Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

Ik ontmoet een trotse moeder van een meisje van 4-jaar. Ze vertelt hoe gek ze op haar is. Haar dochter heeft het erg naar haar zin op school, speelt makkelijk met andere kindjes en haar taalontwikkelingsachterstand haalt ze razendsnel in. Wat het leven van deze positieve, werkende moeder heel moeilijk maakt, is dat ze geen eigen huis hebben en haast geen netwerk in Amsterdam. Een vaste slaapplek is geregeld, maar ze hebben geen eigen ruimte om te ontspannend en te spelen.

De moeder gunt haar dochter een gezellig gezin waar ze na school of in het weekend fijn plezier kan maken met andere kinderen. Zelf hoopt ze hier ook welkom te zijn om thee te drinken, haar Nederlands te verbeteren en soms samen lekker te koken.

Buurtgezinnen hoopt een warm gezin te vinden, waar ze kunnen buurten en waar het meisje vrij kan spelen met andere kindjes. Omdat de school, de oppas en het werk van de moeder allemaal in Bos en Lommer zijn, zoeken we bij voorkeur we een gezin in Bos en Lommer of in Amsterdam-West hier aangrenzend.

Profiel steungezin

Zijn jullie:

  • een liefdevol gezin met één of meer kinderen in Bos en Lommer of directe omgeving?
  • enthousiast om je netwerk uit te breiden en bijvoorbeeld op een middag na school of in het weekend dit lieve meisje en haar moeder gezellig te ontvangen?

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Shanna Le Double, coördinator Buurtgezinnen voor Amsterdam West, via shanna@buurtgezinnen.nl. of bel: 06-44816765.

Aanmelden

Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl.