Houten 2018-09-10T14:47:10+00:00

Gestart: maart 2017

Coördinator:
Marijke van Tiggelen

Bereikbaar via:

06-39402710 of marijke@buurtgezinnen.nl

facebook icon hout 30Volg ons ook op Facebook via de speciale pagina:
Buurtgezinnen.nl in Houten

Interview

 

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen.nl zoekt in de gemeente Houten steungezinnen voor gezinnen die het moeilijk hebben. Wil je steungezin worden voor een van deze gezinnen? Dan kun je je direct aanmelden via deze link of meer informatie opvragen via ilonja@buurtgezinnen.nl. Of kun je wel wat hulp gebruiken, meld je dan aan door het formulier “Vraaggezin” in te vullen.

Op dit moment zijn wij op zoek naar steungezinnen voor onderstaand gezin. Delen van dit bericht op Facebook of Twitter is ook fijn.

Gezocht: Zorgzaam steungezin/actieve oma voor meisje van 2 jaar

Een warm gezin met twee jonge kinderen heeft een zware en spannende tijd achter de rug door ziekte van de moeder. De moeder is herstellende en de vader werkt fulltime en staat er vaak alleen voor. Ook hun netwerk is uitgeput na een jaar zorgen. De ouders gunnen hun beide kinderen graag een plek waar ze even zonder zorgen zijn en zelf zou hen dat ook rust geven.

Hun dochter gaat meerdere dagen per week naar het kinderdagverblijf, maar de moeder merkt dat ze daar weinig individuele aandacht krijgt. Het meisje van bijna 2 jaar is rustig en heeft vooral behoefte aan warme knuffels, op schoot zitten en iemand die zorgzaam is.

We zoeken een liefdevol steungezin dat dit meisje wat extra aandacht wil geven. Bij welk gezin is zij op een vaste (mid)dag per week welkom en kan zij even ontspannen kind zijn?

(meer…)

Bij welk gezin is dit vrolijke meisje (10) welkom?

Voor een alleenstaande moeder met twee dochters, zoeken we een warm en stabiel steungezin voor de jongste dochter van tien. Ondanks het feit dat dit gezin met veel tegenslag heeft te kampen, zorgt de moeder voor gezelligheid, is de sfeer open en is er humor. Na een aantal zware jaren, zowel lichamelijk als geestelijk, bouwt de moeder haar leven nu weer op. Er gaat veel tijd en zorg naar haar oudste dochter van 13 die het syndroom van Down heeft, waardoor de aandacht voor haar jongste dochter van tien soms in de knel komt.

Dit meisje is gek op dansen, filmpjes maken op de telefoon van haar moeder, zingen, acteren en gezelligheid. Ze is weliswaar heel zelfstandig, maar heeft ook behoefte aan positieve aandacht en een plek waar ze ontspannen kind kan zijn. Zelf geeft ze aan dat ze graag in een gezin komt met kinderen van dezelfde leeftijd of ouder. In welk gezin is zij op woensdagmiddag welkom?

(meer…)

Gezellig gezin / steunmoeder gezocht voor moeder en dochter van 2,5 jaar

Voor een vrolijk gezin bestaande uit een jonge moeder met een energiek dochtertje van 2,5 jaar die er heerlijk op los babbelt zoeken we een gezellig steungezin. De fysieke en mentale klachten van de moeder gecombineerd met de leeftijdsfase van haar dochter vormen een hele uitdaging. Haar dochtertje gaat sinds kort naar de kinderopvang waardoor zij gelukkig wat mee adempauzes heeft.

Maar deze goudeerlijke moeder is vaak eenzaam en mist de omgang met andere moeders met kleine kinderen. Ze wil graag in contact komen met een ervaren moeder met peuter om samen met de kinderen dingen te ondernemen. Terwijl de kinderen lekker spelen vindt de moeder het fijn een babbeltje te maken met de steunmoeder. Welke moeder heeft ruimte en zin om 1x per week of 1x per 2 weken samen met deze moeder en dochter thee te drinken of iets te ondernemen?

(meer…)

Steungezin of opa/oma gezocht voor lief jongetje van drie

Voor een liefdevol gezin in Houten zoeken we een warm en stabiel steungezin waar hun zoontje een middag per week welkom is. De moeder zorgt naast haar werk alleen voor het gezin, omdat vader thuis is in verband met ziekte. De vader heeft rust nodig om zijn medicatie af te bouwen en hun twee kinderen zijn daar te pittig bij.

Het gezellige jongetje van drie vermaakt zich goed met allerhande speelgoed. Alles dat rijdt en vliegt heeft zijn aandacht. Hij maakt makkelijk contact en speelt graag samen met andere kinderen, zowel binnen als buiten. Het is een heerlijke peuterpuber die qua taal wat achterloopt op leeftijdsgenootjes. Hij vindt het leuk om de wereld te verkennen en is ondernemend.

Dit gezin heeft geen netwerk en het zou de ouders veel rust geven als er structureel voor hun zoon een plek is waar hij zich thuis voelt en ontspannen kind kan zijn. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin waar hij lekker kan spelen en waar hij wat extra aandacht kan krijgen.

(meer…)

Weekend steungezin gezocht voor energieke jongen van negen

Voor een overbelast gezin zoeken we een warm en stabiel steungezin/opa en oma voor de jongste zoon van negen. Deze jongen vraagt extra zorg en aandacht, aandacht die zijn broer en zus vaak moeten missen. De ouders bieden de extra zorg en aandacht met liefde, hetgeen niet wegneemt dat weekenden en vakanties voor het gezin vaak stressvol zijn. De ouders zouden het fantastisch vinden als hun jongste zoon in het weekend in een ander gezin wat extra tijd en aandacht krijgt.

De jongen is sociaal, maakt makkelijk contact, speelt graag buiten, houdt van dieren, paardrijden, zwemmen, fietsen, klusjes doen en de wereld verkennen. Bij welk gezin of opa/oma is deze jongen een dag(deel) in het weekend welkom? Buiten bezig zijn in de tuin of in een stal is heel bijzonder voor hem. Een gezin met ruimte voor verkennen, maar ook met duidelijkheid en structuur past prima bij deze vrolijke jongen.

(meer…)

Gezocht: Een fijne steungezin/actieve oma voor 2 kinderen van 1,5 en 5 jaar

Een warm gezin met twee jonge kinderen heeft een zware en spannende tijd achter de rug door ziekte van de moeder. Zij is herstellende, maar zoekt preventief hulp. De vader werkt fulltime en tijdens opname staat hij er alleen voor. Hun netwerk is uitgeput na een jaar zorgen.

Het jongetje van 5 jaar is een stoere jongen die graag buiten speelt met leeftijdsgenootjes. Hij is heel zelfstandig, maar heeft behoefte aan liefde, structuur en grenzen.  Het meisje van 1,5 jaar is rustig en heeft vooral behoefte aan aandacht en iemand die zorgzaam is.

We zoeken een liefdevol steungezin dat de kinderen wat extra aandacht wil geven en enige flexibiliteit heeft tijdens de opname van hun moeder. Bij welk gezin zijn deze twee kinderen op een vaste (mid)dag per week welkom en kunnen zij even ontspannen kind zijn?

(meer…)

Gezin gezocht voor een energieke jongen van zes

Dit gezin woont net anderhalf jaar in Houten zodat moeder mantelzorg kan verrichten voor haar eigen moeder. De moeder staat al ruim 6 jaar alleen voor de opvoeding en dat is best pittig. Zij heeft weinig contacten waar ze op terug kan vallen. Het zou daarom zo fijn zijn als er een steungezin zou zijn waar deze leuke moeder ook zelf haar verhaal kan doen en waar deze jongen een tweede plek vindt om zich thuis te voelen. Het is zo fijn om je ervaringen ook met een andere moeder te kunnen delen.

De jongen is energiek en ondernemend. Hij bouwt graag met Lego, speelt met treinen of is lekker buiten. Hij is vaak ‘weggestuurd’ en afgewezen en heeft daarom behoefte aan een hecht gezin, waar hij positief benaderd wordt, waar regelmaat en structuur is. Het liefst zoeken we een gezin met kinderen tussen de 6 – 10 jaar waar hij terecht kan. Beginnend met de woensdagmiddag en wat uitgebreid kan worden naar een weekend logeren in de maand.

(meer…)

Warm steungezin / opa en oma gezocht voor ondernemende dreumes (1,5)

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Dit jongetje heeft in zijn jonge leven al veel meegemaakt. Zijn eerste levensjaar woonde hij met zijn jonge moeder in een moeder-kind huis. Helaas moest zijn moeder opgenomen worden en kon niet meer voor haar zoon zorgen. Hij kwam bij een familielid in huis waar hij heel welkom is, maar waar de combinatie werk en opvoeden haar zwaar valt. Haar netwerk is erg klein. Ze zit sinds een aantal maanden overspannen thuis en zoekt voor een dag in het weekend een plekje voor hem. Zo kan zij een dag opladen en er voor haar eigen dochter zijn. Ze wenst hem een warm gezin waar iemand hem de liefdevolle aandacht wil geven die hij nodig heeft. Deze blonde krullenbol is gek op klimmen en klauteren, is ondernemend en een gezellige kletskont.

(meer…)

Steungezin gezocht voor vrolijk meisje van 6

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Voor een liefdevol gezin in Houten zoeken we een warm en stabiel steungezin waar hun dochtertje een middag per week welkom is. De moeder zorgt naast haar werk alleen voor het gezin, omdat vader thuis is in verband met ziekte. De vader heeft rust nodig om zijn medicatie af te bouwen en hun twee kinderen zijn daar te pittig bij.

Het gezellige meisje van zes vermaakt zich goed met allerhande speelgoed. De moeder hoopt dat ze mag leren dat ze gewoon zichzelf mag zijn, waar ze mag knutselen, spelletjes spelen en buiten spelen. Ze houdt van voorlezen en gezelligheid. Zij maakt makkelijk contact en speelt graag samen met andere kinderen, zowel binnen als buiten.

Er is geen netwerk voor dit gezin en voor de vader en moeder zou het rust geven als er structureel voor haar dochter een plek is waar zij zich thuis voelt en ontspannen kind kan zijn. Daarom zijn wij op zoek naar een steungezin dat dit vrolijke meisje uit school wil halen en haar wat extra aandacht en speelplezier wil geven.

(meer…)

In welk speelgezin in Houten is deze vrolijke 5 jarige jongen welkom!

Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Buurtgezinnen.nl zoekt in Houten een steungezin dat op vrijdagmiddag een jongetje van 5 jaar een fijne speelplek in hun gezin wil bieden. De vader en moeder zijn langdurig overbelast. Door de week, als de vader werkt, heeft de moeder naast haar werk op haar vrije dagen de zorg voor de kinderen. De vader heeft veel seizoensgebonden werk, waardoor hij de zaterdagen bezet is, ’s morgens vaak heel vroeg de deur uit is en ‘s avonds laat thuiskomt. Hierdoor komt er in het gezin veel op het bordje van moeder.
De vader en moeder doen samen hun best alle ballen in de lucht te houden. En dat is met de speciale zorg en aandacht voor hun oudste kind geen eenvoudige klus. Daarbij staat het gezin ook onder financiële druk; zij kunnen het zich niet veroorloven uit te vallen op hun werk.
(meer…)

 

Tips in Houten

Steeds meer kinderen in Nederland, en zo ook in Houten, kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

De Stichting Leergeld Houten wil deze kinderen kansen bieden om te kunnen deelnemen aan schoolse- en buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die voor hun ontwikkeling van groot belang zijn. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en meer eigenwaarde krijgen.

Meer info: website

 

Woon je in Houten of omgeving, en heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, of ben je heel erg onzeker dan is deze avond iets voor jou! Uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt ontmoeten, vrienden vinden.

Meer info: website

 

Houtense kinderen van 8 tot 12 jaar met (of zonder) een vorm van autisme kunnen bij De TechniekFabriek hun technische talenten ontdekken en ontwikkelen. In reeksen van 8 workshops van 1,5 uur maken de kinderen op een praktische manier kennis met bijvoorbeeld houtbewerking, elektronica, constructie, scheikunde of de binnenkant van apparaten en machines. Daarnaast verzorgen wij workshops in programmeren en andere computertoepassingen.

Meer info: website

 

De stichting ‘Buitenwereld’ is in 2013 ontstaan uit een samenvoeging van de kinderboerderij en de speeltuin in Houten. ‘Buitenwereld’ heeft als doelstelling een ontmoetingsplek te bieden voor jong en oud.

Meer info: website

Deze website werkt met cookies om het gebruiksgemak te vergroten. Zonder cookies werken bepaalde onderdelen van de website niet goed. Als je klikt op ‘Accepteren' ga je hiermee akkoord, voor een periode van een jaar. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op "toestaan cookies" om het gebruiksgemak te vergroten. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" hieronder dan ga je akkoord met deze instellingen. Informatie over hoe we omgaan met persoonlijke gegevens, vind je in de Privacyverklaring op deze website.

Sluiten