Buurtgezinnen zoekt voor een alleenstaande vader van een zoon en twee dochters (van bijna 9 en 11 jaar) een liefdevol steungezin.

De vader is zeer recentelijk alleen voor de opvoeding van zijn drie kinderen komen te staan. De moeder van het gezin was de drijvende kracht achter dit gezin. De vader worstelt nu met een nieuwe balans vinden tussen de zorg en aandacht voor zijn kinderen, de loyaliteit naar zijn werk en zijn verdriet om het verlies van zijn vrouw.

Het gezin wordt liefdevol omringt door enkele familieleden. Zij ondersteunen daar waar mogelijk. Het zou fijn zijn om naast de familie ook een ander gezin te hebben waar de vader op terug kan vallen.

Deze twee spontane meiden vinden het heerlijk om buiten te spelen. Zo is de oudste graag in de natuur en dol op hutten bouwen. De jongste vindt het leuk om te tekenen en te knutselen. Beide meisjes houden ervan om te bakken. Ook zijn zij erg sportief en zitten ze op turnen en de scouting. Daarnaast vinden ze allerlei sportieve activiteiten zoals bijvoorbeeld skeeleren en freerunning leuk.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Sliedrecht dat:

  • Minimaal een dagdeel per week beschikbaar is. De voorkeur van het gezin gaat uit naar de vrijdagmiddag.
  • Zo nu en dan ongeveer een uurtje standby wil staan als de meisjes alleen met hun grote broer thuis zijn.
  • Kinderen heeft in de leeftijd van de meisjes.
  • Bij voorkeur woonachtig is in de Werenbuurt of een direct naastgelegen wijk.

Bijzonderheden:

  • De jongste dochter is gek op trampoline springen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Annette van Hofwegen, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Sliedrecht, via Annette@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-14629487

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.