IJsselstein 2018-12-06T15:40:47+00:00

Gestart: januari 2016

ijsselstein 300

Gestart: mei 2018

Coördinator:
Margret van Paassen

Margret van Paassen 175px

Bereikbaar via: 06-20959015 of margret@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in IJsselstein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente IJsselstein en Lopik steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via margret@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Weekend steungezin / opa en oma gezocht voor twee jongens van vier en zeven

Een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder en haar twee zoons van vier en zeven heeft een paar turbulente jaren achter de rug maar zijn hun optimisme, blijdschap en gevoel voor humor desondanks niet kwijt geraakt. De moeder wil graag haar leven weer opbouwen, een studie doen en werk vinden. Beide jongens zijn qua karakter tegengesteld aan elkaar. De oudst vraagt de nodige aandacht wat soms ten koste gaat van de aandacht voor de jongste. Ze maken allebei makkelijk contact, vinden het heerlijk buiten te spelen, naar een speeltuin/ kinderboerderij te gaan, spelletjes te doen, knutselen, met auto’s te spelen en te puzzelen. Omdat het sociale netwerk rondom het gezin heel klein is, gunt zij het de jongens dat er ook andere volwassenen in hun leven met wie ze een goede band hebben en wat extra aandacht en liefde krijgen.

Zijn jullie een gezin / opa en oma waar deze jongens 1 à 2 keer per maand een dag in het weekend welkom zijn? Soms de jongens apart en soms samen? Dat zou geweldig zijn en bijdragen om dit gezin wat extra stabiliteit te geven waardoor zowel kinderen als moeder positief verder kunnen in de toekomst.

(meer…)

Betrokken vader / actieve opa gezocht voor jongen van acht

Een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder en twee kinderen van vijf en acht heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar rooit het nu aardig. De oudste jongen van acht heeft het echter heel moeilijk met het feit dat hij zijn vader niet meer ziet. Zijn gevoel van zelfvertrouwen en veiligheid is daardoor aangetast. Toen ik hem vroeg wat ik kwam doen antwoordde hij: een leuke man voor me zoeken! Hij zou het fantastisch vinden om een dagdeel in het weekend door te brengen met een leuke man (leeftijd niet belangrijk) en samen dingen te ondernemen of gewoon gezellig op de bank een filmpje kijken of een boek lezen. De jongen is behulpzaam, sociaal, heeft gevoel voor taal, doet het goed op school en heeft brede interesses, zoals lezen, muziek, knutselen, buitenspelen, streetdance, koken/bakken, speeltuin, bos, voetballen en bowlen. In grotere groepen met leeftijdgenoten vindt hij het moeilijk. Zijn moeder gunt hem het contact met een vader / opa figuur ontzettend, zodat hij kan ervaren hoe het ook anders kan. Ben jij de man die een band met deze leuke knul wil opbouwen?

(meer…)

Gezellig pubergezin in IJsselstein gezocht voor een lief meisje van veertien

Voor een creatief meisje van veertien zoeken we een warm steungezin met bij voorkeur een dochter van middelbare school leeftijd (12 tot 15 jaar). Deze jongedame is lief, zorgzaam, creatief en gevoelig voor sfeer. Ze vindt heel veel dingen leuk zoals tekenen, diamond painting, dieren, samen iets doen, beetje kletsen, bakken, (leren) koken, film kijken, badmintonnen en zwemmen. Ze wil heel graag contact met een meisje van haar leeftijd, maar voelt zich ook een beetje onzeker bij het maken van nieuwe contacten en heeft wat tijd nodig om het vertrouwen te laten groeien. Ze heeft ambitie en wil graag haar HAVO diploma halen, maar het is best pittig. Dus samen huiswerk maken en/of een beetje hulp krijgen van een steunouder zou ook mooi zijn! In welk gezin is dit meisje een middag per week welkom na schooltijd, kan ze plezier hebben en haar vleugels uitslaan?

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht in Lopik voor vrolijk meisje van tien

Voor een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder met vier kinderen, zoeken we een warm en stabiel gezin voor haar dochter van tien. De moeder is net bevallen van een baby, die veel aandacht vraagt. Daarnaast heeft zij een zoon die verstandelijk beperkt is een ook veel aandacht vraagt. Het meisje is heel sociaal en zorgzaam, helpt haar broertje met allerlei dingen die hij niet kan en helpt haar moeder ook met de nieuwe baby. De moeder gunt haar dochter een plek in een ander gezin waar ze lekker kan spelen, ontspannen kind kan zijn, waar zij wat extra aandacht krijgt en nieuwe ervaringen op kan doen. Het meisje is een gezellig babbelaar, houdt enorm van tekenen, knutselen en taarten bakken, maar ze kan soms ook onzeker zijn en plotseling verdrietig. In welke gezin met kind(eren) van haar leeftijd of iets ouder is dit meisje een middag per week na school welkom?

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor vrolijk meisje van bijna vier

Een alleenstaande moeder met twee dochters van twee en vier woont sinds kort in IJsselstein en heeft hier nog weinig netwerk. Het jonge gezin heeft veel mee gemaakt en de moeder wil graag hier een nieuw leven op bouwen en zit vol plannen qua werk en studie. Ze is een liefdevolle moeder en gunt het haar oudste dochter zo, dat ze met leeftijdsgenootjes kan spelen. Dat lukt niet waar ze nu wonen. Het meisje maakt makkelijk contact, babbelt gezellig, is dol op buiten spelen, voetballen, kleien, knutselen en voorgelezen worden. Door de spanningen van het afgelopen jaar is er een taalachterstand ontstaan, die met extra ondersteuning al goed is ingelopen.
In welk gezin met jonge kinderen is dit meisje een middag per week welkom om lekker te spelen, wat extra aandacht te krijgen en spelenderwijs haar taal te verbeteren?

(meer…)

Gezellig pubergezin gezocht voor vrolijk meisje van 17 met verstandelijke beperking

Dit meisje is opgegroeid samen met haar jongere broer in een rustig, creatief en liefdevol gezin. Omdat ze in Utrecht op school zat heeft ze weinig vriendjes en vriendinnetjes in IJsselstein en gunnen haar ouders haar een wat grotere wereld, in de vorm van een vrolijk dynamisch gezin met andere pubermeisje(s). Een gezin waar ze zich zelf kan zijn, een andere sfeer kan ervaren en gewone puberdingen kan doen. Chillen op de bank, muziek luisteren, spelletje doen, film kijken, boodschappen doen of iets koken of bakken.

Ze staat vrolijk in het leven, houdt van grapjes en plagen, is van nature rustig en geen grote prater, maar haar hart en ogen spreken boekdelen. Ze houdt van tekenen, kleuren, spelletjes doen, basketball, Ipad en is een echte drummer. Hoe meer ze zich op haar gemak voelt, des te meer laat ze zich zelf zien. In welk gezin is dit vrolijke meisje één à twee keer per maand een paar uurtjes in het weekend welkom?

(meer…)

Steungezin gezocht voor sociale jongen van 14

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen IJsselstein zoekt een warm en stabiel steungezin voor een hulpvaardige jongen van 14 waar hij een middag door de week welkom is. Hij heeft liefdevolle ouders maar er zijn door diverse omstandigheden veel spanningen in huis. Zij gunnen hem graag een andere vertrouwde plek, waar hij ontspannen kind kan zijn en nieuwe ervaringen op kan doen. Zelf vindt hij nieuwe dingen ondernemen best spannend, maar het lijkt hem heel leuk om een middag per week naar een gezin met kinderen van zijn leeftijd of jonger toe te gaan. Hij gaat net zo makkelijk met meisjes als met jongens om en is sociaal, hulpvaardig, technisch en wat onzeker. Hij is wat jong voor zijn leeftijd en vindt het leuk om te voetballen, spelletjes te doen, te knutselen, te vissen en te computeren.

(meer…)

Weekend steungezin/opa en oma gezocht voor nieuwsgierige, levenslustige jongen van zeven

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een overbelast gezin met twee jongens van elf en zeven zoeken we een warm en stabiel steungezin/opa en oma voor de jongste van zeven. Beide jongens zijn qua karakter tegengesteld aan elkaar en vragen allebei extra zorg en aandacht. De ouders bieden die ook met liefde, hetgeen niet wegneemt dat weekenden en vakanties voor het gezin vaak stressvol zijn. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun jongste zoon van zeven in het weekend wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen is sociaal, maakt makkelijk contact, speelt graag buiten, houdt van dieren, zwemmen, fietsen en de wereld verkennen. Welke gezin of opa/oma vindt het leuk deze jongen iets meer van de wereld te laten zien? Een autoritje is al bijzonder voor hem. Een gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor twee vrolijke kinderen van 4 en 6

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een lieve, alleenstaande moeder met een dochter van 6 en een zoon van 4 zoeken we een liefdevol en gezellig steungezin, waar wellicht de kinderen al uit huis zijn. Het gezin heeft veel meegemaakt en is nu in rustiger vaarwater terecht gekomen. De moeder is zeer betrokken bij haar kinderen, heeft wat problemen met haar gezondheid en is druk bezig met werk zoeken. Er blijft echter geen tijd over voor het verwerken van alle gebeurtenissen en om even op adem te komen. Daarnaast gunt ze haar kinderen het warme contact en de aandacht van een opa en oma waar ze in het weekend welkom zijn. De kinderen zijn vrolijk, sportief en houden van knutselen, buiten spelen en spelletjes doen. Bij welk gezin zijn deze open in het leven staande kids één maal per 2 of 3 weken een dag in het weekend welkom?

(meer…)

Gezellig weekendgezin gezocht voor vrolijke jongen van 11

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen IJsselstein zoekt een speelgezin voor een lieve en sociale jongen van 11 voor één of twee keer per maand een dag in het weekend. Een alleenstaande moeder met twee thuiswonende kinderen van 11 en 6 heeft veel meegemaakt en komt langzamerhand in wat rustiger vaarwater. Het zou haar goed doen om af een toe een dagje voor zichzelf te hebben om bij te tanken en dingen te verwerken, zodat ze de betrokken moeder kan blijven die ze is.
In welk gezellig gezin met kinderen is haar zoon 1 à 2 keer per maand een dag welkom? De jongen is behulpzaam, opgewekt en wat introvert. Hij houdt van paardrijden, zwemmen, fietsen, buiten spelen, tv kijken, spelletjes doen en knutselen. Af en toe doet hij een boodschap in de buurt of chillt hij lekker op de bank als ie moe is.

(meer…)

 

 

Tips in IJsselstein

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Ijsselstein maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Informele ontmoetingen met andere ouders

 

  • in buurthuis Xperience in Achterveld iedere vrijdagochtend
  • in de Paulusschool iedere maandagochtend

zie facebookpagina

(meer ouders ontmoeten in IJsselstein)
waar: in de bibliotheek
wanneer: iedere eerste vrijdagochtend van de maand
meer info: website

Marokkaanse moeders ontmoeten elkaar in Studio 10
waar: iedere maandagochtend

Taalontwikkeling bij jonge kinderen
stichting-pulse-ijsselstein

Op de voorschool (ook wel VVE genoemd) spelen peuters van 2 ½ tot 4 jaar minstens drie dagdelen per week. Al spelenderwijs leert je peuter samen met leeftijdsgenootjes. Terwijl je kind een hele leuke tijd heeft, wordt er ook aan zijn of haar ontwikkeling gewerkt. Er is aandacht voor taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Gedurende een aantal weken komt er iemand bij je thuis voorlezen voor je kind(eren) en samen met jou meer te leren spelen met taal.
meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten