Het betreft een aanvraag van een moeder, met twee schatten van kinderen, die duidelijk aan het overlopen is. De twee jongens zijn in de leeftijd van 8 en 4 jaar. In combinatie met elkaar zijn ze erg druk en versterken elkaar daarin. Dit maakt het zwaar voor de moeder naast het feit dat de moeder aan het scheiden is en midden in een verhuizing zit.

Het vervelende is dat ze toch al stoeit met vermoeidheid vanwege de chronische Q-koorts die in 2010 bij haar is geconstateerd. Ze is daardoor minder fit dan gebruikelijk en is door een verminderd afweersysteem eerder grieperig en fysiek van de kaart. Hoewel ze eigenlijk juist meer zou moeten rusten dan een gemiddeld persoon van haar leeftijd om op te laden en de dag aan te kunnen, is ze nu vooral bezig met roofbouw plegen op haar energieniveau en lichaam.

Wil de moeder op de been kunnen blijven en als alleenstaande moeder het kunnen redden met de kinderen is een steungezin hard nodig.

De oudste is een jongen van 8 jaar die gek is op boeken en pennen. Buiten spelen vind hij fantastisch en hij houdt ook van koken, bakken en zingen. Verder is hij gevoelig, sociaal en meestal heel lief. Als hij boos is, is hij echter ook echt boos. En hoewel hij zich dan afsluit wordt hij eigenlijk het liefst getroost. Ben je echter duidelijk en beloof je geen dingen die je niet na kan komen, is er niks aan de hand.

De jongste van 4 is eveneens een buitenkind en ook heel lief.  Hoewel hij ook heel eigenwijs kan zijn. Maar dat hoort ook wel een beetje bij de leeftijd. Bijna altijd vrolijk en een echte avonturier. Klimmen en klauteren doet hij namelijk graag. En daarbij is hij echt een bikkel. Ook houdt hij van treinen en dino’s.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin:

  • Er zijn hierin weinig eisen omdat de kinderen het eigenlijk overal wel goed doen en naar hun zin hebben. Ze zijn snel tevreden.

Bijzonderheden:

  • De dynamiek tussen specifiek deze twee kinderen maakt het druk terwijl ze apart heel gemakkelijk zijn.
  • Voor de woensdagmiddag, vrijdagmiddag of in weekenden (om de week). Eventueel logeren na een poosje in goed overleg.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.