Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

PER DIRECT is Buurtgezinnen op zoek naar een betrokken, behulpzaam gezin voor een vrolijk meisje van 6 jaar en haar alleenstaande, chronisch zieke moeder. De moeder en het meisje hebben veel meegemaakt en zijn door omstandigheden recent naar de Zeeheldenbuurt in IJmuiden verhuisd. Zij zijn hierdoor een belangrijk netwerk in de buurt kwijtgeraakt, waar de moeder voorheen beroep op kon doen. De moeder (en haar dochter) zijn momenteel enorm overbelast. De moeder ervaart teveel spanning en verdriet, wat haar gezondheid én haar relatie met haar dochter geen goed doet.

De moeder en dochter kennen de mensen in de buurt (nog) niet goed genoeg om hulp te durven vragen of een beroep op te kunnen doen. Ze kunnen momenteel elke vorm van hulp, begrip en vriendelijke betrokkenheid hard gebruiken en hebben net als andere gezinnen behulpzame, hartelijke mensen om zich heen nodig! Het meisje is erg sociaal en houdt van gezellig kletsen en grapjes maken, is gek op dieren en houdt van buiten spelen met andere kinderen.

Profiel steungezin

Gezocht een behulpzaam, hartelijk gezin in de omgeving van Zeeheldenbuurt in IJmuiden, dat:

  • Het meisje af en toe, in overleg, naar school kan brengen of halen
  • Deze ‘grappenmaakster’ momenten even kind kan laten zijn, in overleg met haar moeder
  • Het leuk vindt haar een gezellige plek te bieden, waar ze zichzelf kan zijn en energie kwijt kan
  • De moeder daarmee helpt rust ten behoeve van haar gezondheid te vinden
  • Misschien basisschoolkinderen heeft rondom de leeftijd van het 6-jarige meisje

Wees gewaarschuwd: dit meisje maakt je (gezin) geheid aan het lachen!

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Barbara van der Meij de Bie, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Velsen, via barbara@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-15647823.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.