Sittard-Geleen2018-12-06T16:28:03+01:00

Gestart: januari 2016

Gestart: september 2017

Coördinator:
Nicole van der Veeke

Bereikbaar via: 06-11182696 of nicole@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Sittard-Geleen

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Sittard-Geleen en de gemeente Beek steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via nicole@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Stabiel, liefdevol gezin gezocht voor meisje van 5 jaar

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een alleenstaande moeder van 2 kinderen een heel liefdevol steungezin. De moeder is druk bezig met integreren in Nederland, dit gaat best goed en hier heeft de moeder ook al veel in geïnvesteerd, echter met de zorg voor 2 kinderen valt dit niet altijd mee. Voor het jongste kind, een meisje van 5 jaar, zoeken wij een gezin dat op de woensdagochtend iets kan betekenen voor haar. Ze vindt het leuk om buiten te ravotten, in het bos te wandelen, houdt van gezelligheid en aandacht.

Het zou fijn zijn als er een steungezin is dat de moeder kan ontlasten in de zorg voor de kinderen, kan ondersteunen bij de Nederlandse taal en dat op woensdagochtend beschikbaar is.

(meer…)

Liefdevol gezin gezocht voor jong gezin in Sittard

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een jong gezin met 2 kinderen (van 1,5 jaar en 3 maanden) in Sittard een heel liefdevol steungezin. De moeder vindt het moederschap na de geboorte van haar 2e kindje een hele opgave en ze zou graag ondersteund worden bij de opvoeding van haar kinderen en op momenten ook een stukje ontlast om zo even op adem te kunnen komen.

Het zou fijn zijn als er een steungezin is die naast de moeder kan staan om samen met haar te kijken wat er nodig is voor de kinderen. Iemand bij wie de moeder zich vertrouwd kan voelen om alles tegen te zeggen vanuit haar eigen onzekerheid. Bij voorkeur iemand die een vaste ochtend/middag in de week beschikbaar is voor dit gezin.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor meisje van 6 jaar in Geleen

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een zeer liefdevol gezin met een groot hart voor een meisje van 6 jaar bij voorkeur woonachtig in Geleen. Het meisje is op 2 jarige leeftijd bij haar pleegouders gaan wonen die haar veel liefde, rust en structuur hebben geboden en enorm veel geïnvesteerd hebben in haar ontwikkeling. Ze heeft nu nog een ontwikkelingsachterstand van 3 jaar. Ze is dol op liedjes zingen, is altijd vrolijk, speelt graag buiten en vindt het heerlijk om veel aandacht te krijgen.

Haar pleegmoeder, op wie ze dol was, is onlangs overleden en pleegvader wil er alles aan doen om goed voor dit meisje te kunnen zorgen. Om hierin balans te houden is meer ondersteuning nodig en zoeken we een gezin die hier een bijdrage aan wil leveren.

Het meisje heeft rust en structuur nodig en een steungezin met verpleegkundige ervaring zou fantastisch zijn. Dit omdat het meisje een hersenbeschadiging heeft opgelopen toen ze nog heel klein was. Omdat er op meerdere dagen hulp via instanties zal worden ingezet is de vraag  naar een steungezin op donderdagmiddag en indien mogelijk een weekend (deel).

Welk gezin wil voor dit lieve, vrolijke meisje en haar pleegvader iets betekenen?

(meer…)

Liefdevol stabiel steungezin gezocht in Geleen voor baby van 6 maanden

Buurtgezinnen is op zoek naar een steungezin waar wekelijks (bij voorkeur op de woensdag) een baby van 6 maanden een dagdeel kan worden opgevangen.

De ouders hebben een stressvolle periode achter de rug en op momenten speelt het nog steeds. De moeder, die er alles voor over heeft om haar kind een gewone onbezorgde jeugd te geven, is overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. De vader is full time werkzaam. De moeder heeft geen mensen om haar heen die haar kunnen ondersteunen. Ze zou het heel fijn vinden als er iemand is die haar ook wil helpen bij de opvoeding.

(meer…)

Fijn steungezin gezocht voor 2 vrolijke meiden

Voor een gezin in Beek met 2 spontane meiden zoeken wij een fijn steungezin. De meiden zijn 6 en 8 jaar oud. Ze zijn ondernemend, ondeugend en heel lief. Ze houden van buiten spelen maar ook van koekjes bakken of heerlijk uren knutselen.

Het gezin is vaak overbelast, probeert alle ballen hoog te houden maar dat lukt geregeld niet. Er is een beperkt netwerk om hen heen waardoor de draagkracht vaak op is bij ouders en er nauwelijks tijd is om leuke dingen te ondernemen. De kinderen voelen zich dan alleen en soms onbegrepen.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor jongetje van bijna 6

Buurtgezinnen.nl is voor een verlegen jongetje van bijna 6 jaar op zoek naar een ondernemend steungezin. De jongen woont samen met zijn moeder. De moeder kan door een lichamelijke beperking niet alles alleen doen en zeker niet op het tempo dat een jong kind soms vraagt, het jongetje kan zijn energie hierdoor vaak niet kwijt. Hij zou zo graag buiten willen spelen of in het bos willen wandelen en is dol op voetballen.

