Buurtgezinnen.nl zoekt voor een zwaar belast gezin met drie kinderen (dochter (7), dochter (4) en zoontje (3) een steungezin. Het gezin uit de wijk Enka in Ede heeft het moeilijk doordat de moeder een chronische ziekte heeft. Zij kan hierdoor niet de tijd en aandacht geven aan haar kinderen die ze graag zou willen. Vooral haar zoontje gunt ze meer plezier en leuke activiteiten. Doordat ze ook weinig mensen kennen, gaat het jongetje er weinig op uit.

Het gezin woont nog maar kort in de wijk Enka en zou ook graag wat meer sociale contacten willen.

De peuter van 3 is een vrolijk mannetje die van grapjes maken houdt en gezellig kan kletsen. Hij is lekker ondernemend en speelt graag buiten. Ook maakt het jongetje makkelijk contact en speelt graag met andere kinderen.

We zoeken een gezellig gezin met jonge kinderen waar dit vrolijke jongetje een dagdeel per week kan komen spelen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin:

  • Waar de peuter wekelijks een dagdeel kan komen spelen (voorkeur maandag of vrijdag)
  • dat bij voorkeur in of in de buurt van de wijk Enka woont.
  • dat bij voorkeur zelf kinderen heeft in de leeftijd tussen 2 en 4 jaar
  • dat het leuk vindt om naast de opvang ook op andere manieren contact met het gezin op te bouwen (bijvoorbeeld samen dingen ondernemen of regelmatig contact met de moeders onderling).

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Nienke van der Kaaij, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Ede, via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-39.21.35.69

Aanmelden 

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.