Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Behalve een hele bescheiden, lieve moeder die de kar trekt thuis en een hardwerkende vader, heeft dit gezin 2 leuke, lieve jongens in de leeftijd van 7 en 3 jaar. De jongste heeft echter de pech dat hij met fysieke belemmeringen te maken heeft. En ongewild heeft dat een enorme weerslag op het welzijn van het gezin. De jongste heeft behalve bloedarmoede, waardoor hij vaak en snel moe is, ook heel vaak last van oorontstekingen. Het heeft er mede voor gezorgd dat hij, als gevolg van een tijdelijke doofheid, een taalontwikkelingsachterstand heeft opgelopen.

Je kan je voorstellen dat hij, door deze situaties, sneller prikkelbaar wordt en een groter beroep doet op zijn ouders (met name moeder) dan gebruikelijk en gewenst. En hoewel de moeder van deze jongens het enorm lastig vind om ondersteuning te vragen kunnen we stellen dat het zij (en haar man) het inmiddels broodnodig hebben. Hoewel ze de laatste is om het toe te geven ziet en zegt de hulpverlening dat ze doodop is. Tijd voor Buurtgezinnen!

De jongste speelt, als hij goed in zijn energie zit, graag met auto’s. Dat is een echte passie. Daarnaast vind hij het heerlijk om te tekenen, te kliederen, kleien en buiten te spelen.

Zijn grote broer houdt van voetbal en honden, is heel creatief (houdt ook heel erg van tekenen)  en zou wel wat een op een aandacht kunnen gebruiken. Want eerlijk is eerlijk, stiekem gaat er toch wel heel veel aandacht naar de jongste.

Zijn jullie dat gezin dat hart en huis open kan stellen om dit vraaggezin te ondersteunen?

Profiel steungezin

Wij zoeken:

  • Een gewoon gezin
  • Dat op woensdag- of vrijdagmiddag in de week ruimte wil bieden aan een of twee van deze jongens.
  • Nog fijner zou het zijn als de jongens in het weekend ergens terecht kunnen.

Bijzonderheden:

  • Beiden jongens hebben lactose-intolerantie waardoor ze geen zuivel mogen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.