Roerdalen2019-11-01T11:03:24+01:00

Gestart april 2018

Bereikbaar via: 06-33838255 of
mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl

Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:

Buurtgezinnen.nl in Roerdalen

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Roerdalen steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar een steungezin voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Liefdevol gezin gezocht dat steun kan bieden aan 11-jarig meisje uit Montfort

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op zoek naar een steungezin voor een 11-jarig meisje uit Montfort.
Ze zit in groep 8 en is een bezige bij: ze speelt een instrument, houdt van dieren, tekent heel erg goed, vindt spelletjes spelen leuk en is graag buiten bezig. Soms speelt ze nog met poppen, maar tegelijkertijd zijn de eerste pubertrekjes ook zichtbaar.
Ze is nergens bang voor en durft rustig te gaan tokkelen!

(meer…)

Welke gezin wil het liefdevolle verschil maken voor een meisje van 5?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande moeder met een dochter van 5 jaar zijn we zoek naar een liefdevol steungezin. De moeder staat er sinds kort alleen voor en dat valt zwaar. Deze nieuwe situatie vraagt een hele organisatie rondom de zorg van haar dochter.

De moeder gunt haar dochter een veilige, warme plek in een ander gezin waar ze lekker kan spelen, ontspannen kind kan zijn, waar ze wat extra aandacht krijgt en nieuwe ervaringen op kan doen.

Het meisje maakt makkelijk contact en speelt heel graag samen. Ze houdt van spelletjes spelen, knutselen en buiten spelen. Ze is heel vrolijk en ze heeft een gezond eigen willetje.

(meer…)

Tips in Roerdalen

Leergeld probeert te voorkomen dat kinderen van 4 t/m 17 jaar, waarvan de ouders weinig tot geen financiële middelen hebben, in een sociaal isolement terechtkomen.

Als wettelijke en overige voorliggende voorzieningen niet afdoende steun bieden, kan de stichting zelf hulp bieden in de vorm van directe betaling aan bijvoorbeeld sportverenigingen, scouting, muziek- of dansscholen.

Meer info: website

De Stichting Kinderfonds Midden-Limburg (KML) zet zich in, als netwerkorganisatie en bruggenbouwer, voor kinderen uit gezinnen in achterstandssituaties.

Meer info: website

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) biedt verschillende vormen van opvoedondersteuning aan ouders en jeugdigen (van zwangerschap tot 18-23 jaar). Zo geven ze informatie en advies, verzorgen ze themabijeenkomsten en workshops en bieden ze persoonlijke ondersteuning.

Meer info: website