De jongen is lief, zorgzaam en sociaal. Hij vindt het vooral leuk om met oudere jongens te spelen, heerlijk ravotten en klimmen. Daarnaast kan hij ook genieten van koekjes bakken.

We zoeken een gezin dat het leuk vindt om deze jongen een plekje te geven binnen hun gezin. Het gaat met name om de woensdagmiddag of de vrijdagmiddag.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor jonge baby van 9 maanden

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt een liefdevol en rustig gezin of opa/oma voor een jonge baby.  De moeder is alleenstaand en heeft nog een zoon van 3 jaar. De moeder doet enorm haar best om goed te zorgen voor de kinderen maar het is zwaar voor haar. Tot nu toe kon de moeder dit net bolwerken maar nu wil ze toch heel graag ondersteuning. Voor haar zoontje is reeds eerder een plek gevonden. De moeder heeft geen familie in de buurt waarop ze kan terugvallen. De baby is lief, rustig en vrolijk en een warm en liefdevol gezin is haar zeer gegund.

(meer…)

Enthousiast maatje gezocht voor studiebegeleiding

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin in Geleen, een alleenstaande moeder met 3 kinderen, wordt ondersteuning gezocht voor huiswerkbegeleiding voor een jongen van 10 jaar. De moeder zou hem graag willen helpen, maar kan dit niet omdat ze zelf de taal nog niet machtig genoeg is. De ondersteuning wordt met name gevraagd voor de Nederlandse taal en rekenen en zal bij voorkeur op een woensdagmiddag plaatsvinden. Het is een leuk gezin die graag vooruit wil in ontwikkeling.

(meer…)

Liefdevol steungezin gezocht voor 2 meiden die supercool zijn

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Welk steungezin heeft een warm welkom voor 2 jonge meiden van 9 en 7 jaar voor een zaterdagmiddag om de week en evt. in de vakanties. Deze ondersteuning wordt gevraagd voor een moeder die enorm haar best doet voor haar dochters maar het soms niet ziet zitten, er alleen voor staat en graag hulp wil ontvangen.

De meiden zijn supercool: een stoere meid klimt graag in bomen en wil dolgraag naar het bos, ze vindt het vooral leuk om met stoere jongens te ravotten. het andere meisje vindt het juist leuk om met nagellak en make-up te experimenteren. Ze zijn beiden dol op leuke verrassingen. De meisjes hebben nog niet veel vriendjes en vriendinnetjes in de buurt maar dat zouden ze wel heel graag willen zodat ze gezellig samen dingen kunnen ondernemen. Het zou fijn zijn als het steungezin in de buurt woont van Geleen-Zuid.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor vrolijk jongetje van 1 jaar in Beek

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een zoontje van 1 jaar oud, een moeder met een fysieke beperking en een vader die alle ballen in de lucht probeert te houden zoeken we een steungezin of opa en oma voor hun zoontje. De moeder kan op dit moment niet geheel zelfstandig de zorg dragen voor haar zoontje in verband met verminderde mobiliteit en lichamelijke pijn en vader probeert de balans te houden tussen zijn werk en de belastende thuissituatie. Familie springt al gedurende lange tijd bij, maar ook daar begint de belasting van mantelzorg zwaar te drukken. Welk liefdevol steungezin wil deze ouders een beetje lucht geven door voor het jongetje zorg te dragen bij ouders thuis. De zorgvraag is een avond in de week of bv in een weekend. Het is een vrolijk jongetje, rustig, luistert goed, vindt het leuk om met anderen te spelen, maar kan zichzelf ook goed vermaken.

(meer…)

Tips in Sittard-Geleen

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Meer info: website

De Stichting We4Kids heeft als doel om kinderen te ondersteunen in de regio Sittard-Geleen die niet het zorgeloze leven kunnen leiden, dat je ieder kind zou wensen. In de oprichtingsakte uit 2012 staat letterlijk als doelstelling “Kinderen in Armoede in Sittard-Geleen voorzien van alles wat nodig is voor hun primaire en secundaire levensbehoeften, opvoeding en welzijn“.

Meer info: website

Stichting Speelgoedbank De Grabbelton Zuid-Limburg is een stichting met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit zelf niet meer kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen geven wij deze kinderen de kans om onbezorgd te kunnen spelen.

Stichting Speelgoedbank De Grabbelton
Geenstraat 32 A, 6162 XA Geleen

Meer info: website

De Vincentiusvereniging Geleen bestaat uit leden en vrijwilligers die proberen mensen in Sittard-Geleen en directe omgeving te helpen wanneer zich acute nood voordoet die op dat moment niet verholpen kan worden door anderen (overheid, maatschappelijke organisaties e.d.).

Meer info: website

De Éngele van Zitterd-Gelaen ondersteunen gezinnen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Gezinnen die, om wat voor reden dan ook, in aanmerking komen voor de voedselbank kunnen in de regio Sittard en Geleen rekenen op een wachtlijst van 6 tot 7 maanden. In de tussentijd zijn er amper regelingen om deze mensen te helpen.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten