Houten2018-12-17T16:17:56+01:00

Gestart: maart 2017

Coördinator:
Marijke van Tiggelen

Bereikbaar via:

06-39402710 of marijke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Houten

Interview

 

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Houten steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via marijke@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaande gezinnen. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

‘Expat’ gezin wil gezellig Houtens gezin leren kennen!

Voor een gezin – een vader, een moeder en hun zoontje van 2 jaar – zoekt Buurtgezinnen.nl in Houten contact met een liefdevol, betrokken gezin in de buurt om samen op pad te gaan. De ouders zijn in Nederland en Frankrijk opgegroeid. Zij zijn voor hun werk en voor hun zoontje naar Nederland teruggekomen.

Het open en vriendelijke gezin woont prettig in Houten Zuid, maar heeft door overbelasting weinig contact met de naaste omgeving tot nu toe. De vader zit thuis met een burn-out en de moeder zit hier tegenaan. Beiden zijn zij erg vermoeid. Ze houden van gezellige uitstapjes, een rondje fietsen of een middagje picknicken en borrelen in het park, maar de combinatie werk, thuissituatie en de zorg om hun zoontje valt hen zwaar. Het blonde jongetje is open en nieuwsgierig naar de wereld om hem heen. Alles vindt hij leuk en onderzoekt hij.

(meer…)

Steungezin gezocht voor jonge moeder en vrolijke peuter (3)

Voor een eenoudergezin, een jonge moeder en haar zoontje, zoeken we een gezellig en ervaren steungezin. De moeder bouwt aan een goede toekomst, zij werkt 4 dagen per week en woont zelfstandig in het centrum van Houten. Deze moeder zou graag haar sociale netwerk uitgebreid zien, maar door extreme vermoeidheid lukt dit niet zelf. Ook vindt ze het best spannend om spontaan op mensen af te stappen en een praatje aan te gaan. Het zou haar goed doen om af en toe met een ander gezin op te trekken. Een keertje samen naar een kinderboerderij of speeltuin te gaan, wat opvoedingsperikelen uit te wisselen of gewoon gezellig te kletsen over dagelijkse dingen.

Haar zoontje is 3 jaar, ondernemend, vrolijk , danst graag en heeft een eigen willetje. Hij houdt van gezelligheid, stapt fier op andere kindjes af om te spelen en heeft geen moeite met delen. Hij is volop aan het ontdekken en de moeder zou het superfijn vinden als het steungezin hen af en toe uitnodigt om mee te gaan naar de kinderboerderij of speeltuin, een stuk te wandelen of fietsen of te komen spelen.

(meer…)

Positief gezin gezocht voor een gezellige kletskous (7)

Dit gezin woont 2 jaar in Houten en weet de weg aardig te vinden, maar heeft nog weinig contacten. De moeder is zwanger en is bang dat, als de baby straks komt, er geen plek is waar zij haar zoon een paar uurtjes per week met een gerust hart achter kan laten. Haar vriend, de vader van de baby, werkt 6 dagen in de week en woont nog niet bij hen in.

De jongen van 7 jaar is een heerlijke kletskous, energiek en ondernemend. Hij bouwt graag met Lego, speelt met treinen of is lekker buiten. Omdat hij vaak is afgewezen zoeken we een hecht gezin waar hij positief benaderd wordt en waar regelmaat en structuur is.

Zijn jullie het gezin waarin deze jongen welkom is en nieuwe ervaringen op kan doen?

(meer…)

Warm logeergezin gezocht voor vrolijk jongetje (1)

De alleenstaande moeder is vijf jaar geleden op 16-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Ze spreekt uitstekend Nederlands en heeft de opleiding als helpende verzorgende afgerond. Binnenkort start ze met een vervolgopleiding op niveau 3. Tijdens deze opleiding heeft ze weekend- en avonddiensten.

Haar zoontje van bijna 1 jaar is vrolijk en ondernemend. Hij eet en slaapt goed en kan heerlijk spelen. Zijn jullie dat flexibelle en liefdevolle steungezin waar dit makkelijke jongetje soms door de week of in het weekend mag komen logeren?

(meer…)

Steungezin gezocht voor jonge moeder met vrolijke dochtertje (1)

Voor een jonge moeder en haar dochtertje zoeken we in Houten een liefdevol steungezin. Sinds een aantal maanden woont deze moeder in Houten. Ze heeft hier geen netwerk en kent de weg ook nog niet. Haar familie woont ver weg en daar kan niet altijd een beroep op gedaan worden.

Dit gezinnetje straalt een en al liefde uit. Je merkt goed dat het contact tussen deze twee heel goed is. Het welbevinden van haar dochtertje staat voor de moeder dan ook voorop. De moeder laat haar dochter moeilijk ergens achter en zoekt een gezin dat open, liefdevol en vooral te vertrouwen is. Een gezin met opvoedervaring heeft haar voorkeur. Iemand die weet hoe de ontwikkeling van een dreumes verloopt en soms kan helpen of sparren met fases waar haar dochtertje doorheen gaat.

De moeder woont begeleid bij Stichting Timon en zorgt 24/7 voor haar dochter. Ze wil graag een dag per week werkervaring op gaan doen. De voorkeur gaat dan ook uit naar een steungezin op de maandag.

(meer…)

Gezellig steungezin gezocht voor levendig jongetje (2)

Buurtgezinnen.nl in Houten is op zoek naar een gezellig steungezin voor een levendig jongetje van bijna 2. Het gezin heeft een pittige tijd achter de rug. De moeder is erg ziek geweest en zij is nog snel overprikkeld en vermoeid. Haar man werkt 5 tot 6 dagen per week en maakt lange dagen. In de branche waarin hij werkt, maar ook voor de functie die hij daar heeft, is dit noodzakelijk.

Hun zoontje is een open en vrolijke blonde peuter. Hij speelt graag samen met zijn mama of papa en alleen spelen vindt hij nog moeilijk. Maar zoals deze moeder vertelt: “Onze energielevels matchen niet.” Zij gunt hem een speelmaatje waar hij een dagdeel in de week mag zijn.
Hij speelt graag met andere kinderen en zoekt gemakkelijk contact. Hij houdt van zijn knuffels, spelen met auto’s, puzzelen of in zijn keukentje koken.

(meer…)

Stabiel steungezin gezocht voor twee vrolijke jongens van 3

Voor een liefdevol gezin van een alleenstaande moeder met vier zonen, zoekt Buurtgezinnen.nl in Houten een fijn steungezin voor de tweeling van 3,5 jaar.
De moeder is ondanks haar ziekte een positieve en warme vrouw. Ze staat elke dag weer klaar voor haar kinderen al gaat dat ten koste van haar eigen gezondheid.

De moeder heeft sinds de zwangerschap van de jongens zware bekkeninstabiliteit, is chronisch ziek en heeft sinds kort ook de diagnose diabetes gekregen. Alhoewel ze zeer betrokken is bij haar kinderen kan ze hen niet de aandacht geven die ze nodig hebben. Ze gunt hen die extra aandacht en zou het fantastisch vinden als zij in een ander warm en gezellig gezin welkom zijn. Familie en kennissen springen weleens in, maar dit niet genoeg om op terug te kunnen vallen en het opvoeden van deze twee levendige jochies is een pittige taak…

(meer…)

In welk speelgezin in Houten is deze vrolijke 6 jarige jongen welkom!

Buurtgezinnen.nl zoekt in Houten een steungezin dat op vrijdagmiddag een jongetje van 6 jaar een fijne speelplek in hun gezin wil bieden. De vader en moeder zijn langdurig overbelast. Door de week, als de vader werkt, heeft de moeder naast haar werk op haar vrije dagen de zorg voor de kinderen. De vader heeft veel seizoensgebonden werk, waardoor hij de zaterdagen bezet is, ’s morgens vaak heel vroeg de deur uit is en ‘s avonds laat thuiskomt. Hierdoor komt er in het gezin veel op het bordje van moeder.
De vader en moeder doen samen hun best alle ballen in de lucht te houden. En dat is met de speciale zorg en aandacht voor hun oudste kind geen eenvoudige klus. Daarbij staat het gezin ook onder financiële druk; zij kunnen het zich niet veroorloven uit te vallen op hun werk.
(meer…)

Betrokken steungezin gezocht voor jonge moeder en zoon (7)

Buurtgezinnen is op zoek naar een gezin waar een jonge alleenstaande moeder en haar zoon welkom zijn. Voor de jongen is het fijn om met leeftijdsgenoten te spelen terwijl de moeders even samen kunnen praten.

De moeder is creatief en wil heel graag iets bijdragen aan de Houtense samenleving. Ze maakt verteltassen voor de bibliotheek. De zoon is een enthousiaste, actieve jongen, die houdt van kietelen, stoeien, verstoppertje spelen en buiten spelen. Maar ook van tekenen en knutselen kan hij genieten.

De moeder heeft de afgelopen jaren al meerdere operaties gehad en is herstellende. Ze slaat zich ondanks tegenslagen er dapper doorheen en vorm met haar zoon een goed team. De moeder kan zich mondeling aardig verstaanbaar maken, maar ze heeft moeite met het lezen van de informatie van school en de dagelijkse post. Haar zoon zit in groep 3 en het zou fijn zijn als hij wat extra aandacht zou kunnen krijgen bij het leren lezen. Wie wil hen meer leren over de Nederlandse cultuur en wegwijs maken in Houten?

(meer…)

Netwerk uitbreiding / familie gezocht voor gezellige moeder en zoon (10)

Voor een alleenstaande moeder en haar zoon zijn we in Houten op zoek naar een ‘familie’. De moeder is voor de liefde naar Nederland gekomen, maar het huwelijk heeft hier helaas geen stand gehouden. Ze heeft alles in het buitenland achtergelaten en mist vrienden en familie om haar heen. Het afgelopen jaar heeft dit gezin veel heen en weer gereisd, want er was geen vaste woning. Sinds dit najaar heeft de moeder een woning in Houten toegewezen gekregen en kan zij eindelijk een thuis maken. Haar zoon zit sinds 2,5 jaar in Houten Zuid op school. Hij zit in een groep met vooral jongere kinderen en heeft behoefte aan oudere jongens om zich heen. Hij speelt graag buiten en is gek op dieren. Hij bouwt met allerlei materiaal en speelgoeddieren boerderijen, dierentuinen en andere soorten leefomgevingen.
(meer…)

 

Tips in Houten

Steeds meer kinderen in Nederland, en zo ook in Houten, kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld Houten wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Woon je in Houten of omgeving, en heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, of ben je heel erg onzeker dan is deze avond iets voor jou! Uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt ontmoeten, vrienden vinden.

Meer info: website

 

Houtense kinderen van 8 tot 12 jaar met (of zonder) een vorm van autisme kunnen bij De TechniekFabriek hun technische talenten ontdekken en ontwikkelen. In reeksen van 8 workshops van 1,5 uur maken de kinderen op een praktische manier kennis met bijvoorbeeld houtbewerking, elektronica, constructie, scheikunde of de binnenkant van apparaten en machines. Daarnaast verzorgen wij workshops in programmeren en andere computertoepassingen.

Meer info: website

 

De stichting ‘Buitenwereld’ is in 2013 ontstaan uit een samenvoeging van de kinderboerderij en de speeltuin in Houten. ‘Buitenwereld’ heeft als doelstelling een ontmoetingsplek te bieden voor jong en oud.

Meer info: website