Sittard-Geleen 2018-06-18T10:17:06+00:00

Gestart: januari 2016

Gestart: september 2017

Coördinator:
Nicole van der Veeke

Bereikbaar via: 06-11182696 of nicole@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Sittard-Geleen

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Sittard-Geleen en de gemeente Beek steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nicole@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Fijn steungezin gezocht voor 2 vrolijke meiden

Voor een gezin in Beek met 2 spontane meiden zoeken wij een fijn steungezin. De meiden zijn 6 en 8 jaar oud. Ze zijn ondernemend, ondeugend en heel lief. Ze houden van buiten spelen maar ook van koekjes bakken of heerlijk uren knutselen.

Het gezin is vaak overbelast, probeert alle ballen hoog te houden maar dat lukt geregeld niet. Er is een beperkt netwerk om hen heen waardoor de draagkracht vaak op is bij ouders en er nauwelijks tijd is om leuke dingen te ondernemen. De kinderen voelen zich dan alleen en soms onbegrepen.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor jongetje van bijna 6

Buurtgezinnen.nl is voor een verlegen jongetje van bijna 6 jaar op zoek naar een ondernemend steungezin. De jongen woont samen met zijn moeder. De moeder kan door een lichamelijke beperking niet alles alleen doen en zeker niet op het tempo dat een jong kind soms vraagt, het jongetje kan zijn energie hierdoor vaak niet kwijt. Hij zou zo graag buiten willen spelen of in het bos willen wandelen en is dol op voetballen.

De jongen is lief, zorgzaam en sociaal. Hij vindt het vooral leuk om met oudere jongens te spelen, heerlijk ravotten en klimmen. Daarnaast kan hij ook genieten van koekjes bakken.

We zoeken een gezin dat het leuk vindt om deze jongen een plekje te geven binnen hun gezin. Het gaat met name om de woensdagmiddag of de vrijdagmiddag.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor jonge baby van 9 maanden

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby.  De moeder is alleenstaand en heeft nog een zoon van 3 jaar. De moeder doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar zoontje is reeds eerder een plek gevonden. De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen. De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is haar zeer gegund.

(meer…)

Enthousiast maatje gezocht voor studiebegeleiding

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin in Geleen, een alleenstaande moeder met 3 kinderen, wordt ondersteuning gezocht voor huiswerkbegeleiding voor een jongen van 10 jaar. De moeder zou hem graag willen helpen, maar kan dit niet omdat ze zelf de taal nog niet machtig genoeg is. De ondersteuning wordt met name gevraagd voor de Nederlandse taal en rekenen en zal bij voorkeur op een woensdagmiddag plaatsvinden. Het is een leuk gezin die graag vooruit wil in ontwikkeling.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor 2 meiden die supercool zijn

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Welk steungezin heeft een warm welkom voor 2 jonge meiden van 9 en 7 jaar voor een zaterdagmiddag om de week en evt. in de vakanties. Deze ondersteuning wordt gevraagd voor een moeder die enorm haar best doet voor haar dochters maar het soms niet ziet zitten, er alleen voor staat en graag hulp wil ontvangen.

De meiden zijn supercool: een stoere meid klimt graag in bomen en wil dolgraag naar het bos, ze vindt het vooral leuk om met stoere jongens te ravotten. het andere meisje vindt het juist leuk om met nagellak en make-up te experimenteren. Ze zijn beiden dol op leuke verrassingen. De meisjes hebben nog niet veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt maar dat zouden ze wel heel graag willen zodat ze gezellig samen dingen kunnen ondernemen. Het zou fijn zijn als het steungezin in de buurt woont van Geleen-Zuid.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor vrolijk jongetje van 1 jaar in Beek

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een zoontje van 1 jaar oud, een moeder met een fysieke beperking en een vader die alle ballen in de lucht probeert te houden zoeken we een steungezin of opa en oma voor hun zoontje. De moeder kan op dit moment niet geheel zelfstandig de zorg dragen voor haar zoontje in verband met verminderde mobiliteit en lichamelijke pijn en vader probeert de balans te houden tussen zijn werk en de belastende thuissituatie. Familie springt al gedurende lange tijd bij, maar ook daar begint de belasting van mantelzorg zwaar te drukken. Welk liefdevol steungezin wil deze ouders een beetje lucht geven door voor het jongetje zorg te dragen bij ouders thuis. De zorgvraag is een avond in de week of bv in een weekend. Het is een vrolijk jongetje, rustig, luistert goed, vindt het leuk om met anderen te spelen, maar kan zichzelf ook goed vermaken.

(meer…)

Steungezin gezocht met kinderen op Basisschool de Baandert in Sittard

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor 2 jonge kinderen uit Sittard zoeken we een steungezin dat de kinderen een of meerdere dagen uit school kan halen en brengen. De school is de Baandert in Sittard en een gezin dat zelf kinderen op deze school heeft zou ideaal zijn.
Door omstandigheden is het voor ouders op dit moment moeilijk om dit zelf te doen. Het gezin woont nog niet lang in Sittard en heeft een zeer beperkt netwerk. Daarom zoeken we een steungezin, dat deze kindjes voor en na schooltijd van en naar huis wil brengen. Ook als je maar een dag kunt, word je van harte uitgenodigd om te reageren.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee lieve meisjes

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met twee lieve dochtertjes van 3 en 5 zoeken we een steungezin in Beek. Het oudste meisje is sociaal en maakt graag vriendjes. Het jongste meisje is temperamentvol en is erg gericht op haar moeder. Ze kunnen zichzelf allebei goed vermaken en ze spelen graag buiten. Ook zijn ze dol op dieren.

De moeder zou de hulp van een steungezin goed kunnen gebruiken, ze heeft lichamelijke klachten en voelt zich uitgeput. Ze heeft weinig familie in de buurt waar ze een beroep op kan doen. Alle zorg komt op haar schouders terecht en ze heeft het hard nodig om zelf ook af en toe even ‘op te laden’. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van beide kinderen goed om soms in een andere omgeving te zijn.

(meer…)

Stabiel en liefdevol steungezin gezocht voor meisje van drie jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een meisje van 3 jaar, zoekt Buurtgezinnen.nl een steungezin waar zij een dagdeel in de week kan spelen en die moeder kan ondersteunen bij de opvoeding. Moeder heeft een beperkt netwerk waar ze op terug kan vallen, ze heeft veel meegemaakt en is overbelast.
Het meisje is een nieuwsgierige peuter, die graag buiten speelt! Moeder gunt haar dochtertje een fijne plek waar ze kan spelen met andere kinderen.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Gezocht: een liefdevol steungezin met jonge kinderen die een buitenlands gezin met een jong dochtertje wil ondersteunen en meer wegwijs wil maken in de Nederlandse samenleving. Het betreft een leuk en warm vraaggezin die heel graag verder wil integreren in Nederland. Moeder voelt zich soms eenzaam en zou het fijn vinden om met iemand leuke dingen te ondernemen en om te praten. Haar dochtertje is dol op speelkameraadjes om heerlijk mee te spelen. Als het steungezin een tuin heeft zodat ze ook buiten kan ravotten zou dat heel erg fijn zijn.

(meer…)

Tips in Sittard-Geleen

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: website

De Stichting We4Kids heeft als doel om kinderen te ondersteunen in de regio Sittard-Geleen die niet het zorgeloze leven kunnen leiden, dat je ieder kind zou wensen. In de oprichtingsakte uit 2012 staat letterlijk als doelstelling “Kinderen in Armoede in Sittard-Geleen voorzien van alles wat nodig is voor hun primaire en secundaire levensbehoeften, opvoeding en welzijn“.

Meer info: website

Stichting Speelgoedbank De Grabbelton Zuid-Limburg is een stichting met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit zelf niet meer kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen geven wij deze kinderen de kans om onbezorgd te kunnen spelen.

Stichting Speelgoedbank De Grabbelton
Geenstraat 32 A, 6162 XA Geleen

Meer info: website

De Vincentiusvereniging Geleen bestaat uit leden en vrijwilligers die proberen mensen in Sittard-Geleen en directe omgeving te helpen wanneer zich acute nood voordoet die op dat moment niet verholpen kan worden door anderen (overheid, maatschappelijke organisaties e.d.).

Meer info: website

De Éngele van Zitterd-Gelaen ondersteunen gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Gezinnen die, om wat voor reden dan ook, in aanmerking komen voor de voedselbank kunnen in de regio Sittard en Geleen rekenen op een wachtlijst van 6 tot 7 maanden. In de tussentijd zijn er amper regelingen om deze mensen te helpen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten