Bij welk steungezin zou een leuke jongen van 8 jaar ongeveer één keer in de week mogen komen spelen? Het zou fijn zijn als hij in het steungezin een speelmaatje vindt van ongeveer zijn leeftijd. Wat jonger is ook prima.

Hij houdt van voetbal en lekker actief buitenspelen. Knutselen vindt hij ook leuk. Deze jongen komt wat verlegen over, maar na een tijdje wordt hij wel wat losser. Samen spelen zou heel goed zijn voor zijn taalontwikkeling. Hij komt uit Syrië en is nog volop bezig met het ontwikkelen van zijn Nederlands. Hij doet zijn best en komt al een heel eind. Het zou mooi zijn om dit spelenderwijs nog beter op te kunnen pakken.

Als het steungezin er voor open staat dat zijn moeder af en toe ook eens langs kan komen voor een gesprekje en kop thee dan zou dat extra leuk zijn. Bijvoorbeeld na het spelen. Maar als alleen spelen mogelijk is dan is dat ook al heel erg fijn.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen zoekt in West Maas en Waal een steungezin:

  • Dat deze leuke, aardige jongen gastvrij wil ontvangen en hem een kans wil geven om zijn Nederlands verder te ontwikkelen.
  • Waar hij een speelmaatje vindt van ongeveer zijn leeftijd (wat jonger is ook goed).
  • Waar moeder ook eens aan kan komen voor een kop thee en gesprekje, maar dit is geen must.

Bijzonderheden:

  • Een gezin dat open staat voor een andere cultuur

Interesse of vragen:

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de site www.buurtgezinnen.nl of neem contact op met de coördinator Buurtgezinnen Selma van Zeeland Selma@buurtgezinnen.nl of bel 06-46591683