Nieuwegein2018-12-06T15:46:39+01:00

Gestart: november 2017

Coördinator:
Atie Wakkee-de Kort

Bereikbaar via: 06-24268314 of atie@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Nieuwegein steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via atie@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande vraaggezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Steungezin gezocht voor sportieve jongen (11) met humor

Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein zoekt voor een gezin met twee jongens een steungezin. Sinds het overlijden van haar echtgenoot staat de jonge moeder er alleen voor en een netwerk dat haar ondersteund bij opvoedingsvragen ontbreekt. De kinderen missen een vader en de moeder is de klap van het verlies aan het verwerken. Een proces wat tijd kost en waarmee zij haar kinderen niet wil belasten. De aandacht die de jongens verdienen schiet te kort door stress en emotionele problemen en dat voelt niet goed. Voor haar oudste zoon is zij op zoek naar een steungezin voor plezier, gezelligheid en wat extra aandacht.

De behulpzame jongen met humor, houdt van spelletjes en vindt het fijn om met jongens of mannen te praten over dingen die hem bezighouden. Hij is energiek, houdt van dansen, muziek, sport (atletiek) en gamen. Is graag buiten, houdt van de natuur en musea. In een steungezin zoeken wij wat extra aandacht, verwennerij en bevestiging van deze kanjer. Een gezin dat tijd heeft om bijv. samen spelletjes te doen, waar hij zijn verhaal kwijt kan of mee erop uit te gaan.

(meer…)

Meisjesgezin gezocht voor 5-jarige poppenmoeder

Voor een liefdevol eenoudergezin met drie kinderen zijn wij op zoek naar een gezin waar de twee jongsten kunnen komen spelen. In het leven van de moeder is veel veranderd en zij wil haar leven opnieuw opbouwen. Door haar lichamelijke klachten en te kort aan energie komt de moeder weinig buiten. Hierdoor zijn de kinderen ook veel thuis. De moeder maakt zich zorgen omdat met de kinderen iets leuks te doen in haar omstandigheid niet lukt. Zij gunt hen speelplezier, aandacht en een plek waar zij lekker kunnen spelen met andere kinderen. Ook wil zij graag dat de leefwereld van de kinderen groter wordt.

In deze oproep zoeken we een steungezin voor de dochter:
Het 5- jarige speelse meisje is een echte gastvrouw, heel sociaal en lekker actief.  Zij speelt graag de grote mensen wereld na en serveert met haar theeserviesje een ‘high tea’. Natuurlijk is zij ook een echte poppenmoeder maar zij knutselt ook graag, vindt voorlezen fijn en zij is gek op dieren. Het meisje houdt best wel van aandacht en het zal echt fijn zijn als zij in een gezin met meisjes kan komen spelen.

(meer…)

Vrolijke vriendjes gezocht voor leuke vrolijke jongen (7)

Voor een liefdevol eenoudergezin met drie kinderen zijn wij op zoek naar een gezin waar de twee jongsten kunnen komen spelen. In het leven van de moeder is veel veranderd en zij wil haar leven opnieuw opbouwen. Door haar lichamelijke klachten en te kort aan energie komt de moeder weinig buiten. Hierdoor zijn de kinderen ook veel thuis. De moeder maakt zich zorgen omdat met de kinderen iets leuks te doen in haar omstandigheid niet lukt. Zij gunt hen speelplezier, aandacht en een plek waar zij lekker kunnen spelen met andere kinderen. Ook wil zij graag dat de leefwereld van de kinderen groter wordt.

In deze oproep zoeken we een steungezin voor de zoon:
De sportieve jongen van 7 jaar, die stoer buiten voetbalt of trampoline springt, kan daarentegen ook heel rustig zijn en zichzelf vermaken. Hij kan erg genieten van voorlezen of van het samen lezen, iets wat hij nog best lastig vindt. De jongen is wat onzeker en vraagt niet veel aandacht maar wordt gestimuleerd mee te doen in een gezin met jongens van zijn leeftijd of iets ouder, waar hij fijn mee kan spelen en zich aan op kan trekken.

(meer…)

Helpende hand voor jongensgezin! (9 en 6 jaar)

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een levendig gezin met drie zonen in de basisschool leeftijd een steungezin. De alleenstaande moeder en haar kinderen vormen samen een warm en hecht gezin. De moeder heeft door lichamelijke problemen tijd voor zichzelf nodig om weer op te kunnen laden.

De tweeling (9) is leergierig, ondernemend, ze houden beiden van buiten zijn en van de natuur. Computeren, samenspelen, spelletjes doen, lekker op stap, dat vinden ze leuk.

De jongste zoon (6) heeft een brede interesse en vraagt van alles. Hij is gek op dieren en neemt spelenderwijs veel kennis op van alles wat om hem heen gebeurt.  Hij is gek op verzamelen en knutselen. Bij het buitenspelen is het fijn als iemand een oogje in het zeil houdt.
Alle drie de jongens krijgen flexibel onderwijs en zijn actief bij een sportclub.

(meer…)

Gezocht: Warm en liefdevol steungezin voor een jongen (12)

Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Zij zit nu in een fase om de beperkingen te accepteren. Haar energie is zeer beperkt en het lukt de moeder niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin, hij is voor zijn werk veel van huis. Een gezin waar de kinderen fijn kunnen spelen en zij dat extra stukje aandacht krijgen dat ze verdienen, zal voor hen een oplossing zijn. Een plek waar structuur, duidelijkheid en geduld vertrouwd is.

(meer…)

Leuk gezin gezocht voor vrolijke sportieve jongen van 8 jaar

Voor een liefdevol eenoudergezin met een zoon en een dochter, zijn wij nog op zoek naar een steungezin voor de jongen. Voor de dochter is al een gezin gevonden.

De moeder en haar kinderen vormen een warm en hecht gezin. Het gezin heeft een moeilijke tijd achter de rug en de moeder heeft veel te verwerken gehad. Nu zij haar leven weer aan het opbouwen is en ook weer balans in haar werk zoekt, maakt zij zich zorgen of zij wel de kinderen de aandacht kan geven die zij nodig hebben. Daarom zoekt zij ook voor haar zoon een warm steungezin waar hij fijn kan spelen en aandacht krijgt.

(meer…)

Gezocht: steungezin voor twee natuurontdekkers van 10 en 7 jaar

Voor een liefdevol maar overbelast tweeoudergezin met drie kinderen zoeken we een warm en stabiel steungezin.

Binnen een paar jaar veranderde door ziekte en pijn het leven van de altijd actieve moeder. Haar energie is zeer beperkt en het lukt haar niet om de kinderen dat stukje extra te geven wat zij nodig hebben. Zij heeft zelf rust nodig en tijd om op adem te komen. De vader draagt zo goed als hij kan zijn steentje bij aan het gezin maar is voor zijn werk veel van huis. We zoeken daarom een steungezin waar deze twee jongens fijn kunnen spelen en wat extra aandacht krijgen.

(meer…)

Wie wil moeder met jonge baby wegwijs maken?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol en vriendelijk gezin uit Ethiopië zijn wij op zoek naar een maatje voor de moeder. Het gezin bestaat uit vader en moeder en drie jonge kinderen, een dochter van negen, een zoon van acht en een babydochter van enkele maanden. Hun spreektaal hier is Engels/Nederlands.

De moeder van het gezin is geïnteresseerd in andere culturen. Zij houdt van reizen en in de buitenlucht zijn. Haar netwerk is klein en ze kent nog niet zo goed de weg in Nieuwegein. Het zou geweldig zijn als de moeder met haar baby een maatje heeft die haar wegwijs kan maken en die bijvoorbeeld meegaat naar het consultatiebureau, gemeentehuis of kinderboerderij enz.  In het contact kan zij Nederlands spreken en opkomende vragen over het opvoeden in deze cultuur delen. Het gezin, dat nog zeer weinig mensen kent, vindt het ook fijn dat door nieuw contacten hun kennissenkring groter wordt.

(meer…)

In welk kasteel is deze kleine prinses welkom?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een moeder met een dochter van vijf zoeken wij een steungezin in Nieuwegein waar het meisje mag komen spelen. Er is veel gebeurd in het leven van de moeder waaronder het verlies van haar beide ouders toen zij zelf net moeder werd. Ze heeft mede daardoor het gevoel dat ze er alleen voor staat in de opvoeding. Omdat ze in een klein kringetje leven gunt ze haar dochtertje een fijne plek waar ze zich thuis voelt en onbezorgd kan spelen. Tegelijkertijd geeft het de moeder ruimte om de rouw te verwerken en bij kan tanken.

Haar dochter van vijf is vrolijk en zeer creatief.  Ze maakt cadeautjes voor haar moeder of de juf alsof ze iedere week jarig zijn. Ze gaat aan de slag met papier, lijm of verf en heeft een hele serie prinsesjes van slijm gemaakt. Ze houdt van dieren en is dol op haar kitten. Het meisje weet wat ze wil en is best slim voor haar leeftijd. Zij sluit makkelijk aan bij iets oudere kinderen. Drukke kinderen passen minder bij haar. In nieuwe situaties kijkt ze een beetje de kat uit de boom, maar zodra ze zich thuis voelt dan is het een vrolijk kind.

(meer…)

Warm steungezin voor gevoelig meisje van negen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een knus maar erg overbelast gezin met vier kinderen zoeken we een steungezin waar de dochter van 9 jaar in het weekend een dagdeel mag komen spelen.
De moeder heeft veel meegemaakt. Zij wordt hiervoor begeleid waardoor het nu iets beter gaat, iets wat zij graag wil vasthouden. De vader neemt zoveel mogelijk gezinstaken voor zijn rekening. Het is best pittig om dit naast zijn werk vol te houden. De moeder gunt haar kinderen buiten het eigen gezin een fijne plek waar zij onbezorgd kind kunnen zijn. Tegelijkertijd hebben de ouders zo wat ruimte voor zichzelf hebben om tot rust te komen.

Voor de dochter (9) zoeken wij een gezin waar zij heerlijk kan spelen en de volle aandacht krijgt. Het meisje is gevoelig en heel sociaal. Zij speelt het liefst met wat oudere kinderen en gaat te veel drukte uit de weg. Zij kan heerlijk samen spelen maar ook in haar eentje en vindt knutselen fijn, net als Playmobil en haar paarden spulletje. Zijn jullie dat gezellige steungezin dat dit meisje een fijne speelplek kan bieden?

(meer…)

 

 

 

Tips in Nieuwegein

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten