Nieuwegein2018-12-06T15:46:39+01:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Atie Wakkee-de Kort

Bereikbaar via: 06-24268314 of atie@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Nieuwegein steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via atie@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande vraaggezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor jonge moeder en vrolijke peuter (1)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een eenoudergezin, jonge moeder en zoontje, zoeken we een liefdevol en ervaren steungezin. De moeder bouwt aan een goede toekomst, woont sinds kort zelfstandig en heeft haar handen vol aan alles wat nog geregeld moet worden. Ze volgt ook therapie om het verleden een plekje te geven. Ze gunt haar zoontje alle liefde en aandacht, maar dat schiet er soms in alle drukte bij in. We zoeken daarom een steungezin waar deze peuter een dagdeel per week welkom is. Hierdoor krijgt de moeder ook gelegenheid om even bij te tanken en om haar eigen zaken op te pakken.

Haar zoontje is anderhalf jaar, ondernemend, vrolijk en heeft een eigen willetje. Hij houdt van gezelligheid, stapt fier op andere kindjes af om te spelen en heeft geen moeite met delen. Hij is volop aan het ontdekken en de moeder zou het superfijn vinden als het steungezin hem wat extra liefde en aandacht geeft, ruimte biedt om gezellig te spelen, te wandelen of hem af en toe meeneemt naar de kinderboerderij of speeltuin.

Zijn jullie een gezin waar dit ondernemende mannetje een dagdeel per week kan spelen, dan horen we graag van je!

(meer…)

Bij wie mag deze creatieve jongen van 8 komen spelen?

Voor een moeder en haar twee zoons van 10 en 8 jaar zoeken wij twee steungezinnen.
De moeder en de jongens vormen een warm en hecht gezin. Er is veel veranderd in hun leven. De moeder heeft er alles voor over om haar kinderen een gewone onbezorgde jeugd te geven, maar door tegenslag met haar gezondheid, is dat geen eenvoudige klus. Zij is overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te vallen.

De jongste zoon is energiek, creatief, speelt en sport. Hij is graag buiten, vindt de natuur cool. Als een ‘strandjutter’ gebruikt hij alles wat hij vindt en knutselt mooie dingen in elkaar.
In een gezin met kinderen, waar ruimte is voor zijn interesses en waar hij buiten een balletje mee kan trappen voelt hij zich al snel thuis.
(meer…)

Gezin gezocht voor gezellige creatieve jongen van 10

Voor een moeder en haar twee zoons van 10 en 8 jaar zoeken wij twee steungezinnen.
De moeder en de jongens vormen een warm en hecht gezin. Er is veel veranderd in hun leven. De moeder heeft er alles voor over om haar kinderen een gewone onbezorgde jeugd te geven, maar door tegenslag met haar gezondheid, is dat geen eenvoudige klus. Zij is overbelast en heeft echt tijd nodig om uit te rusten en op adem te komen. Helaas heeft ze heel weinig mensen om haar heen om op terug te vallen.

De oudste zoon houdt van gezelligheid, programmeren, lezen en bordspelen. Hij is creatief en bouwt met fantasie veel moois met Lego. Een gezin met iets oudere kinderen waarmee hij kan spelen en waaraan hij zich kan optrekken zal goed voor hem zijn.

(meer…)

Bij wie kan dit vrolijke meisje (9) komen spelen?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol eenoudergezin, een moeder en haar dochter van 9, zoekt Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein een lief steungezin. De moeder werkt als klein zelfstandige hard voor hun bestaan. Hierdoor is het meisje veel alleen. De moeder zou graag willen dat iemand haar dochter positieve aandacht geeft wanneer zij werkt.

De dochter is een creatief en sportief meisje, dat graag met andere kinderen speelt. Zij leest strips en speelt vaak games. De moeder zou er baat bij hebben als het netwerk iets vergroot wordt zodat zij ook met iemand kan praten over haar dochters gevoelens.

Dit gezin is geholpen met een fijne warme speelplek met veel aandacht voor de dochter waardoor de moeder kan werken en het huishouden kan blijven draaien.

(meer…)

Leuk gezin gezocht voor twee lieve sportieve kinderen

Voor een eenoudergezin zijn wij op zoek naar een steungezin waar een meisje van 10 en haar broertje van 7 jaar een middag per week welkom zijn. Moeder en de kinderen vormen een warm en hecht gezin. Het gezin heeft een moeilijke tijd achter de rug en de moeder heeft veel te verwerken. Daarom zou het fijn voor haar zijn als zij af en toe even ruimte voor zichzelf kan nemen.

Het meisje maakt makkelijk contact, is sportief, dol op spel, dans en dieren. Een iets ouder meisje zou fijn zijn om meiden-dingen mee te doen. De zoon is een sportieve jongen die voetbalt op een club maar eigenlijk altijd wel buiten een balletje wil trappen. Hij houdt van gezelligheid en speelt graag samen met andere kinderen.

Een gezin met meerdere kinderen met wat oudere jongens en/of meisjes waarmee zij kunnen spelen en waaraan de kinderen zich kunnen optrekken, zou fantastisch zijn. De moeder vindt het fijn om af en toe met een andere moeder over de opvoeding van de kinderen te praten.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor gezin met twee vrolijke jongens

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein zoekt een steungezin voor een liefdevol gezin met vijf kinderen, drie tienerdochters en twee jonge zonen van 5 en 3 jaar. Beide ouders delen de zorg voor de kinderen. De moeder heeft lange tijd naast de zorg voor de kinderen ook de mantelzorg voor haar man gehad en heeft nu zelf ondersteuning nodig. Door langdurige overbelasting ontbreekt het de ouders aan energie om met de kinderen te spelen of erop uit te gaan. Het zou hen veel rust geven als hun twee jongens een maal per week ontspannen kunnen spelen in een ander gezin.
De jongste zoon is ondernemende  3- jarige peuter en vraagt veel aandacht. Hij bouwt graag met lego, houdt van puzzelen, tekenen en voorlezen. De oudste zoon vindt samen spelen met andere kinderen, binnen of buiten, altijd geweldig, maar hij houdt ook van gezelligheid en spelletjes doen.

Bent of kent u dat gezin waar deze jongens aandacht krijgen en waar tijd is om lekker te spelen met andere kindjes van hun eigen leeftijd?
(meer…)

Bij wie kunnen deze jongens terecht?

Buurtgezinnen.nl is op zoek naar een steungezin waar drie broertjes zo nu en dan terecht kunnen. De moeder en haar drie zonen vormen samen een warm en hecht gezin. Ze hebben geen familie in de buurt en weinig sociale contacten. De moeder heeft lichamelijk een zware tijd achter de rug en het zou voor haar heel fijn zijn, als ze af en toe even tijd voor zichzelf kan hebben om weer op te laden. De tweeling (8) is leergierig, ondernemend en ze houden allebei van buiten zijn en van de natuur. Ook spelen ze graag een spelletje op de computer. De jongste (5) heeft een brede interesse, is gek op dieren en neemt spelenderwijs veel kennis op van alles wat om hem heen gebeurt. Alle drie de jongens krijgen thuis onderwijs en zijn actief bij een sportclub.

(meer…)

Steungezin gezocht voor moeder met drie zoons

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt een fijn steungezin voor een alleenstaande moeder met drie zoons, een van 10 en een tweeling van 5 jaar. De jongens zijn heel sociaal en houden van echte ‘jongensdingen’; ze zijn alle drie gek op voetbal. De oudste houdt van games. De tweeling houdt van heerlijk spelen in een eigen speelwereld.

De moeder komt door de combinatie werk en zorg voor de kinderen niet aan zichzelf toe en voelt dat ze overbelast is geraakt. Sinds haar scheiding staat ze er grotendeels alleen voor en dat is naast haar werk in de zorg soms erg zwaar.
Haar eigen netwerk is betrokken maar met drie jonge kinderen is het fijn om ook nieuwe contacten op te doen.

De moeder wenst het beste voor haar kinderen en stelt hoge eisen aan zichzelf. Juist daarom valt het haar zwaar om hulp te vragen, maar in het belang van de kinderen is zij op zoek naar een liefdevol steungezin, waar de jongens af en toe welkom zijn.

(meer…)

Gezocht: Supportgezin voor alleenstaande moeder met twee jongens van 5

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol gezin van een alleenstaande moeder met drie zoons, zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin voor de tweeling van 5 jaar.
De moeder is sinds haar echtscheiding overbelast door de combinatie van haar werk in de zorg en de zorg voor haar kinderen. Alhoewel ze zeer betrokken is bij haar kinderen kan ze hen soms toch niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Ze gunt hen die extra aandacht en zou het fantastisch vinden als zij in een ander warm en gezellig gezin welkom zijn. Zij zelf vindt het ook fijn om nieuwe contacten te maken.

De jongens zijn verschillend van aard. Een is een dromer die zo fantasierijk is dat hij met alles kan spelen. De andere jongen is initiatiefrijk, zelfstandig en maakt eigen keuzes. Hij houdt niet zo van dieren en is er zelfs wat angstig voor.
Samen binnenspelen kunnen zij heel goed, zij maken hun eigen speelwereld. De jongens zijn sociaal en houden van echte ‘jongensdingen’.  Buiten doen zij ook veel samen en vinden het heerlijk om met (oudere) kinderen te voetballen.

Hoewel de tweeling het prima met elkaar kan vinden, zou het fijn zijn als de kinderen ook eens om de beurt mogen komen. Dan kunnen zij even individuele aandacht krijgen, zowel het kind dat naar het steungezin gaat als het andere, dat dan thuis blijft.

(meer…)

Steungezin gezocht voor sportieve jongen van tien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol gezin van een alleenstaande moeder met drie zoons, zoekt Buurtgezinnen.nl een fijn steungezin voor de oudste zoon van 10 jaar.
De moeder is sinds haar echtscheiding overbelast door de combinatie van haar werk in de zorg en de zorg voor haar kinderen. Alhoewel ze zeer betrokken is bij haar kinderen kan ze hen soms toch niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Ze gunt hen die extra aandacht en zou het fantastisch vinden als zij in een ander warm en gezellig gezin welkom zijn. Zij zelf vindt het ook fijn om nieuwe contacten te maken.

De stoere jongen doet aan kickboxen en heeft veel vriendjes. Hij is heel sociaal, wanneer kleine problemen van kinderen onderling spelen, gaat hij het gesprek aan en probeert met hen tot een oplossing te komen. Playstation, telefoongames en games vindt hij geweldig om te spelen maar hij vindt het ook heerlijk om buiten met zijn broers en vriendjes te voetballen.

Voor deze jongen zoeken wij een gezin met iets oudere kinderen, het liefst ook met jongens, waaraan hij zich kan optrekken.

(meer…)

 

 

 

Tips in Nieuwegein

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten