Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt voor een vrolijke jongen van 8 jaar een steungezin. Zijn moeder is een alleenstaande ouder en komt uit Eritrea. Als gezin wonen ze nu drie jaar in Wageningen en hebben alles op alles gezet om zich hier thuis te voelen. Voor de moeder is dit best pittig, met drie kinderen in een vreemd land een nieuw bestaan opbouwen. Daardoor heeft ze niet altijd de energie om met de kinderen naar buiten te gaan, wat ze wel zou willen.

Deze zachtaardige, zorgzame jongen heeft weinig vriendjes en is vaak thuis . Daar kijkt hij veel tv en speelt hij met zijn zussen. Maar het liefst zou hij meer naar buiten willen om lekker te voetballen met jongens van zijn leeftijd. Op dinsdag en vrijdag gaat hij naar zwemles van 17:45 tot 18:15 uur. Als er een steungezin is dat hem daar zou kunnen brengen zou dat helemaal geweldig zijn!

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Wageningen:

  • Waar deze jongen in de middag uit school mag komen spelen zodat moeder even andere dingen kan doen of rustig haar werk kan afronden. Het liefst op dinsdag of vrijdag zodat hij ook naar zwemles gebracht kan worden.
  • Dat respect heeft voor de islamitische geloofsovertuiging en daar ook rekening mee wil houden bij het eten.

Bijzonderheden:

  • De moeder vindt het belangrijk dat haar zoon meer contacten krijgt en dat hij op een veilige plek met andere jongens buiten kan spelen.