Utrechtse Heuvelrug2019-02-05T15:18:26+01:00

Gestart: januari 2017

Coördinator:
Mariska Cornelissen

Bereikbaar via: 06-46614788 of mariska@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Utrechtse Heuvelrug

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via mariska@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor jongen van 8

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin dat wekelijks een veilige plek van aandacht en gezelligheid kan bieden voor een achtjarige jongen. Liefst in Leersum of omgeving.

De vader en moeder en hun twee zoons van 8 en 2 zijn onlangs in Leersum komen wonen en kennen nog niet zoveel andere gezinnen. Via Buurtgezinnen willen ze graag in contact komen met andere jonge gezinnen met kinderen in dezelfde leeftijd.

Het gezin is zorgzaam en creatief en staat open in het leven. Ze houden van de natuur en gaan bewust om met hun leefomgeving. De oudste zoon vraagt op dit moment extra aandacht en de energie van de moeder is beperkt vanwege een chronische aandoening. Daarbij werkt de vader van het gezin fulltime, waardoor de opvoeding van de kinderen doordeweeks neerkomt op de schouders van de moeder. Contact met een ander gezin is, naast gezelligheid, ook welkom voor de moeder om een deel van de week ontlast te worden.

(meer…)

‘Wie willen mijn opa en oma in de buurt zijn?’

‘Ik heb een hele lieve opa, maar die woont heel ver weg. Hij doet echt zijn best hoor om met me af te spreken, maar dat lukt door omstandigheden niet altijd. Dat vind ik heel jammer. Toen vroeg ik mijn papa en mama of er niet een opa en oma in de buurt zijn die af en toe met mij willen spelen. Mijn mama heeft goed gezocht, maar kan ze nog niet vinden in Doorn of omgeving. Daarom heeft ze Buurtgezinnen gebeld. Hopelijk lukt het nu een opa en oma voor mij te vinden. Ik vind heel veel dingen leuk om te doen: spelletjes doen, in de zandbak of gewoon lekker buiten spelen. Verder houd ik van logeerpartijtjes, muziek, dansen en kindervoorstellingen. Ook ben ik een echte babbelkous, soms een beetje te veel vinden mijn papa en mama. Dus als ik af en toe bij jullie mag spelen of leuke dingen met jullie kan ondernemen, dan kunnen zij een beetje uitrusten 😉 Tot gauw! ’

(meer…)

Gezocht: steungezin(nen) voor leuke energieke jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op korte termijn op zoek naar een steungezin voor een gezin met drie jongens in de leeftijd van bijna 2 tot bijna 7 jaar. Het gezin zou er heel erg mee geholpen zijn als voor in ieder geval twee van de drie jongens in het weekend op zaterdag een steungezin in wil springen door de jongens in huis op te vangen. Dit geeft de beide ouders net even genoeg ruimte om bij te komen van de drukke week. De moeder kan dit goed gebruiken omdat ze herstellende is van een burn-out. Het herstel is bijna in zicht. Ondersteuning van een steungezin in de buurt kan haar net even helpen om op korte termijn het weer op eigen kracht te kunnen doen. De vader springt naast zijn werk al zo veel als mogelijk bij.

Welk gezin heeft zin, ruimte en tijd op zaterdag om voor 2 leuke energieke jongens hun huis open te stellen waar ze lekker kunnen spelen en de aandacht krijgen die ze nodig hebben? De leeftijden van de jongens zijn bijna 2, 4 en bijna 7. De jongste kan heel goed lachen en gaat echt op onderzoek uit. De twee oudsten zijn iets introverter en houden van buiten spelen, knutselen en spelletjes doen. We zoeken naar een steungezin het liefst in Driebergen. Opa’s en oma’s worden van harte uitgenodigd te reageren.

(meer…)

Liefdevolle gezin(nen) in Leersum gezocht voor hoogzwangere moeder met 3 kinderen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een of meer gezinnen in Leersum voor een alleenstaande moeder van drie kinderen van 17, 13 en 6 en met een vierde op komst. Het gezin komt oorspronkelijk uit Namibië, het jongetje van 6 is in Nederland geboren en gezin woont nu sinds enkele jaren in Leersum.

De hoogzwangere moeder maakt zich zorgen wie op haar kinderen kan passen op het moment dat zij naar het ziekenhuis moet voor de bevalling. En ook in de eerste periode na de bevalling kan zij extra hulp goed gebruiken. Voor de lange termijn zoeken we een gezin die voor het jongetje van 6 een tweede huis kan zijn. Bovendien verlangt de moeder naar wat aanspraak van andere moeders.

(meer…)

Wie helpt meisje van 16 bij haar huiswerk?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Meisje van 16 jaar zit in haar laatste jaar van het VMBO. Zij wil graag dit jaar haar examen halen zodat ze daarna de opleiding voor schoonheidsspecialiste kan volgen. Zij zou graag ondersteuning krijgen bij haar huiswerk vooral voor de vakken Engels en Wiskunde en hulp bij extra opdrachten van school. Helaas kan haar moeder haar niet helpen bij haar schoolwerk. En zoals we allemaal weten, is officiële huiswerkbegeleiding kostbaar. Wie wil deze scholier helpen haar examen te halen, zodat ze volgend jaar kan beginnen met haar droomopleiding tot schoonheidsspecialiste?

Heb je ooit lesgegeven? Of vind je het gewoon leuk om een middelbare scholier te helpen met schoolwerk? En woon je in Leersum en omgeving. Dan komen we graag met je in contact. Het maakt niet uit of je een vader of moeder bent en of de kinderen nog thuis wonen of al uit huis zijn.

(meer…)

Wie wil voor dit lieve gezin een steuntje in de rug zijn?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Soms kan een gezin draaiende houden heel pittig zijn, vooral als je er als ouder alleen voor staat. Dan is het fijn als er een ander gezin is die er voor je is en een steuntje in de rug kan zijn. Buurtgezinnen is voor een sportief en lief jongetje van vier op zoek naar een warm en zorgzaam steungezin voor de woensdagmiddag.

Het jongetje van vier woont samen met zijn moeder en grote zus. Het is een hecht en liefdevol gezin, maar heeft weinig sociale contacten in de buurt. Het alleenouderschap valt de moeder zwaar, bovendien kampt ze met gezondheidsproblemen die ze nu noodgedwongen opzij schuift om er voor haar kinderen te kunnen zijn. Wie wil dit lieve gezin helpen door woensdagmiddag het jongetje van vier op te vangen, zodat de moeder even kan bij komen en zorg en aandacht aan zichzelf kan besteden?

(meer…)

Steungezin gezocht voor meisje van 11 voor de maandag- en/of donderdagmiddag

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin in Driebergen, waar een leuke meid van 11 jaar op maandag- en/of donderdagmiddag na school kan worden opgevangen. Op dit moment is zij op deze middagen alleen thuis, omdat haar moeder onregelmatige diensten draait voor haar werk. Het meisje zou heel graag willen spelen met een meisje of jongen van ongeveer haar leeftijd. Ze houdt van gamen, buiten spelen en vindt het erg leuk om te knutselen of te tekenen. Ze maakt makkelijk contact en houdt van dieren.

(meer…)

Steungezin gezocht voor 2 broertjes

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin waar twee broertjes in de peuter- en kleuterleeftijd 1 keer in de 2 weken een deel van de dag kunnen worden opgevangen.

Opvoeden is een zware klus, daar kunnen veel ouders over mee praten, helemaal als je er alleen voor staat. De moeder van dit gezin staat alleen voor de zorg van haar twee kindjes. Haar twee zoontjes in de peuter- en kleuterleeftijd zijn twee vrolijke en lieve jongetjes die lekker wat leven in de brouwerij brengen. Ze vinden het heerlijk om lekker buiten te ravotten en vermaken zich binnen prima met speelgoedauto’s en spelletjes. Vaste ondersteuning in de zorg van de jongetjes helpt de moeder weer om op adem te komen en haar weg naar het arbeidsproces weer terug te vinden.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een 14-jarige klusser

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek voor een jongen van 14 jaar naar een steungezin die hem 1 à 2 keer in de maand een weekend in hun gezinsleven willen opvangen. De jongen komt uit een gezin waar veel aan de hand is. Daardoor lukt het de ouders niet altijd om de aandacht te geven aan hun zoon die hij nodig heeft. De jongen is beleefd en rustig, maar geen prater, liever is hij lekker bezig met klussen. Hij kan eindeloos sleutelen en lekker bezig zijn in de buitenlucht. We roepen daarom vooral steungezinnen op die op een boerderij wonen of veel klusruimte in en om het huis hebben om te reageren.

(meer…)

Gezocht: fijn gezin voor bijzonder meisje (7)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een dynamisch, maar overbelast gezin uit Driebergen met drie kinderen zoeken we een gezellig en geduldig steungezin voor het meisje van 7. Het meisje loopt wat achter in haar ontwikkeling heeft daarom extra aandacht nodig. Om even weer op adem te komen en aandacht te kunnen geven aan hun andere 2 kinderen, zouden de ouders erg geholpen zijn als ze een middag in de week ontlast worden voor de zorg van hun 7-jarige dochter. Het meisje is heel vrolijk, energiek en nieuwsgierig en maakt heel makkelijk contact. Ze houdt erg van knutselen, tekenen en met barbiepoppen spelen. Kan dit meisje een middag in de week in jullie gezin mee draaien? Dan horen we graag van je! Aanmelden kan via de site www.buurtgezinnen.nl.

(meer…)

Tips in Utrechtse Heuvelrug

Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging.

Meer info: website

Heb je één of meer kinderen van 0 tot 4 jaar? En lijkt het je leuk om af en toe met andere moeders (en vaders!) ervaringen uit te wisselen? Kom dan met je kind(eren) naar het Mama Café. Hier kun je gezellig koffie of thee drinken met andere ouders, terwijl de kinderen met elkaar spelen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten