Nieuwegein2018-12-06T15:46:39+01:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Atie Wakkee-de Kort

Bereikbaar via: 06-24268314 of atie@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Nieuwegein steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via atie@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande vraaggezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Warm en liefdevol steungezin voor een jongen (12)

Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Zij zit nu in een fase om de beperkingen te accepteren. Haar energie is zeer beperkt en het lukt de moeder niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin, hij is voor zijn werk veel van huis. Een gezin waar de kinderen fijn kunnen spelen en zij dat extra stukje aandacht krijgen dat ze verdienen, zal voor hen een oplossing zijn. Een plek waar structuur, duidelijkheid en geduld vertrouwd is.

(meer…)

Leuk gezin gezocht voor vrolijke sportieve jongen van 8 jaar

Voor een liefdevol eenoudergezin met een zoon en een dochter, zijn wij nog op zoek naar een steungezin voor de jongen. Voor de dochter is al een gezin gevonden.

De moeder en haar kinderen vormen een warm en hecht gezin. Het gezin heeft een moeilijke tijd achter de rug en de moeder heeft veel te verwerken gehad. Nu zij haar leven weer aan het opbouwen is en ook weer balans in haar werk zoekt, maakt zij zich zorgen of zij wel de kinderen de aandacht kan geven die zij nodig hebben. Daarom zoekt zij ook voor haar zoon een warm steungezin waar hij fijn kan spelen en aandacht krijgt.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor twee natuurontdekkers van 10 en 7 jaar

Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Haar energie is zeer beperkt en het lukt haar niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin maar is voor zijn werk veel van huis. We zoeken daarom een steungezin waar deze twee jongens fijn kunnen spelen en wat extra aandacht krijgen.

(meer…)

Wie wil moeder met jonge baby wegwijs maken?

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een maatje voor de moeder. Het gezin bestaat uit vader en moeder en drie jonge kinderen, een dochter van negen, een zoon van acht en een babydochter van enkele maanden. Hun spreektaal hier is Engels/Nederlands.

De moeder van het gezin is geïnteresseerd in andere culturen. Zij houdt van reizen en in de buitenlucht zijn. Haar netwerk is klein en ze kent nog niet zo goed de weg in Nieuwegein. Het zou geweldig zijn als de moeder met haar baby een maatje heeft die haar wegwijs kan maken en die bijvoorbeeld meegaat naar het consultatiebureau, gemeentehuis of kinderboerderij enz.  In het contact kan zij Nederlands spreken en opkomende vragen over het opvoeden in deze cultuur delen. Het gezin, dat nog zeer weinig mensen kent, vindt het ook fijn dat door nieuw contacten hun kennissenkring groter wordt.

(meer…)

In welk kasteel is deze kleine prinses welkom?

Voor een moeder met een dochter van vijf zoeken wij een steungezin in Nieuwegein waar het meisje mag komen spelen. Er is veel gebeurd in het leven van de moeder waaronder het verlies van haar beide ouders toen zij zelf net moeder werd. Ze heeft mede daardoor het gevoel dat ze er alleen voor staat in de opvoeding. Omdat ze in een klein kringetje leven gunt ze haar dochtertje een fijne plek waar ze zich thuis voelt en onbezorgd kan spelen. Tegelijkertijd geeft het de moeder ruimte om de rouw te verwerken en bij kan tanken.

Haar dochter van vijf is vrolijk en zeer creatief.  Ze maakt cadeautjes voor haar moeder of de juf alsof ze iedere week jarig zijn. Ze gaat aan de slag met papier, lijm of verf en heeft een hele serie prinsesjes van slijm gemaakt. Ze houdt van dieren en is dol op haar kitten. Het meisje weet wat ze wil en is best slim voor haar leeftijd. Zij sluit makkelijk aan bij iets oudere kinderen. Drukke kinderen passen minder bij haar. In nieuwe situaties kijkt ze een beetje de kat uit de boom, maar zodra ze zich thuis voelt dan is het een vrolijk kind.

(meer…)

Warm steungezin voor gevoelig meisje van negen

Voor een knus maar erg overbelast gezin met vier kinderen zoeken we een steungezin waar de dochter van 9 jaar in het weekend een dagdeel mag komen spelen.
De moeder heeft veel meegemaakt. Zij wordt hiervoor begeleid waardoor het nu iets beter gaat, iets wat zij graag wil vasthouden. De vader neemt zoveel mogelijk gezinstaken voor zijn rekening. Het is best pittig om dit naast zijn werk vol te houden. De moeder gunt haar kinderen buiten het eigen gezin een fijne plek waar zij onbezorgd kind kunnen zijn. Tegelijkertijd hebben de ouders zo wat ruimte voor zichzelf hebben om tot rust te komen.

Voor de dochter (9) zoeken wij een gezin waar zij heerlijk kan spelen en de volle aandacht krijgt. Het meisje is gevoelig en heel sociaal. Zij speelt het liefst met wat oudere kinderen en gaat te veel drukte uit de weg. Zij kan heerlijk samen spelen maar ook in haar eentje en vindt knutselen fijn, net als Playmobil en haar paarden spulletje. Zijn jullie dat gezellige steungezin dat dit meisje een fijne speelplek kan bieden?

(meer…)

Weekend speelgezin gezocht voor broertje en zusje van 5 en 6 jaar

Voor een knus maar erg overbelast gezin met vier kinderen zoeken we een steungezin waar de twee jongsten in het weekend een dagdeel mogen komen spelen.
De moeder heeft veel meegemaakt. Zij wordt hiervoor begeleid waardoor het nu iets beter gaat, iets wat zij graag wil vasthouden. De vader neemt zoveel mogelijk gezinstaken voor zijn rekening. Het is best pittig om dit naast zijn werk vol te houden. De moeder gunt haar kinderen buiten het eigen gezin een fijne plek waar zij onbezorgd kind kunnen zijn. Tegelijkertijd hebben de ouders zo wat ruimte voor zichzelf om tot rust te komen.

In welk gezin zijn dit zusje en broertje een dagdeel in het weekend welkom? Af en toe samen en/of apart in overleg. Het meisje is een meisje-meisje, creatief, sociaal en houdt van dansen. De jongen is enthousiast en ondernemend, hij houdt van buitenspelen en fietsen. De kinderen vinden het heerlijk om aandacht te krijgen en het maakt niet zo uit of die aandacht van een opa en oma komt of van een gezin met kinderen.

(meer…)

Bij welk gezin slaat de vonk over voor jongen van acht?

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een steungezin voor hun zoon van acht. Het gezin met vader en moeder heeft drie jonge kinderen waaronder een baby van enkele maanden. Hun spreektaal is Engels/Nederlands.
De ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen vertrouwd raken met Nederlandse gewoonten en gezinsleven, zodat zij spelenderwijs kennismaken met taal en cultuur. Omdat de ouders weinig mensen kennen zoeken zij een steungezin in de buurt dat een voorbeeldfunctie heeft voor zowel henzelf als voor hun kinderen.

Hun zoon van 8 is een sportieve jongen die makkelijk vriendjes maakt en heel loyaal is. Het liefst speelt hij buiten met jongens van zijn eigen leeftijd.  De jongen kan zichzelf ook alleen ook goed vermaken. Hij is nieuwsgierig en technisch. Als een jonge Edison wil hij weten hoe iets in elkaar zit, hoe elektriciteit werkt. Hij is meer bezig met hoe computers werken dan dat hij er spelletjes op speelt.  De jongen is goed van vertrouwen naar zowel volwassenen als kinderen. Wordt hij hierin teleurgesteld dan maakt dat hem best kwetsbaar en trekt hij zich terug.

(meer…)

Weekendgezin gezocht voor sportief meisje van tien

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een steungezin voor hun dochter van tien. Het gezin met vader en moeder heeft drie jonge kinderen waaronder een baby van enkele maanden. Hun spreektaal is Engels/Nederlands.
De ouders vinden het belangrijk dat hun kinderen vertrouwd raken met Nederlandse gewoonten en gezinsleven, zodat zij spelenderwijs kennismaken met taal en cultuur. Omdat de ouders weinig mensen kennen zoeken zij een steungezin in de buurt dat een voorbeeldfunctie heeft voor zowel henzelf als voor hun kinderen.

Hun dochter van 10  zit op de basisschool en spreekt de Nederlands taal goed. Het meisje is sportief en besteedt door de week veel tijd aan sport, zoals zwemles en twee teamsporten. Daarom past een gezin waar zij in het weekend kan komen spelen het best. Het meisje houdt van meiden-dingen. Omdat zij makkelijk aansluit bij zowel jongere als oudere kinderen, zal een gezin met kinderen van verschillende leeftijden goed passen. Zijn jullie een warm en gezellig gezin waar dit meisje welkom is?

(meer…)

Welk betrokken gezin helpt moeder en dochter (2) op weg in Nieuwegein?

Voor een gezin, dat pas kort in Nieuwegein woont, zoeken wij een steungezin dat hen wil helpen hier wegwijs te worden. De moeder komt uit zuidwest Azië en is een aantal jaren getrouwd met een Nederlandse man. Samen hebben zij een dochter van twee die zij tweetalig opvoeden. De vader werkt overdag en de moeder kan nog niet gaan werken, omdat zij de Nederlandse taal nog onvoldoende beheerst.

De moeder wil graag nieuwe mensen leren kennen en meedoen met de Nieuwegeinse samenleving. Beide ouders vinden het belangrijk dat hun dochter met leeftijdgenootjes kan spelen om de Nederlandse taal te leren.

Wij zoeken een steungezin met jonge kinderen, dat het leuk vindt om samen met deze moeder en haar dochter dingen te ondernemen. Bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de bibliotheek. Voor de moeder is het ook fijn als zij kan meekijken hoe andere ouders met hun kinderen omgaan. Zijn jullie dat warme gezin waar deze moeder en dochter welkom zijn?

(meer…)

 

 

 

Tips in Nieuwegein

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten