Voor dit gezin hebben wij een steungezin gevonden.

We zijn op zoek naar een gezellige speelplek voor twee zusjes van 6 en 2 jaar. De moeder staat alleen voor de taak om haar kinderen op te voeden. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren en het is voor haar best pittig om dag in dag uit er voor de kids te zijn. Oorspronkelijk komt het gezin uit Burundi en na een lange weg zijn ze in Wageningen terecht gekomen… voor hoelang is nog niet duidelijk…

De twee zusjes zijn vrolijk, actief en maken makkelijk contact. Er is niet veel nodig om met deze meiden een middag plezier te hebben! De oudste zit al op school en de jongste gaat twee ochtenden in de week naar de kinderopvang. Het mooiste zou zijn als de meiden vanuit school worden opgehaald. Later op de middag kunnen ze weer worden gebracht of worden ze weer opgehaald. Zo kan de moeder eens in de paar weken een middag iets voor zichzelf doen en opladen.

Profiel steungezin

Buurtgezinnen.nl zoekt voor deze meisjes:

  • een steungezin met of zonder kinderen in de buurt van Wageningen
  • een plek waar ze op dinsdag- of vrijdagmiddag mogen komen spelen
  • steunouders die de meiden op kunnen halen uit school en mogelijk ook weer thuis brengen.

Lijkt het je leuk om deze meisjes welkom te heten in jouw gezin? Je kunt je aanmelden als steungezin op www.buurtgezinnen.nl of een mailtje sturen naar nanneke@buurtgezinnen.nl.  Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.