Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin in Woudenberg voor een gezin met drie jonge kinderen, waarvan een tweeling van nog geen half jaar. In de praktijk komt de moeder vaak letterlijk handen te kort waardoor zij zich erg ongemakkelijk voelt.

Voor dit gezin zou het fijn zijn wanneer iemand eenmaal per week de zorg voor het oudste meisje van nog geen 2 jaar en/of voor de tweeling een dagdeel overneemt. Op deze manier kan moeder haar aandacht ook gericht aan de kinderen besteden en misschien zelfs iets voor zichzelf doen, zoals rustig naar de kapper, om even op te laden. Ook zou het helpend zijn voor de moeder om een gesprekspartner te hebben die weet hoe het is om moeder te zijn in een druk/ jong gezin, hier begrip voor heeft en vanuit ervaring ondersteuning kan bieden. Het gezin woont nog niet zo lang in deze regio en heeft hier geen netwerk dat de steun kan bieden.

Profiel steungezin

We zoeken een gezin in Woudenberg:

  • dat het leuk vindt om met deze heel jonge kinderen op te trekken
  • waar deze jonge kinderen wekelijks een dagdeel welkom zijn (dagdeel in overleg)

Bijzonderheden:

  • Gezellig als er in het steungezin ook andere kinderen zijn, maar reacties van gezinnen met studerende of uitwonende kinderen en opa’s en oma’s zijn ook zeer welkom.
  • Er zal zeker een wenperiode nodig zijn waarin we kunnen kijken wat voor iedereen de meest prettige en werkzame vorm is.