IJsselstein 2018-05-11T09:27:41+00:00

Gestart: januari 2016

ijsselstein 300

Gestart: mei 2018

Coördinator:
Margret van Paassen

Margret van Paassen 175px

Bereikbaar via: 06-20959015 of margret@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in IJsselstein

Interview

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente IJsselstein en Lopik steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via margret@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van het bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Warm steungezin gezocht voor vrolijk meisje van bijna vier

Een alleenstaande moeder met twee dochters van twee en vier woont sinds kort in IJsselstein en heeft hier nog weinig netwerk. Het jonge gezin heeft veel mee gemaakt en de moeder wil graag hier een nieuw leven op bouwen en zit vol plannen qua werk en studie. Ze is een liefdevolle moeder en gunt het haar oudste dochter zo, dat ze met leeftijdsgenootjes kan spelen. Dat lukt niet waar ze nu wonen. Het meisje maakt makkelijk contact, babbelt gezellig, is dol op buiten spelen, voetballen, kleien, knutselen en voorgelezen worden. Door de spanningen van het afgelopen jaar is er een taalachterstand ontstaan, die met extra ondersteuning al goed is ingelopen.
In welk gezin met jonge kinderen is dit meisje een middag per week welkom om lekker te spelen, wat extra aandacht te krijgen en spelenderwijs haar taal te verbeteren?

(meer…)

Steungezin gezocht voor sociale jongen van 14

Buurtgezinnen IJsselstein zoekt een warm en stabiel steungezin voor een hulpvaardige jongen van 14 waar hij een middag door de week welkom is. Hij heeft liefdevolle ouders maar er zijn door diverse omstandigheden veel spanningen in huis. Zij gunnen hem graag een andere vertrouwde plek, waar hij ontspannen kind kan zijn en nieuwe ervaringen op kan doen. Zelf vindt hij nieuwe dingen ondernemen best spannend, maar het lijkt hem heel leuk om een middag per week naar een gezin met kinderen van zijn leeftijd of jonger toe te gaan. Hij gaat net zo makkelijk met meisjes als met jongens om en is sociaal, hulpvaardig, technisch en wat onzeker. Hij is wat jong voor zijn leeftijd en vindt het leuk om te voetballen, spelletjes te doen, te knutselen, te vissen en te computeren.

(meer…)

Opa en oma gezocht voor twee vrolijke kinderen van 4 en 6

Voor een lieve, alleenstaande moeder met een dochter van 6 en een zoon van 4 zoeken we een liefdevol en gezellig steungezin, waar wellicht de kinderen al uit huis zijn. Het gezin heeft veel meegemaakt en is nu in rustiger vaarwater terecht gekomen. De moeder is zeer betrokken bij haar kinderen, heeft wat problemen met haar gezondheid en is druk bezig met werk zoeken. Er blijft echter geen tijd over voor het verwerken van alle gebeurtenissen en om even op adem te komen. Daarnaast gunt ze haar kinderen het warme contact en de aandacht van een opa en oma waar ze in het weekend welkom zijn. De kinderen zijn vrolijk, sportief en houden van knutselen, buiten spelen en spelletjes doen. Bij welk gezin zijn deze open in het leven staande kids één maal per 2 of 3 weken een dag in het weekend welkom?

(meer…)

Gezellig pubergezin gezocht voor vrolijk meisje van 17 met verstandelijke beperking

Dit meisje is opgegroeid samen met haar jongere broer in een rustig, creatief en liefdevol gezin. Omdat ze in Utrecht op school zat heeft ze weinig vriendjes en vriendinnetjes in IJsselstein en gunnen haar ouders haar een wat grotere wereld, in de vorm van een vrolijk dynamisch gezin met andere pubermeisje(s). Een gezin waar ze zich zelf kan zijn, een andere sfeer kan ervaren en gewone puberdingen kan doen. Chillen op de bank, muziek luisteren, spelletje doen, film kijken, boodschappen doen of iets koken of bakken.

Ze staat vrolijk in het leven, houdt van grapjes en plagen, is van nature rustig en geen grote prater, maar haar hart en ogen spreken boekdelen. Ze houdt van tekenen, kleuren, spelletjes doen, basketball, Ipad en is een echte drummer. Hoe meer ze zich op haar gemak voelt, des te meer laat ze zich zelf zien. In welk gezin is dit vrolijke meisje één à twee keer per maand een paar uurtjes in het weekend welkom?

(meer…)

Weekend steungezin/opa en oma gezocht voor nieuwsgierige, levenslustige jongen van zeven

Voor een overbelast gezin met twee jongens van elf en zeven zoeken we een warm en stabiel steungezin/opa en oma voor de jongste van zeven. Beide jongens zijn qua karakter tegengesteld aan elkaar en vragen allebei extra zorg en aandacht. De ouders bieden die ook met liefde, hetgeen niet wegneemt dat weekenden en vakanties voor het gezin vaak stressvol zijn. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun jongste zoon van zeven in het weekend wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen is sociaal, maakt makkelijk contact, speelt graag buiten, houdt van dieren, zwemmen, fietsen en de wereld verkennen. Welke gezin of opa/oma vindt het leuk deze jongen iets meer van de wereld te laten zien? Een autoritje is al bijzonder voor hem. Een gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

(meer…)

Gezellig weekendgezin gezocht voor vrolijke jongen van 11

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen IJsselstein zoekt een speelgezin voor een lieve en sociale jongen van 11 voor één of twee keer per maand een dag in het weekend. Een alleenstaande moeder met twee thuiswonende kinderen van 11 en 6 heeft veel meegemaakt en komt langzamerhand in wat rustiger vaarwater. Het zou haar goed doen om af een toe een dagje voor zichzelf te hebben om bij te tanken en dingen te verwerken, zodat ze de betrokken moeder kan blijven die ze is.
In welk gezellig gezin met kinderen is haar zoon 1 à 2 keer per maand een dag welkom? De jongen is behulpzaam, opgewekt en wat introvert. Hij houdt van paardrijden, zwemmen, fietsen, buiten spelen, tv kijken, spelletjes doen en knutselen. Af en toe doet hij een boodschap in de buurt of chillt hij lekker op de bank als ie moe is.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor vrolijk jongetje van drie

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een gezin met een dochter van 14 en een zoontje van 3, een moeder met een chronische auto immuunziekte en een vader die alle ballen in de lucht probeert te houden zoeken we een steungezin of opa en oma voor hun zoontje. De moeder ligt tijdens de aanvallen 24 uur per dag plat, soms zijn de aanvallen zo heftig dat zij opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Familie springt al jaren bij, maar ook daar begint de belasting van mantelzorg zwaar te drukken. Welk steungezin wil deze ouders een beetje lucht geven door het jongetje een middag per week op te vangen? En indien mogelijk wat flexibelere opvang bieden tijdens een ziekenhuisopname? Het is een vrolijk jongetje, extravert, voelt zich snel op zijn gemak, luistert goed, vindt het leuk om met anderen te spelen, maar kan zichzelf ook uitstekend vermaken.

(meer…)

Gezellige en lieve moeder gezocht voor meisje van zeventien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit meisje heeft haar hele leven bij haar moeder en zusje gewoond. Een half jaar geleden is ze verhuisd naar Nederland om te studeren en woont nu bij haar vader en twee broers. De overgang is groot. Een nieuw land leren kennen en van een vrouwengezin naar een mannengezin. Ze mist heel erg een vertrouwde band met een moederfiguur, met wie ze allerlei dingen kan bespreken en bij wie ze zich thuis voelt. Ze is lief, rustig en kijkt graag de kat uit de boom. Maar als ze vertrouwd is met iemand dan voelt ze zich vrij. Ze houdt van wandelen, films kijken, uitgaan, dansen, zingen, koken en lekker eten. Ze volgt een opleiding zorg en dienstverlening. Welke moeder vindt het leuk om een band op te bouwen met deze jonge vrouw, waardoor ze er minder alleen voor komt te staan en met wie ze ook haar toekomstplannen qua studie en werk kan bespreken?

(meer…)

Gezellig en stabiel pubergezin gezocht voor meisje van veertien

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Een klein gezin bestaande uit een alleenstaande moeder en een dochter van veertien heeft veel meegemaakt, waardoor er tussen moeder en dochter regelmatig spanningen zijn. Het meisje heeft zich wat teruggetrokken, zit veel met haar muziek op haar hoofd in haar favoriete stoel en zou het fijn vinden om een dagdeel per week mee te draaien in een ander gezin met kinderen van middelbare school leeftijd. Lekker ontspannen wat kletsen, een spelletje doen, lol maken, een filmpje kijken. Ze houdt van dieren, in het bijzonder van honden en paarden. Ze heeft vroeger veel paard gereden en verschillende sporten gedaan (zwemmen, korfbal, atletiek, hardlopen). Welk pubergezin wil dit meisje warmte, gezelligheid, vertrouwen en duidelijkheid bieden, zodat zij weer wat tot zichzelf kan komen?

(meer…)

Steungezin of opa en oma gezocht voor vrolijke jongen van zeven

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een knus, maar erg overbelast gezin, zoeken we een steungezin waar hun zoon van zeven één of twee keer in de week na schooltijd zou kunnen spelen. De moeder is langdurig ziek en bedlegerig, waardoor zij tot haar verdriet zeer beperkt is in het verzorgen van en spelen met haar zoon. De vader werkt fulltime en heeft daarnaast veel huishoudelijke en opvoedtaken op zijn schouders. Het gaat om een sociale en leergierige jongen, die gek is op lezen, gemakkelijk vriendjes maakt en zich uitstekend kan vermaken met buitenspelen, voetballen, bordspelletjes, lego en playmobile.

Hij vindt het fijn om na schooltijd even rustig bij te komen en vindt jongere kinderen erg leuk om mee te spelen en een beetje voor te zorgen. Zijn jullie een gezin dat ruimte heeft voor deze lieve jongen? Dan komen we graag in contact met je. Voor meer informatie kun je bellen naar coördinator Margret van Paassen 06 – 2095 9015 of je kunt je direct aanmelden op deze site.

(meer…)

 

 

Tips in IJsselstein

Financiële ondersteuning

Stichting Leergeld Ijsselstein maakt het mogelijk dat kinderen uit gezinnen, die met weinig geld rond moeten komen, kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zij verstrekt vergoedingen voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen etc, zowel voor de lessen zelf als de uitrusting die daarvoor nodig is.

Informele ontmoetingen met andere ouders

 

  • in buurthuis Xperience in Achterveld iedere vrijdagochtend
  • in de Paulusschool iedere maandagochtend

zie facebookpagina

(meer ouders ontmoeten in IJsselstein)
waar: in de bibliotheek
wanneer: iedere eerste vrijdagochtend van de maand
meer info: website

Marokkaanse moeders ontmoeten elkaar in Studio 10
waar: iedere maandagochtend

Taalontwikkeling bij jonge kinderen
stichting-pulse-ijsselstein

Op de voorschool (ook wel VVE genoemd) spelen peuters van 2 ½ tot 4 jaar minstens drie dagdelen per week. Al spelenderwijs leert je peuter samen met leeftijdsgenootjes. Terwijl je kind een hele leuke tijd heeft, wordt er ook aan zijn of haar ontwikkeling gewerkt. Er is aandacht voor taal, motoriek en sociaal-emotionele vaardigheden.

De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Gedurende een aantal weken komt er iemand bij je thuis voorlezen voor je kind(eren) en samen met jou meer te leren spelen met taal.
meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten