Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Samen met hun moeder en een oudere broer (12) wonen de jongens (4 en 6) in Amstelveen. De moeder staat er alleen voor met 3 jongens en dat is pittig. Het gaat bij de jongens niet allemaal vanzelf, dus moet ze veel extra zaken voor ze regelen. Dat doet ze goed en met veel liefde. Maar alles bij elkaar is het te zwaar voor haar waardoor ze overbelast is. Daarom zoekt ze ondersteuning, een fijn gezin waar de jongste twee af en toe kunnen spelen. De oudste zoon woont vanwege zijn autisme ergens anders en komt om het weekend naar huis. De jongens zitten niet in Amstelveen op school, waardoor ze geen vriendjes in de buurt hebben.

De jongens zijn enthousiaste, bewegelijke mannetjes en fanatieke voetballertjes. Ze hebben veel energie, dus de moeder gaat graag en veel met ze naar buiten. Lekker ‘uitleven’ zegt ze dan. Samen een balletje trappen, op de fiets ergens naar toe of even spelen in de speeltuin.  Iedere zaterdag wordt er gevoetbald bij de voetbalclub. De middelste zoon gaat wekelijks naar drumles. De jongste gaat weer beginnen met zwemles, zodat ze samen kunnen gaan zwemmen.

Beide jongetjes hebben baat bij een duidelijke structuur, zoals de moeder ook aangeeft “duidelijkheid en geen middenweg”. De jongste heeft een taalachterstand, daarom is het fijn als hij samen met leeftijdsgenootjes kan spelen of dat hij wat extra voorgelezen wordt.

Om de moeder wat rust en ruimte te geven voor haarzelf, zijn we op zoek naar een steungezin. Bij voorkeur met leeftijdsgenootjes. Ook is het voor de jongens fijn als er ook een betrokken vader is, omdat ze dat thuis niet hebben. Een woonsituatie waar de jongens lekker buiten kunnen spelen zou erg gewaardeerd worden.

Profiel steungezin

Wij zoeken een gezin in Amstelveen of omgeving:

  • met voetbalmaatjes voor de jongens
  • waar ze een middag in de 14 dagen mogen spelen
  • waar ze lekker buiten kunnen hollen
  • bij voorkeur een 2-oudergezin

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Nicole van der Spek, coördinator Buurtgezinnen voor Ouder-Amstel, via nicole.vdspek@buurtgezinnen.nl.  Of bel: 06-22847481.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl