IJsselstein2019-09-11T10:38:21+01:00

Gestart: januari 2016

ijsselstein 300

Coördinator:
Margret van Paassen

Margret van Paassen 175px

Bereikbaar via: 06-20959015 of margret@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in IJsselstein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente IJsselstein en Lopik steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via margret@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Warm steungezin gezocht voor lief meisje van 10

Een liefdevol gezin met een vader, moeder en twee dochters van 13 en 10 heeft de afgelopen jaren veel voor hun kiezen gehad. Steeds meer komt er orde op zaken en zicht op wat er nodig is.

Hun jongste dochter is een lief, rustig en kwetsbaar meisje. Ze is creatief en fantasierijk en verzint prachtige verhalen bij een tekening of legobouwsel. Ze houdt van bakken, koken, dieren, solderen en knutselen. Ook spelletjes doen vindt ze leuk, maar niet te lang omdat ze het lastig vindt om zich lang te concentreren. Ze babbelt graag bij een gezellig kopje thee. Haar ouders gunnen haar graag een plek in een ander gezin waar ze lekker kan ontspannen, met andere kinderen kan spelen en al spelenderwijs kan ontdekken wat ze wil en wat ze leuk vindt.

Zijn jullie het gezin met ruimte in het hart voor dit lieve meisje, waardoor zij haar vleugels verder uit kan slaan? Dan komen we graag in contact met jullie!

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht voor lief meisje van 13

Dit meisje is samen met haar ouders en zusje vijf jaar geleden naar Nederland gekomen. De overgang naar een nieuw land en school was voor haar best pittig. Ze zit nu in groep 8, spreekt vrij goed Nederlands, maar voelt zich verlegen en is bang om fouten te maken. Dat belemmert haar soms om contact te maken en dingen te ondernemen. Ze houdt van sport, bakken, knutselen, tekenen, lezen en buiten spelen. Ze zou het ontzettend leuk vinden om 1x per week naar een gezin te gaan met een meisje van rond haar leeftijd (tussen de 11 en 13). Om zich thuis te kunnen voelen is het voor haar fijn als er geen oudere jongens zijn in het gezin. Haar ouders gunnen haar ook een fijne plek waar ze zich verder kan ontplooien en nieuwe ervaringen op kan doen. Zijn jullie dat gezin waarin dit meisje welkom is en haar vleugels verder uit kan slaan?

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor creatief meisje van negen

Voor een creatief, warm en wat ongeordend gezin met een moeder en dochter van negen zoeken we een warm en stabiel steungezin. De moeder heeft vanaf het begin alleen de verantwoordelijkheid gedragen voor haar dochter en het alleen opvoeden valt haar zwaar. Haar familie kan weinig bijspringen en ze gunt haar dochter een tweede plek waar ze zich thuis voelt en nieuwe ervaringen op kan doen.

Bij welk gezin met een meisje van ongeveer dezelfde leeftijd (tussen 8 en 10) is haar dochter welkom?  Het meisje doet het goed op school, is gevoelig, sociaal en vindt het heerlijk om met vriendinnetjes te spelen. Ze houdt van knutselen, sieraden maken, buiten spelen, kletsen, spelletjes doen, filmpjes maken en turnen. Ze is een beetje verlegen en heeft wat tijd nodig om te wennen in nieuwe situaties.

Zijn jullie dat (misschien wel creatieve) gezin dat dit meisje zowel liefde als duidelijkheid kan bieden en waar zij een dagdeel per week welkom is?  Dan komen we graag in contact met jullie!

(meer…)

Gezellig pubergezin gezocht voor vrolijk meisje van 17 met verstandelijke beperking

Dit meisje is opgegroeid samen met haar jongere broer in een rustig, creatief en liefdevol gezin. Omdat ze in Utrecht op school zat heeft ze weinig vriendjes en vriendinnetjes in IJsselstein en gunnen haar ouders haar een wat grotere wereld, in de vorm van een vrolijk dynamisch gezin met andere pubermeisje(s). Een gezin waar ze zich zelf kan zijn, een andere sfeer kan ervaren en gewone puberdingen kan doen. Chillen op de bank, muziek luisteren, spelletje doen, film kijken, boodschappen doen of iets koken of bakken.

Ze staat vrolijk in het leven, houdt van grapjes en plagen, is van nature rustig en geen grote prater, maar haar hart en ogen spreken boekdelen. Ze houdt van tekenen, kleuren, spelletjes doen, basketball, Ipad en is een echte drummer. Hoe meer ze zich op haar gemak voelt, des te meer laat ze zich zelf zien. In welk gezin is dit vrolijke meisje één à twee keer per maand een paar uurtjes in het weekend welkom?

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht voor leuke knul van 17

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een sportieve jongeman die helemaal bezield is van zijn werk/opleiding als hovenier zoeken we een warm steungezin, waar hij één of twee keer per week na school welkom is. Op dit moment woont hij thuis maar het contact met zijn ouders verloopt niet goed, waardoor we op zoek zijn naar een plek waar hij lekker kan ontspannen, zijn verhaal en ei kwijt kan. Het is een jongen die makkelijk contact maakt, heel zelfstandig is en een duidelijk plan heeft voor de toekomst.  Hij werkt en sport (zwemmen en gevechtsport) veel omdat hij dat leuk vindt maar ook om zoveel mogelijk van huis te zijn. Voor uitgaan heeft hij geen tijd en het boeit hem ook niet zo.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor energieke jongen van 11

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Deze jongen van 11 (groep 8) zou het superleuk vinden om een middag per week bij een gezin te spelen met een jongen van zijn leeftijd. Hij heeft lastige jaren achter de rug. Op school zat hij helemaal niet lekker in zijn vel, waardoor het vriendjes maken er niet van kwam. Nu zit hij op een fijne school en woont nog niet zo lang in IJsselstein. Hij houdt van wandelen, fietsen, schaken, gamen, stoeien, muziek, spelletjes doen, bakken en koken en vindt het leuk om dingen met gereedschap te maken. Deze slimme en veelzijdige jongen gedijt goed in een omgeving waar zowel ruimte is als duidelijkheid. Hij verlangt naar een vertrouwensband, maar dat heeft wel tijd en aandacht nodig. Als het klikt zou het leuk zijn als hij af en toe een nachtje kan logeren.

Zijn moeder heeft er lange tijd alleen voor gestaan en woont sinds kort samen met haar vriend en zoon in IJsselstein. Omdat ze een intensief therapieprogramma is gestart, vraagt dat veel van haar en kan ze niet altijd de aandacht geven die ze graag zou willen. Ze gunt haar zoon wat extra aandacht en liefde van een ander gezin, waarin hij nieuwe ervaringen op kan doen.

Zijn jullie dat gezin waar deze jongen welkom en dat het leuk vinden om een band met hem op te bouwen?

(meer…)

Lieve moederfiguur gezocht voor parmantig meisje van vier

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een alleenstaande jonge moeder met een dochter van vier zoeken we een lieve moeder/oma figuur die haar een middag per week op zou kunnen vangen. Dit kleine gezin heeft veel meegemaakt de afgelopen vier jaar door de fysieke beperking waarmee haar dochtertje geboren is. Jaren van ziekenhuizen en operaties liggen nu achter hen. Het meisje staat vrolijk in de wereld, maakt makkelijk contact en is gek op school, knutselen en heeft een aanstekelijke fantasiewereld en een eigen willetje. Ze kan helemaal opgaan in haar zelfbedachte spel.

Voor de jonge moeder heeft alles in het teken van de gezondheid van haar dochtertje gestaan. Ze heeft ook geen tijd gehad om contacten op te bouwen in IJsselstein, waardoor het kringetje heel klein is. Er ontstaat langzaam tijd om voor haar zelf dingen te verwerken, met haar fysieke klachten aan de slag te gaan en weer een stukje eigen leven op te bouwen en haar werk weer op te pakken. Het is heel bijzonder om te zien over welke veerkracht zowel de moeder als dochter beschikken. Om dit gezin verder te helpen de toekomst in, zou het superfijn zijn als er een lieve moeder/oma dit meisje op dinsdag of vrijdagmiddag op zou kunnen vangen. Iemand die ruimte biedt voor spel, maar ook rust en op tijd eten (i.v.m. haar gezondheid).

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht voor vrolijke jongen van dertien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit samengestelde gezin bestaat uit een vader, bonusmoeder, een dochter van 15 en een zoon van dertien. De zoon woont sinds kort fulltime in IJsselstein. Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, waar hij nu al goed uit opgekrabbeld is en zou het heel leuk vinden om lekker te spelen met andere jongens. Ook zijn ouders vinden het fijn als zijn kringetje wat groter wordt. Omdat hij wat jong voor zijn leeftijd is sluit een gezin met een jongen van 11 of 12 jaar heel goed aan. Hij maakt makkelijk contact, is gek op dieren, zit op scouting en zelfverdediging. Verder houdt hij van spelletjes doen, lego, stripboeken lezen, muziek en mountainbiken. Hij is geen voetbaljongen en gedijt goed in een gezin waar zowel ruimte geboden wordt als duidelijkheid en structuur. Zijn jullie een gezin met een zoon van 11 of 12 (of juist weer wat ouder vanaf 15) waar deze sociale jongen welkom is en nieuwe ervaringen op kan doen?

(meer…)

Weekend steungezin / opa en oma gezocht voor twee jongens van vier en zeven

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een gezin bestaande uit een alleenstaande moeder en haar twee zoons van vier en zeven heeft een paar turbulente jaren achter de rug maar zijn hun optimisme, blijdschap en gevoel voor humor desondanks niet kwijt geraakt. De moeder wil graag haar leven weer opbouwen, een studie doen en werk vinden. Beide jongens zijn qua karakter tegengesteld aan elkaar. De oudst vraagt de nodige aandacht wat soms ten koste gaat van de aandacht voor de jongste. Ze maken allebei makkelijk contact, vinden het heerlijk buiten te spelen, naar een speeltuin/ kinderboerderij te gaan, spelletjes te doen, knutselen, met auto’s te spelen en te puzzelen. Omdat het sociale netwerk rondom het gezin heel klein is, gunt zij het de jongens dat er ook andere volwassenen in hun leven met wie ze een goede band hebben en wat extra aandacht en liefde krijgen.

Zijn jullie een gezin / opa en oma waar deze jongens 1 à 2 keer per maand een dag in het weekend welkom zijn? Soms de jongens apart en soms samen? Dat zou geweldig zijn en bijdragen om dit gezin wat extra stabiliteit te geven waardoor zowel kinderen als moeder positief verder kunnen in de toekomst.

(meer…)

Warm steungezin gezocht voor vrolijk meisje van bijna vier

Een alleenstaande moeder met twee dochters van twee en vier woont sinds kort in IJsselstein en heeft hier nog weinig netwerk. Het jonge gezin heeft veel mee gemaakt en de moeder wil graag hier een nieuw leven op bouwen en zit vol plannen qua werk en studie. Ze is een liefdevolle moeder en gunt het haar oudste dochter zo, dat ze met leeftijdsgenootjes kan spelen. Dat lukt niet waar ze nu wonen. Het meisje maakt makkelijk contact, babbelt gezellig, is dol op buiten spelen, voetballen, kleien, knutselen en voorgelezen worden. Door de spanningen van het afgelopen jaar is er een taalachterstand ontstaan, die met extra ondersteuning al goed is ingelopen.
In welk gezin met jonge kinderen is dit meisje een middag per week welkom om lekker te spelen, wat extra aandacht te krijgen en spelenderwijs haar taal te verbeteren?

(meer…)

 

 

Tips in IJsselstein

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Ijsselstein maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Informele ontmoetingen met andere ouders

 

  • in buurthuis Xperience in Achterveld iedere vrijdagochtend
  • in de Paulusschool iedere maandagochtend

zie facebookpagina

(meer ouders ontmoeten in IJsselstein)
waar: in de bibliotheek
wanneer: iedere eerste vrijdagochtend van de maand
meer info: website

Marokkaanse moeders ontmoeten elkaar in Studio 10
waar: iedere maandagochtend

Taalontwikkeling bij jonge kinderen
stichting-pulse-ijsselstein

Op de voorschool (ook wel VVE genoemd) spelen peuters van 2 ½ tot 4 jaar minstens drie dagdelen per week. Al spelenderwijs leert je peuter samen met leeftijdsgenootjes. Terwijl je kind een hele leuke tijd heeft, wordt er ook aan zijn of haar ontwikkeling gewerkt. Er is aandacht voor taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Gedurende een aantal weken komt er iemand bij je thuis voorlezen voor je kind(eren) en samen met jou meer te leren spelen met taal.
meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten