Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op zoek naar een steungezin voor een 11-jarig meisje uit Montfort.
Ze zit in groep 8 en is een bezige bij: ze speelt een instrument, houdt van dieren, tekent heel erg goed, vindt spelletjes spelen leuk en is graag buiten bezig. Soms speelt ze nog met poppen, maar tegelijkertijd zijn de eerste pubertrekjes ook zichtbaar.
Ze is nergens bang voor en durft rustig te gaan tokkelen!

Helaas maakt het gezin een moeilijke tijd door sinds bekend is dat de moeder van het meisje ongeneeslijk ziek is. De moeder probeert haar dochter hiervoor te beschermen en zoveel mogelijk kind te laten zijn. Maar ze heeft zelf niet altijd voldoende energie voor haar dochter. Daarnaast gunt de moeder haar dochter een fijn gezin waar ze lekker onbezorgd kind kan zijn. Het is fijn als het meisje bij het gezin terecht kan op de goede en minder goede dagen van moeder. De moeder hoopt op deze manier ook het netwerk van het meisje uit te breiden. Voor nu, maar ook voor het moment dat zij er zelf niet meer zal zijn.

Profiel steungezin

Wij zijn op zoek naar een gezin:

  • Voor 1 dagdeel per 2 weken (dagen in overleg).
  • Uit Montfort of 1 van de omliggende dorpen (dorpskernen buiten Roerdalen worden ook uitgenodigd te reageren).
  • Met 1 of meerdere kinderen tussen 9 en 14 jaar.
  • Huisdieren zijn geen probleem.

Denk je dat jouw gezin dit meisje een fijne plek kan bieden? Meld je dan aan als steungezin via onze website. Je mag ook contact opnemen met de coördinator van gemeente Roerdalen: mariekeraijmakers@buurtgezinnen.nl of 06-33838255.