het ook prima om even zonder elkaar te zijn. Apart ergens spelen/logeren is daarom niet erg.

(meer…)

Steungezin(nen) gezocht voor energieke jongens van zes en negen

Buurtgezinnen.nl is voor een overbelast gezin op zoek naar een warm en stabiel steungezin. De ouders werken hard om hun jongens gezond groot te brengen maar na wat moeilijke jaren is een steungezin voor een tijdje erg welkom.

Voor beide jongens (zes en negen) zijn we op zoek. Ze kunnen samen in één gezin maar als ze allebei een eigen plek vinden is dat ook ok.

De jongen van zes is een autonome, blije knul. Hij kan lang bezig zijn met technisch speelgoed, maar houdt ook van lekker gek doen en een beetje stoeien. Contact maken is voor hem geen probleem.

De jongen van negen is aan het begin iets stil en afwachtend. Hij houdt erg van een spel met strategie, risk bijvoorbeeld. Maar lekker buiten spelen vindt hij ook leuk, dan komen de nerf-pistolen tevoorschijn en vliegt de tijd om!

(meer…)

Speelgezin gezocht voor vrolijke peuter van 1 ½ jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een ondernemende, vrolijke peuter is Buurtgezinnen op zoek naar een warm steungezin. Dit jongetje is de tweede in een jong gezin van drie kinderen. Hij heeft een grote broer van bijna acht jaar en een klein zusje, nog maar net vier maanden oud.

De jonge ouders van deze kids werken hard om er voor hun kids te zijn maar door de pittige bevalling en lastige start van de jongste is het niet makkelijk om het allemaal bol te werken. De moeder is niet altijd in staat om met de jongen op pad te gaan. Een gezin dat af en toe de zorg deelt is daarom meer dan welkom.

De peuter is een ondernemend jongetje, geniet erg van naar buiten gaan, van klimmen en klauteren… Maar hij kan ook lang en ijverig bezig zijn met het bouwen van een toren. Hij is vrij rustig maar weet wel goed wat hij wil!

(meer…)

Begeleiding gezocht voor drie voetballertjes

Een alleenstaande Syrische moeder zoekt één (of meer) begeleider(s) voor 3 zonen die dolgraag willen gaan voetballen. Het gaat om jongens van 12, 9 en 7 jaar oud. Ze dromen alle 3 van een toekomst als profvoetballer.

Gezien de leeftijden moeten in ieder geval de twee jongste jongens worden begeleid naar de voetbaltrainingen en weer terug naar huis. In het begin geldt dit ook voor de oudste zoon.  De trainingen vinden plaats aan het eind van de middag en/of vroeg in de avond.  De trainingen, inclusief het brengen en halen, duren ongeveer 1,5 uur.

Wie is bereid om de jongens te begeleiden naar de trainingen?  Het zou een mooie uitlaatklep voor ze zijn, waar ze energie kwijt kunnen raken en in contact kunnen komen met leeftijdgenoten.

(meer…)

Weekend steungezin / opa en oma gezocht eens per maand voor twee kids

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een gezin (moeder en drie kinderen) is op zoek naar een gezellig weekend steungezin. Voor de oudste van de drie is er al een plekje gevonden. Hoe leuk zou het zijn als de twee jongsten ook een plek in Wageningen vinden?!

Het gaat om een meisje van tien en haar broertje van zeven. Ze zijn sociaal, ondernemend en maken allebei makkelijk contact. Ze vinden het heerlijk buiten te spelen, naar een speeltuin, spelletjes te doen, knutselen, bouwen of lezen.

Zijn jullie een gezin / opa en oma waar deze kids eens in de maand een nachtje kunnen blijven logeren? Dat zou geweldig zijn en bijdragen om dit gezin wat extra stabiliteit te geven waardoor zowel de kinderen als de moeder positief verder kunnen in de toekomst.

(meer…)

Rustig (buiten)speeladres gezocht voor zorgzame jongen van 11 jaar in Wageningen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een zelfstandige jongen van 11 jaar een steungezin. Zijn moeder is alleenstaande ouder en heeft al veel voor de kiezen gehad. Ze kan niet terugvallen op andere familieleden in de buurt. Vanuit Burundi is de moeder met haar vier kinderen in Wageningen terecht gekomen, voor hoelang is nog niet duidelijk. Deze situatie is en blijft spannend… voor moeder is het daarom soms best pittig om altijd de aandacht te geven die haar kinderen nodig hebben.

Deze zachtaardige, zorgzame jongen van 11 is rustig en houdt erg van spelletjes doen. Hij praat graag over politiek! Een goed gesprek voeren is voor hem niet moeilijk.

(meer…)

Gezocht: gezellige speelplek voor zusjes van 6 en 2

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op zoek naar een gezellige speelplek voor twee zusjes van 6 en 2 jaar. De moeder staat alleen voor de taak om haar kinderen op te voeden. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en het is voor haar best pittig om dag in dag uit er voor de kids te zijn. Oorspronkelijk komt het gezin uit Burundi en na een lange weg zijn ze in Wageningen terecht gekomen… voor hoelang is nog niet duidelijk…

De twee zusjes zijn vrolijk, actief en maken makkelijk contact. Er is niet veel nodig om met deze meiden een middag plezier te hebben! De oudste zit al op school en de jongste gaat twee ochtenden in de week naar de kinderopvang. Het mooiste zou zijn als de meiden vanuit school worden opgehaald. Later op de middag kunnen ze weer worden gebracht of worden ze weer opgehaald. Zo kan de moeder eens in de paar weken een middag iets voor zichzelf doen en opladen.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een gezellig meisje van bijna 13 in Wageningen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Wageningen is op zoek naar een fijn steungezin voor een sensitief meisje wat binnenkort 13 wordt. Een gezin waar ze met leeftijdgenootjes kan spelen en die gezellige dingen met elkaar doen. Het meisje woont met haar moeder, broertje en zusje. Het gezin woont sinds drie jaar in Nederland. Na een pittige tijd voelen ze zich nu thuis in Wageningen. Voor de moeder is het soms best intensief, alleen de kinderen groot brengen. Daarom zou het mooi zijn als ze kan leunen op een steungezin dat af en toe met haar meedenkt en ‘mee-zorgt’.

Het meisje zit in de eerste klas van het voortgezet onderwijs, houdt van koken, naar de stad gaan, spelletjes doen… en spreekt prima Nederlands.

(meer…)

Tips in
Wageningen

In Wageningen is de Voorleesexpress actief sinds 2015. Het project sluit aan bij visie Kind Centraal van de gemeente Wageningen, met het uitgangspunt dat ieder kind moet krijgen wat het nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. De VoorleesExpress helpt ouders bij het stimuleren van de taalontwikkeling van hun kind. Het plezier in lezen en taal staat hierbij centraal.

Meer info: website

Ervaren en getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen.

Meer info: website

BalanceBuddy is een jonge en enthousiaste onderneming met een frisse kijk op de gezondheidszorg.

BalanceBuddy koppelt een getrainde vrijwilliger aan een kind of tiener die te maken heeft met overgewicht en het lastig vindt om alleen dit probleem aan te pakken. Hulp op maat, dat is wat ze leveren, zoveel mogelijk in samenwerking met de ouders.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten