Voor een moeder met een jongen van 8 jaar zoekt Buurtgezinnen.nl ondersteuning in het weekend of tijdens studiedagen.

Door de fysieke beperking waarmee haar zoon geboren is en daarna een scheiding, is er veel op het bordje van deze moeder terecht gekomen. Voor deze moeder heeft alles in het teken gestaan van de gezondheid en zorg voor haar zoon.

Langzaam aan ontstaat er ruimte om naast de zorg en opvoeding voor haar zoon, haar leefwereld wat groter te maken. De moeder wil graag aan het werk gaan onder schooltijd. Tijdens studiedagen, vakanties of soms in het weekend zou de moeder geholpen zijn met een liefdevol gezin waar haar zoon lekker kan komen spelen.

Het jongetje heeft een normale intelligentie en kan zich met zijn kleine rolstoel goed door het leven rollen. Hij staat vrolijk in het leven en maakt makkelijk contact met andere kinderen, is dol op spelletjes kan ook heerlijk spelen. Hij beschikt over een rijke fantasie. Deze jongen zit op een speciale basisschool voor kinderen met een lichamelijke beperking en daarom is het voor hem ook fijn om zijn leefwereld wat uit te breiden. Om zo ook in contact te komen met kinderen die juist niet in een rolstoel zitten.

Om dit gezin verder te helpen in de toekomst, zou het fijn zijn als er een lief gezin is met kinderen tussen de 6-9 jaar waar deze jongen 2 dagdelen in de maand mag komen spelen en op studiedagen.

Profiel steungezin

Wij zoeken een steungezin dat:

  • 2x per maand het jongetje een warme plek kan bieden
  • woonachtig is in Ede (moeder beschikt over eigen vervoer)
  • flexibel is en hem ook op studiedagen op kan vangen

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Nienke van der Kaaij, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Ede, via nienke.vdkaaij@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-39.21.35.69

Aanmelden 

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.