Schagen 2018-12-06T16:25:45+00:00

Gestart: januari 2018

Coördinator:
Marieke Goudsblom

Bereikbaar via: 06-10828933 of marieke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Schagen

 

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Schagen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via marieke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Betrokken steungezin gezocht voor 6,5 jarige meneer (en zijn moeder)

Soms zitten dingen tegen in een gezin. Bij de ouders van dit jongetje zijn de problemen opeengestapeld. Beide ouders zijn overbelast te noemen. De vader zit voor zijn werk veel in het buitenland en helaas heeft het gezin in Schagen geen netwerk waar ze op terug kunnen vallen, waar ze af en toe welkom zijn om mee te eten of een spelletje te doen. Of iemand die af en toe eens mee gaat naar het strand of een speelparadijs.

Deze meneer is -groot voor zijn leeftijd- vooral gek van knutselen en timmeren en voor hem is het heel verdrietig dat opa is overleden want dat was een echte klusopa & het zou fijn zijn als er weer een opa figuur in zijn leven komt!

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee broertjes in -de regio- Schagen

Twee leuke, soms drukke, onzekere broertjes van 7 en 3 die (te) veel hebben meegemaakt en nu permanent bij hun opa en oma wonen zoeken een steungezin waar ze een weekend per maand mogen logeren!

Het oudste meneertje zit in groep 3 en is gek op buitenspelen en lego en ontfermt zich als een echte grote man over zijn kleine broertje die op de peuterschool zit.

Het gaat nu goed met de mannetjes bij opa en oma, maar die horen -op hun leeftijd- eigenlijk alleen opa en oma te kunnen zijn. Ze doen het met liefde maar het zou heel fijn zijn als er een weekend per maand een ander gezin de zorg kan overnemen en zij kunnen uitrusten.

(meer…)

Steungezin gezocht voor een kleuter in -de regio- Schagen

Bij welk steungezin is dit leuke jongetje van bijna 4 jaar een weekend per maand welkom? Dit mannetje woont samen met zijn broertje van 7 en zijn ouders. Zijn ouders hebben een beperking en er gaat heel veel goed in de opvoeding van de twee kinderen. Maar de opvoeding van twee opgroeiende kindjes is voor deze ouders heel intensief en om ze te ontlasten zou het fijn zijn als er een steungezin is waar hij een weekend per maand kan spelen en een nachtje logeren, bij voorkeur een gezin dat zelf ook kinderen heeft.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jongen van 10 in -de regio- Schagen

Bij welk steungezin is dit leuke jongetje van 10 jaar een weekend per maand welkom? Hij houdt van buiten spelen, steppen, voetbal en lego.

Het gaat om een jongetje die samen met zijn alleenstaande moeder veel heeft meegemaakt. Zijn moeder werkt hard om alle touwtjes aan elkaar te knopen. Om zijn moeder te ontlasten zou het fijn zijn als er een steungezin is waar hij een weekend per maand kan logeren, bij voorkeur een gezin dat zelf ook kinderen heeft.

(meer…)

Steungezin gezocht voor twee verlegen meisjes

Twee enorm verlegen dames van bijna 3 en bijna 6 kijken mij met grote ogen aan als we kennis maken met hun gezin. Voor dit warme gastvrije gezin uit Sri Lanka zijn we op zoek naar een steungezin. De ouders willen graag dat de meisjes beter Nederlands leren door contact met een Nederlands gezin. Het liefste een gezin met oudere kinderen of misschien wel een “opa en oma” die het leuk vinden om een middag per week met deze dames aan de slag te gaan, samen lezen, voorlezen, spelletjes doen, samen woordjes schrijven, of Nederlandse kinderliedjes zingen.

(meer…)

Steungezin(nen) gezocht in Schagen

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een leuk liefdevol en gezellig gezin een steungezin of meerdere steungezinnen. Dit kunnen een opa/oma of tante/oom zijn maar eigenlijk is het nog veel belangrijker dat het een gezin is dat betrokken wil worden bij het leven van de kinderen omdat dit gezin geen eigen netwerk heeft.

Een plek waar de kinderen welkom zijn om af en toe te spelen en samen iets leuks te ondernemen en ondersteuning voor de ouders die -weinig familie hebben- en door de verhuizing naar Schagen ook (nog) geen sociaal netwerk.

“Wij hebben het -soms- best zwaar en dan voel je des te meer dat er zo weinig mensen zijn aan wie je eens hulp kunt vragen”

(meer…)

Tips in Schagen