Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Het betreft hier een gezin, met drie vrij jonge kinderen in de leeftijd van 8 (jongen), 6 (meisje) en 4 (jongen) jaar oud, waarvan de moeder ME (postvirale hersenziekte) heeft. De vader doet wat hij kan, naast zijn drukke (meer dan fulltime) baan, om het gezin mede draaiende te houden maar kan ook niet meer dan 24 uur in een dag stoppen.

Voor moeder wordt het steeds zwaarder. Met name de start van de dag levert steeds meer stress. En omdat vader om 06:00 al in de auto zit, kan deze daar helaas niet in ondersteunen. Haar eigen ouders doen ook veel maar worden een dagje ouder en zijn helaas niet meer zo fit. Het is echt hangen en wurgen geworden en daarom is hulp zeer gewenst.

De kinderen zijn gemakkelijk in de omgang, sociaal, houden van de natuur (zijn ook veel buiten), cultuur en muziek en zijn bovendien erg creatief.

Profiel steungezin

Welk gezin wil dit gezin op enigerlei wijze steunen?

  • Daarbij kan gedacht worden aan: een keer in de week de kinderen naar hun clubjes brengen, de kinderen naar school wandelen, een speelmiddag bieden of juist ter plaatse spelletje willen komen spelen of wat dan ook. Hulp voor ‘maar’ 1 x per twee weken is daarbij overigens eveneens fijn. Want alle beetjes helpen, dus is alles welkom.
  • Een gezin met kinderen is of een opa/oma zou prima zijn.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Jolanda Klerks, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Oss, via jolanda.klerks@buurtgezinnen.nl. Of bel: 06-22722853

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website www.buurtgezinnen.nl.