Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een baby van 1 jaar zoekt Buurtgezinnen een begripvol gezin, dat het leuk vindt om een zeer ondernemende baby op te vangen. Hij vindt het fijn om naar buiten te gaan en te (oefenen met) rennen. De moeder geeft aan dat haar babyzoon alles pakt wat ie pakken kan, overal op klimt (bank, tafel, stoel, vensterbank) en het erg leuk vindt om lades of kasten open te doen en al dan niet leeg te halen. De babyspeeltuin naast de basisschool van zijn broer (5) is bijvoorbeeld ideaal voor hem om te spelen. Maar in z’n buggy vermaakt hij zich ook. Andere kinderen vindt dit ‘handenbindertje’ ook interessant, net als huisdieren.

De moeder omschrijft haar gezin als een gezellig, chaotisch jongensgezin, want ze heeft ook een zoon van 5 jaar. De jongens zijn ondernemend, spontaan en energiek. Alhoewel de ouders van de moeder als liefdevolle opa en oma van grote steun willen zijn, werken zij ook nog en kan de moeder weinig tot nooit tijd voor zichzelf krijgen. Wat wel écht hoognodig is, om even een keer bij te tanken. Zijn broer van 5 jaar gaat sinds enige tijd naar een fijn steungezin. We zoeken nu een steungezin erbij om de moeder af en toe de gelegenheid te geven om deze kleine ‘handenbinder’ uit handen te geven. De moeder kent (nog) niet veel mensen in IJmuiden en komt dan ook graag in contact met behulpzame, vriendelijke, gezellige mensen in de omgeving van de Bomenbuurt.

Welk begripvolle, avontuurlijke gezin kan iets voor deze baby en zijn moeder betekenen? Laat dan graag van j(ulli)e horen! We kijken uit naar de aanmelding van je gezin, zodat we binnenkort mogen kennismaken!

Profiel steungezin

Wij zoeken ondernemende, begripvolle gezinnen in de (omgeving van) Bomenbuurt IJmuiden, die:

  • Het leuk vinden om dit ‘handenbindertje’ regelmatig op te vangen. Op nader overeen te komen tijden, die beide gezinnen schikken.
  • Ondernemend zijn en een gezellige plek kunnen bieden waar de baby de wereld verder mag ontdekken en zijn energie kwijt kan.
  • Zelf energieke jongen(s) kennen in hun omgeving of in hun gezin hebben.

PAS OP: dit ‘handenbindertje’ is een regelrechte hartendief!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.