IJsselstein 2018-05-11T09:27:41+00:00

Gestart: januari 2016

ijsselstein 300

Gestart: mei 2018

Coördinator:
Margret van Paassen

Margret van Paassen 175px

Bereikbaar via: 06-20959015 of margret@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in IJsselstein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente IJsselstein en Lopik steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via margret@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezellig weekendgezin gezocht voor vrolijke jongen van 11

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen IJsselstein zoekt een speelgezin voor een lieve en sociale jongen van 11 voor één of twee keer per maand een dag in het weekend. Een alleenstaande moeder met twee thuiswonende kinderen van 11 en 6 heeft veel meegemaakt en komt langzamerhand in wat rustiger vaarwater. Het zou haar goed doen om af een toe een dagje voor zichzelf te hebben om bij te tanken en dingen te verwerken, zodat ze de betrokken moeder kan blijven die ze is.
In welk gezellig gezin met kinderen is haar zoon 1 à 2 keer per maand een dag welkom? De jongen is behulpzaam, opgewekt en wat introvert. Hij houdt van paardrijden, zwemmen, fietsen, buiten spelen, tv kijken, spelletjes doen en knutselen. Af en toe doet hij een boodschap in de buurt of chillt hij lekker op de bank als ie moe is.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor vrolijk jongetje van drie

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een dochter van 14 en een zoontje van 3, een moeder met een chronische auto immuunziekte en een vader die alle ballen in de lucht probeert te houden zoeken we een steungezin of opa en oma voor hun zoontje. De moeder ligt tijdens de aanvallen 24 uur per dag plat, soms zijn de aanvallen zo heftig dat zij opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Familie springt al jaren bij, maar ook daar begint de belasting van mantelzorg zwaar te drukken. Welk steungezin wil deze ouders een beetje lucht geven door het jongetje een middag per week op te vangen? En indien mogelijk wat flexibelere opvang bieden tijdens een ziekenhuisopname? Het is een vrolijk jongetje, extravert, voelt zich snel op zijn gemak, luistert goed, vindt het leuk om met anderen te spelen, maar kan zichzelf ook uitstekend vermaken.

(meer…)

Gezellige en lieve moeder gezocht voor meisje van zeventien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit meisje heeft haar hele leven bij haar moeder en zusje gewoond. Een half jaar geleden is ze verhuisd naar Nederland om te studeren en woont nu bij haar vader en twee broers. De overgang is groot. Een nieuw land leren kennen en van een vrouwengezin naar een mannengezin. Ze mist heel erg een vertrouwde band met een moederfiguur, met wie ze allerlei dingen kan bespreken en bij wie ze zich thuis voelt. Ze is lief, rustig en kijkt graag de kat uit de boom. Maar als ze vertrouwd is met iemand dan voelt ze zich vrij. Ze houdt van wandelen, films kijken, uitgaan, dansen, zingen, koken en lekker eten. Ze volgt een opleiding zorg en dienstverlening. Welke moeder vindt het leuk om een band op te bouwen met deze jonge vrouw, waardoor ze er minder alleen voor komt te staan en met wie ze ook haar toekomstplannen qua studie en werk kan bespreken?

(meer…)

Gezellig en stabiel pubergezin gezocht voor meisje van veertien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een klein gezin bestaande uit een alleenstaande moeder en een dochter van veertien heeft veel meegemaakt, waardoor er tussen moeder en dochter regelmatig spanningen zijn. Het meisje heeft zich wat teruggetrokken, zit veel met haar muziek op haar hoofd in haar favoriete stoel en zou het fijn vinden om een dagdeel per week mee te draaien in een ander gezin met kinderen van middelbare school leeftijd. Lekker ontspannen wat kletsen, een spelletje doen, lol maken, een filmpje kijken. Ze houdt van dieren, in het bijzonder van honden en paarden. Ze heeft vroeger veel paard gereden en verschillende sporten gedaan (zwemmen, korfbal, atletiek, hardlopen). Welk pubergezin wil dit meisje warmte, gezelligheid, vertrouwen en duidelijkheid bieden, zodat zij weer wat tot zichzelf kan komen?

(meer…)

Steungezin of opa en oma gezocht voor vrolijke jongen van zeven

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een knus, maar erg overbelast gezin, zoeken we een steungezin waar hun zoon van zeven één of twee keer in de week na schooltijd zou kunnen spelen. De moeder is langdurig ziek en bedlegerig, waardoor zij tot haar verdriet zeer beperkt is in het verzorgen van en spelen met haar zoon. De vader werkt fulltime en heeft daarnaast veel huishoudelijke en opvoedtaken op zijn schouders. Het gaat om een sociale en leergierige jongen, die gek is op lezen, gemakkelijk vriendjes maakt en zich uitstekend kan vermaken met buitenspelen, voetballen, bordspelletjes, lego en playmobile.

Hij vindt het fijn om na schooltijd even rustig bij te komen en vindt jongere kinderen erg leuk om mee te spelen en een beetje voor te zorgen. Zijn jullie een gezin dat ruimte heeft voor deze lieve jongen? Dan komen we graag in contact met je. Voor meer informatie kun je bellen naar coördinator Margret van Paassen 06 – 2095 9015 of je kunt je direct aanmelden op deze site.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor een lieve jongen van vijf

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder, een autistische zoon van 13 en een verlegen jongetje van vijf zoeken we een warm en stabiel steungezin. De jongen zit in groep 2 en hij houdt van creatieve dingen als tekenen, knippen en plakken, heerlijk buitenspelen en van auto’s en treinen. Hij heeft veel verbeeldingskracht en bedenkt hele verhalen als hij speelt. Op dit moment speelt hij vaak met meisjes maar in zijn vorige steungezin (die wegens mantelzorg in de eigen familie helaas moest stoppen) speelde hij ook heel leuk met een jongen van 7. Voor zijn ontwikkeling is het erg belangrijk om met andere kinderen te leren spelen, zijn verlegenheid te overwinnen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Voor deze knul is een duurzame band heel belangrijk. Bij welk gezin met kinderen in de leeftijd tussen vier en acht, kan hij wekelijks een middag na schooltijd komen spelen? Meld je aan op onze website.

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht voor meisje van tien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder met een zoon met een verstandelijke beperking en een dochter van tien zoeken we een warm en stabiel steungezin. Het meisje is sociaal, hulpvaardig, wat verlegen en heeft weinig vriendinnetjes. Maar als ze zich eenmaal op haar gemak voelt dan babbelt ze gezellig over van alles en nog wat. Ze heeft een brede belangstelling (ruimte, planeten, archeologie), waarin haar moeder haar onvoldoende kan stimuleren. Ze is creatief, houdt van tekenen, shoppen, met haren en nagels bezig zijn en is gek op dieren (honden, katten, paarden, hamsters, vissen) en de verzorging ervan.

(meer…)

Liefdevolle steunmoeder of oma gezocht voor babymeisje

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een jong gezin met een baby van bijna twee maanden zoeken we een liefdevolle, ervaren moeder of oma in IJsselstein. De ouders hebben veel meegemaakt het afgelopen jaar en hebben geen familie in de buurt waar ze op terug kunnen vallen, ze staan er vooral alleen voor. Daarbovenop kwam een gecompliceerde bevalling, die de baby en de jonge ouders veel extra stress hebben gegeven. De moeder is een kranige vrouw, die veel tegenwind in haar leven heeft gehad.  Het is voor  haar psychische en lichamelijke gezondheid belangrijk om af en toe een moment voor zichzelf te hebben.

(meer…)

Steungezin gezocht voor creatief meisje van elf

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een alleenstaande vader en vier kinderen, zoeken we een warm en stabiel steungezin voor een meisje van elf. Door afwijkende werktijden kan hij niet altijd de aandacht en regelmaat bieden die hij graag zou willen en zijn de kinderen vaak op zichzelf aangewezen. Het meisje zelf zou het heel gezellig vinden om in een ander gezin met kinderen mee te draaien. Ze vindt jongere kinderen ook erg leuk. Ze is een rustig en vrolijk meisje, dat zich zelf goed kan vermaken. Ze houdt van tekenen, knutselen, zingen, spelletjes doen, make-uppen, dansen en films kijken. Ze is meer een binnen dan een buitenkind. Op school doet ze het goed en ze houdt van lezen en geschiedenis. In welk gezin is dit vrolijke meisje een dagdeel per week welkom? Voor meer informatie bel Margret van Paassen 06 – 2095 9015 of meld je aan via ons website.

(meer…)

Wie laat sociaal, slechtziend jongetje van vijf de wereld zien?

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een 5 jarige jongen die heel makkelijk contact maakt en geïnteresseerd is in techniek zoeken we een ouder, die hem de wereld van dichtbij laat zien. Hoe ziet een tractor eruit, een auto, hoe sla je een spijker in een plank? Deze jongen moet overal dichtbij staan om zich er een beeld van te vormen. Wat een ander op 10 meter afstand herkent als een auto, dat ziet hij pas als hij er twee meter vandaan is. (meer…)

 

 

Tips in IJsselstein

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Ijsselstein maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Informele ontmoetingen met andere ouders

 

  • in buurthuis Xperience in Achterveld iedere vrijdagochtend
  • in de Paulusschool iedere maandagochtend

zie facebookpagina

(meer ouders ontmoeten in IJsselstein)
waar: in de bibliotheek
wanneer: iedere eerste vrijdagochtend van de maand
meer info: website

Marokkaanse moeders ontmoeten elkaar in Studio 10
waar: iedere maandagochtend

Taalontwikkeling bij jonge kinderen
stichting-pulse-ijsselstein

Op de voorschool (ook wel VVE genoemd) spelen peuters van 2 ½ tot 4 jaar minstens drie dagdelen per week. Al spelenderwijs leert je peuter samen met leeftijdsgenootjes. Terwijl je kind een hele leuke tijd heeft, wordt er ook aan zijn of haar ontwikkeling gewerkt. Er is aandacht voor taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Gedurende een aantal weken komt er iemand bij je thuis voorlezen voor je kind(eren) en samen met jou meer te leren spelen met taal.
meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten