Houten 2018-09-10T14:47:10+00:00

Gestart: maart 2017

Coördinator:
Marijke van Tiggelen

Bereikbaar via:

06-39402710 of marijke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Houten

Interview

 

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Houten steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via ilonja@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Een fijne steungezin/actieve oma voor 2 kinderen van 1,5 en 5 jaar

Een warm gezin met twee jonge kinderen heeft een zware en spannende tijd achter de rug door ziekte van de moeder. Zij is herstellende, maar zoekt preventief hulp. De vader werkt fulltime en tijdens opname staat hij er alleen voor. Hun netwerk is uitgeput na een jaar zorgen.

Het jongetje van 5 jaar is een stoere jongen die graag buiten speelt met leeftijdsgenootjes. Hij is heel zelfstandig, maar heeft behoefte aan liefde, structuur en grenzen.  Het meisje van 1,5 jaar is rustig en heeft vooral behoefte aan aandacht en iemand die zorgzaam is.

We zoeken een liefdevol steungezin dat de kinderen wat extra aandacht wil geven en enige flexibiliteit heeft tijdens de opname van hun moeder. Bij welk gezin zijn deze twee kinderen op een vaste (mid)dag per week welkom en kunnen zij even ontspannen kind zijn?

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijk meisje van 6

Voor een liefdevol gezin in Houten zoeken we een warm en stabiel steungezin waar hun dochtertje een middag per week welkom is. De moeder zorgt naast haar werk alleen voor het gezin, omdat vader thuis is in verband met ziekte. De vader heeft rust nodig om zijn medicatie af te bouwen en hun twee kinderen zijn daar te pittig bij.

Het gezellige meisje van zes vermaakt zich goed met allerhande speelgoed. De moeder hoopt dat ze mag leren dat ze gewoon zichzelf mag zijn, waar ze mag knutselen, spelletjes spelen en buiten spelen. Ze houdt van voorlezen en gezelligheid. Zij maakt makkelijk contact en speelt graag samen met andere kinderen, zowel binnen als buiten.

Er is geen netwerk voor dit gezin en voor de vader en moeder zou het rust geven als er structureel voor haar dochter een plek is waar zij zich thuis voelt en ontspannen kind kan zijn. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin dat dit vrolijke meisje uit school wil halen en haar wat extra aandacht en speelplezier wil geven.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor ondernemende dreumes (1,5)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.
Dit jongetje heeft in zijn jonge leven al veel meegemaakt. Zijn eerste levensjaar woonde hij met zijn jonge moeder in een moeder-kind huis. Helaas moest zijn moeder opgenomen worden en kon niet meer voor haar zoon zorgen. Hij kwam bij een familielid in huis waar hij heel welkom is, maar waar de combinatie werk en opvoeden haar zwaar valt. Haar netwerk is erg klein. Ze zit sinds een aantal maanden overspannen thuis en zoekt voor een dag in het weekend een plekje voor hem. Zo kan zij een dag opladen en er voor haar eigen dochter zijn. Ze wenst hem een warm gezin waar iemand hem de liefdevolle aandacht wil geven die hij nodig heeft. Deze blonde krullenbol is gek op klimmen en klauteren, is ondernemend en een gezellige kletskont.

(meer…)

Gezin gezocht voor een energieke jongen van zes

Dit gezin woont net anderhalf jaar in Houten zodat moeder mantelzorg kan verrichten voor haar eigen moeder. De moeder staat al ruim 6 jaar alleen voor de opvoeding en dat is best pittig. Zij heeft weinig contacten waar ze op terug kan vallen. Het zou daarom zo fijn zijn als er een steungezin zou zijn waar deze leuke moeder ook zelf haar verhaal kan doen en waar deze jongen een tweede plek vindt om zich thuis te voelen. Het is zo fijn om je ervaringen ook met een andere moeder te kunnen delen.

De jongen is energiek en ondernemend. Hij bouwt graag met Lego, speelt met treinen of is lekker buiten. Hij is vaak ‘weggestuurd’ en afgewezen en heeft daarom behoefte aan een hecht gezin, waar hij positief benaderd wordt, waar regelmaat en structuur is. Het liefst zoeken we een gezin met kinderen tussen de 6 – 10 jaar waar hij terecht kan. Beginnend met de woensdagmiddag en wat uitgebreid kan worden naar een weekend logeren in de maand.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijk meisje (6) en haar speelse broertje (3)

Voor een liefdevol gezin in Houten zoeken we een steungezin waar de twee kinderen op donderdagmiddag kunnen spelen. Omdat de vader thuis is in verband met ziekte, draagt de moeder – naast haar werk – in haar eentje de zorg voor het gezin. En omdat de vader rust nodig heeft bij het afbouwen van zijn medicatie, is de aanwezigheid van twee levendige kinderen vaak teveel.

Het gezellige meisje vermaakt zich goed met allerhande speelgoed. Ze zoekt makkelijk contact met andere kinderen. Het is voor haar nog moeilijk om erop te vertrouwen dat zij leuk gevonden wordt. Daarom geeft zij andere kinderen lekkers, in de hoop dat zij dan haar vriendje worden. Het is fijn als een steungezin kan helpen haar te leren dat zij prima is zoals zij is! De jongen van bijna drie is een heerlijke peuterpuber die qua taal wat achterloopt op leeftijdsgenootjes. Beide kinderen houden van (voor-)lezen en gezelligheid. Zij spelen graag samen met andere kinderen, zowel binnen als buiten.
Het zou de ouders erg helpen als er structureel voor de kinderen een plek is waar hun kinderen veilig zijn en het goed hebben. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin dat dit speelse broertje op donderdagmiddag een plek biedt en zijn vrolijke zus uit school wil halen om een fikse dosis aandacht en speelplezier te geven.

(meer…)

In welk speelgezin in Houten is deze vrolijke 5 jarige jongen welkom!

Buurtgezinnen.nl zoekt in Houten een steungezin dat op vrijdagmiddag een jongetje van 5 jaar een fijne speelplek in hun gezin wil bieden. De vader en moeder zijn langdurig overbelast. Door de week, als de vader werkt, heeft de moeder naast haar werk op haar vrije dagen de zorg voor de kinderen. De vader heeft veel seizoensgebonden werk, waardoor hij de zaterdagen bezet is, ’s morgens vaak heel vroeg de deur uit is en ‘s avonds laat thuiskomt. Hierdoor komt er in het gezin veel op het bordje van moeder.
De vader en moeder doen samen hun best alle ballen in de lucht te houden. En dat is met de speciale zorg en aandacht voor hun oudste kind geen eenvoudige klus. Daarbij staat het gezin ook onder financiële druk; zij kunnen het zich niet veroorloven uit te vallen op hun werk.
(meer…)

Steungezin gezocht voor lieve meid van 9,5 jaar

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl in Houten is op zoek naar een warm gezin voor een lief meisje van 9,5 op de vrijdagmiddag, en wellicht op termijn om te logeren.

Ouders zijn door omstandigheden al langere tijd overbelast. Zij proberen op deze manier wat meer rust en ruimte te creëren om het vol te kunnen houden.

Dit meisje is nieuwsgierig en sociaal en vindt veel dingen leuk. Zo houdt ze van kletsen en paardrijden, maar ook van lezen, muziek luisteren, lekker knutselen en hand letteren. Ze zou het heerlijk vinden om af en toe eens te ontsnappen aan haar drukke broertje en heeft een ruime belangstelling voor oudere meiden. Ze hoopt dan ook op een gezin met oudere kinderen.

(meer…)

Op zoek naar een vriendin in een gezellig gezin

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Wat een leuk gesprek was dat met deze 13 jarige vrolijke slimme meid. Voor haar broertje is een  steungezin gevonden waar hij zich welkom voelt. Nu wil zij graag ook een steungezin met een leeftijdgenootje om vriendin mee te worden. Een plek waar zij naar toe kan als ze thuis even weg wil en waar een luisterend oor is als ze ergens mee zit waarover ze wil praten.

Zo mooi hoe zij vertelde over wie zij is en wat zij wil. In elke zin klonk het woord ‘gewoon’ door, zoals veel pubers doen. Grappig, maar ze is niet gewoon, ze is heel bijzonder. Ze is behulpzaam en zorgzaam voor kleine kinderen en “ik ben ‘gewoon’ zachtaardig, gezellig en meer open geworden”. En zoals alle meiden houdt ze van lolletjes maken en giebelen.

(meer…)

Speelgezin gezocht voor lieve 7-jarige jongen

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijk jongetje uit een dynamisch overbelast gezin zoeken we een gezellig gezin waar deze jongen kan spelen met een leeftijdgenootje.

Voor de ontwikkeling van de jongen is het erg belangrijk om met andere kinderen te leren spelen, zijn verlegenheid te overwinnen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Hij heeft nauwelijks vriendjes van zijn eigen leeftijd omdat hij het lastig vindt om initiatief te nemen in het contact met leeftijdgenootjes. Hij houdt van Lego, Minecraft en grappen maken.

Het zou geweldig zijn als deze vrolijk babbelende jongen met zijn speelvriendje ook lekker buiten kan (leren) ravotten. Wat stimulans en een beetje uitdaging kan hij hierbij gebruiken.

(meer…)

Een liefdevol steungezin gezocht voor een meisje van 9 maanden

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een vrolijk aanhankelijk meisje van 9 maanden zoekt Buurtgezinnen.nl een steungezin.

De moeder is een positieve vrouw die alle ballen in de lucht probeert te houden. De moeder woont nog maar kort in Houten en heeft nauwelijks een netwerk waar zij op terug kan vallen, ze heeft veel meegemaakt en is overbelast geraakt. Sinds kort is vastgesteld is dat haar zoontje van 3 speciale ondersteuning nodig heeft. Voor een ochtend dat haar zoontje naar de gespecialiseerde peutergroep gaat, zoeken wij een warm gezin dat haar dochtertje wil opvangen. De moeder heeft dan even tijd voor zichzelf om op adem te komen en kan ze naar afspraken waar zij niet altijd de kinderen mee naar toe hoeft te nemen. Het zou ook fijn zijn als de moeder af en toe haar moederhart kan luchten.

(meer…)

 

Tips in Houten

Steeds meer kinderen in Nederland, en zo ook in Houten, kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld Houten wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Woon je in Houten of omgeving, en heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, of ben je heel erg onzeker dan is deze avond iets voor jou! Uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt ontmoeten, vrienden vinden.

Meer info: website

 

Houtense kinderen van 8 tot 12 jaar met (of zonder) een vorm van autisme kunnen bij De TechniekFabriek hun technische talenten ontdekken en ontwikkelen. In reeksen van 8 workshops van 1,5 uur maken de kinderen op een praktische manier kennis met bijvoorbeeld houtbewerking, elektronica, constructie, scheikunde of de binnenkant van apparaten en machines. Daarnaast verzorgen wij workshops in programmeren en andere computertoepassingen.

Meer info: website

 

De stichting ‘Buitenwereld’ is in 2013 ontstaan uit een samenvoeging van de kinderboerderij en de speeltuin in Houten. ‘Buitenwereld’ heeft als doelstelling een ontmoetingsplek te bieden voor jong en oud.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten