Door gebeurtenissen in het verleden woont dit gezin in een gezinsopvang. De introverte moeder van de twee vrolijke jongens gaat binnenkort reïntegreren en vier dagen per week werken.

We gunnen haar jongens een fijn steungezin voor positieve aandacht en ontspanning, waarbij hun moeder ook advies en hulp kan vragen.

Beide kinderen maken heel makkelijk contact en houden ook van kletsen. Verder zijn de jongens zo verschillend in leeftijd en karakter, dat we voor ieder kind een eigen steungezin zoeken.

De jongste, van anderhalf, is een rustig, nieuwsgierig en vrolijk kind. Voor hem zoeken we een gezin, dat hem helpt de wereld te ontdekken, samen boekjes wil lezen en lekker de speeltuin in duikt.

Voor de gezellige, sociale ‘grote’ broer van 4, zoeken we een gezin dat veel energie heeft en het heerlijk vindt om hem mee op avontuur te nemen. Een gezin dat een flinke portie gezelligheid meebrengt en duidelijkheid en structuur kan bieden.

Profiel steungezin

Voor dit gezin zoekt Buurtgezinnen twee fijne steungezinnen in de omgeving Spaarndammerbuurt en Houthavens dat:

  • (om de week) op zaterdag of zondag één van de broertjes kan ontvangen in hun gezin;
  • waar het vertrouwen rustig mee opgebouwd kan worden;
  • het liefst geen hond hebben, het oudste broertje is erg bang.

Lijkt het jullie leuk om een van de broertjes een plekje te bieden waar hij lekker kan spelen?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam West, via shanna@buurtgezinnen.nl. of bel: 06-44816765.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.